Η Βοσνία δεν ταξιδεύει στη Λιθουανία για τα προκριματικά – Ζητά νέα ημερομηνία

Η Βοσνία δεν ταξιδεύει στη Λιθουανία για τα προκριματικά – Ζητά νέα ημερομηνία

Η Βοσνία έχει αγώνες κόντρα στη Λιθουανία, όμως δεν θα ταξιδέψει στη Βαλτική μετά την έκτακτη ανάγκη που κυρήχθηκε στο κράτος της αντοπάλου, λόγω των ταραχών στην Ουκρανία και ζητά νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

Τα «Παράθυρα» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023 συνεχίζονται, όμως η Βοσνία έχει εμπλοκή λόγω… Ουκρανίας.

Αντιμετωπίζει τη Λιθουανία εκτός έδρας στον δεύτερο από τους δύο αγώνες, όμως η «Λιέτουβα» έχει κυρήξει τη χώρα σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, μετά τη ρωσική εισβολή σε ουκρανικό έδαφος.

Έτσι η Ομοσπονδία της χώρας έλαβε την απόφαση να μην ταξιδέψει, όπως ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας, Άμεν Τσόλαν. Οι δύο ομάδες ήταν να πετάξουν μαζί με τσάρτερ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Σε συνεννόηση με το επιτελείο και τους παίκτες, αποφασίσαμε να μην ταξιδέψουμε με τσάρτερ στην Λιθουανία, όπως υπολογιζόταν.Θεωρούμε ότι η κατάσταση είναι μέρος της Ευρώπης.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πιστεύουμε ό,τι το καλύτερο είναι να αναβάλλουμε την αναμέτρηση και ζητήσαμε από τα ανώτατα μέλη της FIBA να ορίσει νέα ημερομηνία και ύστερα να εγγυηθεί ότι δεν θα κινδυνέψει στο παραμικρό η αποστολή μας στην Λιθουανία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ