Ολυμπιακός – Μπουρζ 60-73: Θα το παλέψει στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός – Μπουρζ 60-73: Θα το παλέψει στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 60-73 στο ΣΕΦ από την Μπουρζ στο πρώτο αγώνα για τα προημιτελικά του Eurocup Γυναικών, με τις ερυθρόλευκες πλέον να καλούνται να ανατρέψουν την κατάσταση στη ρεβάνς της Γαλλίας.

Την ήττα με 60-73 γνώρισε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ απέναντι στην γαλλική Μπουρζ στον πρώτο αγώνα για τους «8» του Eurocup Γυναικών. Πλέον οι ερυθρόλευκες καλούνται να καλύψουν μια διαφορά 13 πόντων στην ρεβάνς της Γαλλίας, ώστε να είναι αυτές που θα πάρουν το εισιτήριο για την ημιτελικά.

Οι ερυθρόλευκες μπήκαν στο παρκέ πετυχαίνοντας το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης με την Βίτολα, με την Μπουρζ να απαντά άμεσα και με τέσσερις σερί πόντους της Γκουαπό να κάνει το 2-4. Η Χάμπτον έκανε το 2-6, με την Σταμάτη από κοντά να κάνει το 4-6 και την διαφορά να διατηρείται στους δύο πόντους. Η Χάμπτον και πάλι σκόραρε κάνοντας το 4-8, με την Βίτολα να ευστοχεί για τρεις και να μειώνει στον πόντο (7-8).

Απο κει και πέρα οι δύο ομάδες πήγαινα χέρι χέρι στο σκορ με την πρώτη περιόδο να κλείνει με το ισόπαλο (19-19). Η Μπουρζ στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου πήρε προβάδισμα 19-22, με την Σπυριδοπούλου να σκοράρει για τρεις και να κάνει το 22-22, ενώ η Μπουρζ αντέδρασε και με καλάθια από Αστίερ και Γιακούμπου έκανε το 22-26. Χάμπλιν και Τόλφρι με σπουδαίες άμυνες κράτησαν την Μπουρζ στους 26 πόντους, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό, καθώς ο Ολυμπιακός είχε χάσει την επαφή του με το αντίπαλο καλάθι.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε «μπλοκαρισμένος» στην επίθεση την ώρα που οι Γαλλίδες είχαν βρει ρυθμό ανοίγοντας και άλλο την διαφορά. Η Μπουρζ έτρεξε ένα σερί 16-0 με τις Γιακούμπου και Αστίερ να κάνουν το 22-38, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει σκορ για πρώτη φορά μετά από οκτώ λεπτά με δύο πόντους της Σταμολάμπρου, με την ανάπαυλα να βρίσκει την γαλλική ομάδα στο +13 (25-38).

Η Μπουρζ πέτυχε το πρώτο καλάθι του τρίτου δεκαλέπτου με την Αστίερ να ευστοχεί από μέση απόσταση, με τον Ολυμπιακό να απαντάει με ένα σερί 5-0 και καλάθια από Νικολοπούλου και Σταμολάμπρου, για τρεις, και εντυπωσιακές άμυνες, καταφέρνοντας να μειώσει τη διαφορά στους 10 πόντους (30-40).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός συνέχιζε να είχε δυσκολία στο σκοράρισμα, με τις ερυθρόλευκες να βρίσκουν πόντους κυριώς από την γραμμή των βολών.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στην τελευταία περίοδο και με πέντε σερί πόντους από την Σταμολάμπρου έκανε το 41-54, αναγκάζοντας την Μπουρζ να καλέσει τάιμ άουτ. Οι «ερυθρόλευκες» εξακολούθησαν να κυνηγούν στο σκορ και με Σταμολάμπρου και Σταμάτη κάνανε το 49-61, έχοντας σφίξει την άμυνα τους και έχοντας γίνει πιο αποτελεσματικές στην επίθεση. Η Σταμολάμπρου έκανε το 51-61, με την Σπυριδοπούλου να κάνει το 53-63 απαντώντας στις δύο βολές της Γκουαπό.

Σε εκείνο το σημείο οι ερυθρόλευκες βρήκαν ρυθμό, καταφέρνοντας να κατεβάσουν την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα με την με την Σταμολάμπρου να κάνει με 1/2 βολές το 59-68. Ωστόσο η Μπρουζ άντεξε στην αντεπίθεση του Ολυμπιακού παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα και ταυτόχρονα τον πρώτο λόγο για την πρόκριση με το τελικό 60-73.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 25-38, 36-54, 60-73

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ