Εκτός των διοργανώσεων της FIBA η Ρωσία

Εκτός των διοργανώσεων της FIBA η Ρωσία

H FIBA γνωστοποίησε πως θέτει εκτός των διοργανώσεών της τόσο τους ρωσικούς συλλόγους, όσο και την εθνική ομάδα της χώρας.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ (FIBA) πήρε σειρά στον αποκλεισμό των εθνικών ομάδων της Ρωσίας από όλες τις διοργανώσεις της, συμπεριλαμβανομένων αυτών για το 3Χ3, ως ένδειξη του αποτροπιασμού της για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Η FIBA παραμένει ανήσυχη με τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία και εκφράζει τη βαθύτατη συμπάθειά της στα θύματα,» τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της η FIBA.

Η ανακοίνωση της FIBA:

«Η FIBA παραμένει ανήσυχη με τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία και εκφράζει τη βαθύτατη συμπάθειά της στα θύματα. Σε κοινή γραμμή με το ψήφισμα και τα επιχειρήματα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η FIBA ανακοινώνει ότι οι ρωσικές ομάδες και οι αξιωματοίχοι τους δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε αγώνες μπάσκετ της FIBA και μπάσκετ 3×3 μέχρι νεωτέρας.

Η FIBA θα ενημερώσει για τυχόν περαιτέρω αποφάσεις που θα ληφθούν από το Κεντρικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις 25 Μαρτίου, καθώς και από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ζώνης εντός των επόμενων ημερών. Η FIBA καταδικάζει σθεναρά τη βία και ελπίζει ότι η ειρήνη θα επικρατήσει επειγόντως».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ