Άλεξ Αντετοκούνμπο: «Θέλω να παίξω στην Εθνική Ελλάδας»

Άλεξ Αντετοκούνμπο: «Θέλω να παίξω στην Εθνική Ελλάδας»

Στο άκουσμα του επωνύμου «Αντετοκούνμπο», η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό σε οδηγεί στο μπάσκετ.

Αν όμως σκεφτείς λίγο πιο αναλυτικά, αυτό το επώνυμο γίνεται συνώνυμο πολλών άλλων πραγμάτων ξεπερνώντας τα αθλητικά όρια. Παραπέμπει στην οικογένεια, τη μοναδική νοοτροπία, τη σκληρή δουλειά, την αυταπάρνηση, και ευρύτερα, την έννοια του «δεν έχει σημασία από πού ξεκινάς, αλλά πού μπορείς να φτάσεις».

Ο OPAP Champion Άλεξ Αντετοκούνμπο είναι ο μικρότερος αδερφός του Γιάννη, του Θανάση και του Κώστα Αντετοκούνμπο και είναι επίσης επαγγελματίας παίκτης μπάσκετ. Στα 20 χρόνια του, αγωνίζεται στην G-League του ΝΒΑ με τους Raptors και όπως εκμυστηρεύεται στον ΟΠΑΠ, «Το όνειρό μου, είναι αγωνιστώ στο ΝΒΑ και να κατακτήσω τίτλους και διακρίσεις».

Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο με την οικογένειά του σε παλαιότερη φωτογραφία.

Η Εθνική Ελλάδος μαζί με τα αδέρφια του και η συνεισφορά του ΟΠΑΠ

«Σε 5 χρόνια από τώρα», λέει στο ΟΠΑΠ Νews ο Άλεξ Αντετοκούνμπο, «θα ήθελα να είμαι υγιής και να αγωνίζομαι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο είτε στην Αμερική, είτε στην Ευρώπη. Επίσης να είμαι μέλος της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ, ώστε να παίζω με τα υπόλοιπα αδέρφια μου και να κάνουμε τα πάντα, ώστε να φτάσουμε τη χώρα μας όσο πιο ψηλά γίνεται. Σε αυτή του την προσπάθεια, ο Άλεξ Αντετοκούνμπο έχει μαζί του τον ΟΠΑΠ που τον στηρίζει σε κάθε του βήμα. «Στην καθημερινότητά μου, ο ΟΠΑΠ μου προσφέρει το σκεπτικό ενός μαχητή και με στηρίζει, ώστε να επιτυγχάνω τους στόχους μου».

Με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ

Ο Kevin Garnett και ο φόβος του τραυματισμού

Όπως και πολλοί μπασκετμπολίστες της δικής του γενιάς, ο Άλεξ Αντετοκούνμπο έχει ως πρότυπο τον θρύλο του ΝΒΑ Κέβιν Γκαρνέτ, στοιχεία του οποίου προσπαθεί να βάλει στο παιχνίδι του. Mιλώντας παλιότερα στον ΟΠΑΠ, ο ύψους 2 μέτρων και 3 εκατοστών αθλητής είχε πει πως «το μπάσκετ, ως ομαδικό άθλημα με έχει βοηθήσει να καταλάβω την αξία της συνεργασίας, αλλά και πώς μπορείς να διαχειρίζεσαι καλύτερα το “εγώ” σου μέσα σε ένα σύνολο». Σε ερώτηση για το δυσκολότερο κομμάτι του μπάσκετ και του Αθλητισμού γενικότερα τόσο από σωματικής, όσο και από ψυχολογικής άποψης, ο Άλεξ θεωρεί τους τραυματισμούς.

Σύντομες απαντήσεις από τον Άλεξ Αντετοκούνμπο

ΟΠΑΠ News: Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας σου;

Αλ. Αντετοκούμπο: Η στιγμή που υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο.

Η πιο δύσκολη στιγμή;

Όταν έπρεπε να πάω στην Ισπανία.

Η μεγαλύτερη θυσία σου για τον αθλητισμό;

Το να αφήσω τους φίλους μου για να πάω σε μια διαφορετική χώρα.

Το αγαπημένο σου μέρος για διακοπές;

Η Αθήνα και γενικά η Ελλάδα.

Το αγαπημένο σου φαγητό;

Παστίτσιο και Chicken Alfredo.

Πηγή: news.opap.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ