Η στιγμή που ρωσικά στρατεύματα εισβάλουν στην Ουκρανία μέσω Κριμαίας

Η στιγμή που ρωσικά στρατεύματα εισβάλουν στην Ουκρανία μέσω Κριμαίας

Πλάνα έχουν εμφανιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία φέρονται να καταγράφουν ρωσικά στρατιωτικά φορτηγά να μπαίνουν στην Ουκρανία.

Πλάνα που καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας σε συνοριακό πέρασμα το πρωί της Πέμπτης δείχνουν ρωσικά στρατιωτικά οχήματα να εισέρχονται στην Ουκρανία από την Κριμαία.

Ρωσικές στρατιωτικές νηοπομπές εισήλθαν στην περιοχή του Ντονμπάς της Ουκρανίας, λίγες ώρες αφότου ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τα στρατεύματα για «ειρηνευτική» επιχείρηση, ανέφεραν πολλές πηγές μέσων ενημέρωσης.

Πρόσφατα βίντεο εμφανίστηκαν με φορτηγά που ταξιδεύουν μέσω του Ντονμπάς, αφού ουκρανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι τα ρωσικά στρατεύματα ενδέχεται να έχουν ήδη εισέλθει στην επίμαχη περιοχή.

Νεκροί και πλήγματα σε στρατιωτικούς στόχους

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εννέα τραυματιστεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει ο απεσταλμένος του in στην Ουκρανία Γιάννης Χαραμίδης, υπάρχουν τρεις νεκροί στα προάστια της Μαριούπολης, έξι τραυματίες – ανάμεσά τους και παιδιά – ενώ αρκετά σπίτια έχουν καταστραφεί.

Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη η εκκένωση του χωριού Σαρτάνα όπου υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο.

Η Ρωσία κυκλώνει την Ουκρανία

Όπως έγινε γνωστό, σε ανακοίνωση η συνοριοφρουρά της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ρωσικά στρατιωτικά κονβόι πέρασαν τα ουκρανικά σύνορα – κυρίως από τη χερσόνησο της Κριμαίας την οποία προσάρτησε το 2014 η Ρωσία- και εισήλθαν στο Τσερνίχιβ, το Χάρκοβο και το Λουχάνσκ.

«Ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων, παραβίασαν τα σύνορα στις περιοχές Τσερνιχίβ (στον βορρά, στη μεθόριο με τη Λευκορωσία), στο Σούμι (βορειοανατολικά), το Λουχάνσκ και το Χάρκοβο (ανατολικά) από το σημείο περάσματος μεταξύ της χερσονήσου (της Κριμαίας) και της ηπειρωτικής Ουκρανίας», εξήγησε η συνοριοφρουρά, δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται οχήματα τα οποία έχουν πάνω τους το γράμμα «Ζ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ