Πρόεδρος Σερβίας για Ίβκοβιτς – «Είμαι συγκλονισμένος, σε ευχαριστούμε για όλα»

Πρόεδρος Σερβίας για Ίβκοβιτς – «Είμαι συγκλονισμένος, σε ευχαριστούμε για όλα»

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανέφερε πως είναι συγκλονισμένος για τον θάνατο του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Το σερβικό, αλλά και όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ θρηνούν την απώλεια του θρύλου Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 78 ετών.

Από το πρωί της Πέμπτης (16/9) ο μπασκετικός κόσμος αποχαιρετά τον σπουδαίο προπονητή, που θα ταφεί στον οικογενειακό τάφο στο Νέο Βελιγράδι.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αποχαιρέτησε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, τονίζοντας πως είναι συγκλονισμένος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είμαι συγκλονισμένος με τον θάνατο του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Ντούντα ήταν ένας από τους κορυφαίους προπονητές στη Σερβία και την Ευρώπη, ένας άνθρωπος που σημάδεψε μια εποχή με τις γνώσεις, τις ικανότητές του και την αγάπη του για το μπάσκετ.

Αυτές ακριβώς οι γνώσεις μάς έφεραν μετάλλια. Κατακτήσαμε κορυφές σε όλο τον κόσμο, κερδίσαμε τον θαυμασμό όλων των ανθρώπων του μπάσκετ. Αυτές οι νίκες έφεραν τεράστια χαρά στον λαό μας, ο οποίος συγκεντρώθηκε περήφανα στην πρωτεύουσα για να χαιρετήσει τον Ντούντα και τους πρωταθλητές του.

Ντούντα, σε ευχαριστούμε για όλα τα χρυσά, για όλα τα βάθρα, για όλες τις γιορτές και τη χαρά που μάς πρόσφερες, για το γεγονός ότι έδωσες και την καρδιά σου για αυτό το υπέροχο άθλημα και για τη χώρα σου. Η Σερβία θρηνεί, οι επόμενες γενιές θα σε θυμούνται. Αναπαύσου ειρηνικά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ