Η ιστορία ζωής του Άαρον Μπέινς έχει αρκετό πόνο…

Η ιστορία ζωής του Άαρον Μπέινς έχει αρκετό πόνο…

Ο Άρον Μπέινς έδωσε μάχη για την ζωή του στο Τόκιο με την ιστορία του Αυστραλού σέντερ να συγκλονίζει.

Αν κανείς έψαχνε στο διαδίκτυο στις 7/8/21 κατά την διάρκεια του Ολυμπιακού τουρνουά, τότε θα έβρισκε μπροστά τους τον εξής τίτλο: «Σοκ! Στο νοσοκομείο με σοβαρή νευρική βλάβη ο Άαρον Μπέινς!».

Η Αυστραλία είχε κερδίσει μόλις την Ιταλία με 86-83, για την φάση των ομίλων, με τον Άαρον Μπέινς να έχει 14 πόντους-7 ριμπάουντ.

Παρόλα αυτά, δεν τελείωσε ποτέ το ματς. Δεν βρέθηκε καν στο παρκέ της «Saitama Super Arena». Και κάπου εδώ, ξεκινάει μία ιστορία, που τουλάχιστον ο ίδιος, δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Ο 35χρονος χρειάστηκε να πάει τουαλέτα λίγο μετά την τρίτη περίοδο. Έκανε την διαδρομή μέχρι τα αποδυτήρια εύκολα, αλλά ο γυρισμός δεν ήταν εύκολος. Για την ακρίβεια, θα τον έκανε πάνω σε ένα φορείο.

Ο Μπέινς είχε αργήσει χαρακτηριστικά να επιστρέψει, με ένα μέλος της ομάδας να πηγαίνει προς τις τουαλέτες για να δεί τι συμβαίνει. Αυτό που αντίκρισε ήταν τον 35χρονο σέντερ λιπόθυμο στο πάτωμα, με τον γιατρό της ομάδας να φτάνει γρήγορα στο σημείο, ωστόσο κανένας δεν γνώριζε τι είχε προκαλέσει την κατάρρευση του Αυστραλού σέντερ.

Η απάντηση στο ερώτημα βρισκόταν τρεις μέρες πριν. Τότε που η Αυστραλία αντιμετώπιζε την Νιγηρία στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά. Ο Μπέινς μόλις είχε βγει από τα αποδυτήρια για να ακολουθήσει το καθιερωμένο ζέσταμα του, είχε απολυμάνει τα χέρια του με αντισυπτικό και επιχείρησε να κάνει ένα κάρφωμα, ωστόσο η υγρασία στα χέρια του, όμως, δεν του επέτρεψε να κρατηθεί από τη στεφάνη.

Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει και να χτυπήσει με τον αυχένα και να μην αγωνιστεί στην αναμέτρηση… το κακό μόλις είχε συμβεί, όμως κανείς δεν το γνώριζε. «Δεν ξέραμε τι είχε γίνει. Οι νευρολόγοι δεν ήταν σίγουροι για την ακριβή αιτία. Αλλά πονούσα πάρα πολύ. Τόσο πολύ, που μόνο με ισχυρά παυσίπονα θα μπορούσα να παίξω», δηλώνει ο ίδιος.

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν στο ματς με την Ιταλία, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για διάσειση,όμως τα πράγματα στην συνέχεια έγιναν χειρότερα όταν ο Μπέινς κατάλαβε πως το αριστερό του χέρι δεν λειτουργούσε. Οι συμπαίκτες τους κατάφεραν να επικρατήσουν επί της Ιταλίας, ωστόσο το αγωνιστικό κομμάτι είχε περάσει σε δεύτερη μοιρα… όλοι ανησυχούσαν για την υγεία του Άρον, ο οποίος όπως παραδέχθηκε βιώνε την χειρότερη περίοδο της ζωής του.

«Η πιο μοναχική στιγμή της ζωής μου ήταν σε εκείνο το νοσοκομείο. Ξύπνησα και συνειδητοποίησα ότι όλα έχουν ανατραπεί στη ζωή μου. Απλά έκλαιγα. Και μετά, άρχιζα να χειροτερεύω…».

Η μαγνητική έδειξε ότι μία εσωτερική αιμορραγία πιέζει την σπονδυλική στήλη. Με την επικοινωνία με τους Ιάπωνες γιατρούς να είναι σχεδόν αδύνατη -αναφέρει χαρακτηριστικά πως χρησιμοποιούσαν τα κινητά τους για μετάφραση- ο Μπέινς τελικά κατάλαβε πως θα χρειαστεί επέμβαση.

Ο Μπέινς θα έμπαινε στο αεροπλάνο της επιστροφής, μόνο όταν θα μπορούσε να περπατήσει ξανά. Δέκα ημέρες μετά το συμβάν και ήταν ακόμα στο ίδιο νοσοκομείο, βλέποντας την ομάδα του να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στην Σλοβενία.

Την επόμενη μέρα κιόλας οι Μάθιου Ντελαβεντόβα και Νέιθαν Σόμπι έφτασαν στο νοσοκομείο παριστάνοντας τους γιατρούς για να περάσουν από την ασφάλεια και να του παραδώσουν το μετάλλιο του.

Ο Μπέινς ήταν ξανά εδώ 

Η αιμορραγία μέρα με την μέρα άρχιζε να υποχωρεί με τον Μπέινς την 11η μέρα να περπατά ξανά. Οι γιατροί του επέτρεψαν να κάνει γυμναστική μαζί με τον γιατρό της Αυστραλίας και όλα έδειχναν να παίρνουν τον δρόμο τους.

Η ώρα της επιστροφής στην Αυστραλία είχε φτάσει, ωστόσο χρειάστηκε ένα ειδικό αεροπλάνο ενώ χρειάστηκε να είναι σε φορείο αναίσθητος!

Λόγω των κανονισμών της Αυστραλίας για τον κορωνοϊό, χρειάστηκε να περάσει καραντίνα για δύο εβδομάδες σε νοσοκομείο, πριν δει ξανά την οικογένειά του.

Μετά από δύο μήνες μπορούσε να παίξει ξανά!

Ο Μπείνς δύο μήνες μετά την περιπέτεια υγείας του ήταν ξανά σε θέση όχι μόνο να αγωνιστεί, αλλά και να απολαύσει το καλοκαίρι στην χώρα του παρέα με την οικογένεια του και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες βρέθηκε και στο γήπεδο, έστω και σαν θεατής, για να δει τον Ντελαβεντόβα, στη νίκη της ομάδας του τελευταίου (United) κόντρα στους Bullets, με πολλά παιδιά να βγάζουν φωτογραφία μαζί του.

Αρκετοί συμπαίκτες του και προπονητές βρέθηκαν στο πλευρό του, τον πλημμύρισαν με μηνύματα αγάπης και υποστήριξης για το παιδί που ξεκίνησε το ταξίδι του στον μαγικό κόσμο του NBA το 2012, κατέκτησε το δαχτυλίδι μαζί τους το 2014 και στην συνέχεια ακολούθησαν οι Πίστονς,Σέλτικ,Σανς και Ράπτορς.

Το κοντέρ έγραψε 522 ματς με απολογισμό κατά μέσο όρο 6 πόντους-4,6 ριμπάουντ σε 16′ περίπου. Όχι κι άσχημα για έναν παίκτη, που στην τρίτη επαγγελματική χρονιά της καριέρας του (2011/12) έπαιζε στον Ίκαρο Καλλιθέας!

Πλεόν βαδίζει στα 35 του χρόνια νιώθοντας ευλογημένος που βρίσκεται στην ζωή, απολαμβάνοντας την υπέροχη οικογένεια του. Ωστόσο η… δίψα μέσα του παραμένει με τον ίδιο να εκφράζει την επιθυμία να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και να κερδίζει αγώνες και τίτλους, όπως βγήκε νικητής και από την μεγαλύτερη μάχη της ζωής του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ