Σταμάτη: «Όποιος είναι καλύτερα προετοιμασμένος, παίξει με πάθος και αυταπάρνηση θα κερδίσει το Κύπελλο»

Σταμάτη: «Όποιος είναι καλύτερα προετοιμασμένος, παίξει με πάθος και αυταπάρνηση θα κερδίσει το Κύπελλο»

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου του Final 4 έδωσαν οι προπονητές και παίκτριες των τεσσάρων ομάδων που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, ευχόμενοι όλοι να γίνει μία γιορτή του μπάσκετ

Αφιερωμένο στη μνήμη του επί σειρά ετών προέδρου της ΕΟΚ, Ζαχαρία Αλεξάνδρου, θα είναι το 25ο Final-4 του κυπέλλου μπάσκετ γυναικών, το οποίο θα φιλοξενηθεί στα Χανιά (8-10 Απριλίου), όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την επίσημη συνέντευξη Τύπου που έγινε σήμερα στο Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού. Το «παρών» έδωσαν οι προπονητές και παίκτριες των τεσσάρων ομάδων που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, ευχόμενοι όλοι να γίνει μία γιορτή του μπάσκετ.

«Καλωσορίζουμε όλες τις ομάδες στο 25ο Final-4 Κυπέλλου Γυναικών, που διεξάγεται στην πόλη των Χανίων. Το Final-4 αυτό είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ζαχαρία Αλεξάνδρου, που διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος στην ΕΟΚ. Ελπίζω οι ομάδες να έχουν υγεία και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χανίων για όλη την προσπάθεια να αγκαλιάσουν το Final-4. Ελπίζω να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και να είμαστε όλοι χαρούμενοι το απόγευμα της Κυριακής», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Νίκος Νικολόπουλος

Ο Χρήστος Βασιλειάδης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ και συνυπεύθυνος για το μπάσκετ γυναικών, ανέφερε: «Εύχομαι να γίνει ένα πολύ ωραίο τουρνουά. Αγαπάμε το Κύπελλο, γιατί σε αυτό γίνονται όλες οι εκπλήξεις. Είναι ένα παιχνίδι και σε ένα παιχνίδι γίνονται τα πάντα. Πριν λίγα χρόνια μια ομάδα της Α2 κατέκτησε το Κύπελλο κερδίζοντας τη μετέπειτα πρωταθλήτρια. Εύχομαι να δούμε αγώνες αντάξιους των ομάδων. Η νέα διοίκηση της ΕΟΚ προσπαθεί να αναγεννήσει το μπάσκετ Γυναικών, γιατί πολλά χρόνια ήταν σε τέλμα. Δουλεύουμε σε πολλούς πυλώνες, μέσα από το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα και με τις αναδιαρθρώσεις. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, ζητάμε τη συνεργασία όλων και καλούμε όλους τους παράγοντες να βοηθήσουν για να πάμε σε μια καλύτερη μέρα».

Ο προπονητής της Ελευθερίας Μοσχάτου, Μάριος Δεσποτάκης, είπε: «Είναι μεγάλη χαρά που είμαστε εδώ. Είναι μια γιορτή του μπάσκετ, ελπίζουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο κι ο κόσμος να χαρεί το θέαμα. Ελπίζουμε να γίνουν καλά παιχνίδια, τόσο στους ημιτελικούς, όσο και στον τελικό. Εμείς ερχόμαστε με απουσίες λόγω κάποιων τραυματισμών, αλλά έχουμε δουλέψει σκληρά και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Έχουμε παίξει με τα Χανιά άλλες δύο φορές φέτος και κρίθηκαν τα ματς αυτά στις λεπτομέρειες. Η ομάδα των Χανίων είναι πολύ καλή και έχουμε προετοιμαστεί για να την αντιμετωπίσουμε».

Η αρχηγός της Ελευθερίας, Δέσποινα Θεοδωρομανωλάκη, επισήμανε: «Είναι μεγάλη χαρά για την ομάδα να παίρνει μέρος σε έναν τέτοιο θεσμό. Είναι η πρώτη φορά που φτάνουμε εδώ και, όπως είπε ο κόουτς, είναι τιμή μας. Εύχομαι να έχουμε υγεία και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Στο Κύπελλο όλα μπορούν να γίνουν. Είμαστε έτοιμες και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Εκ μέρους του -οικοδεσπότη του τουρνουά- ΟΑ Χανίων, ο προπονητής Θάνος Σόφτσης δήλωσε: «Όλοι λένε κάθε φορά πως οι πιθανότητες είναι 25% για κάθε ομάδα. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν το πλεονέκτημα. Ο Πρωτέας Βούλας ως ομάδας της Α2 είχε κατακτήσει το Κύπελλο, οπότε παίρνουμε δύναμη από εκεί. Η ομάδα των Χανίων έχει αναδείξει πολλά παιδιά στο ελληνικό μπάσκετ και θέλουμε να προσελκύσουμε κι άλλα παιδιά. Είναι επιτυχία για μας που είμαστε στο Final-4, αλλά και που φτάσαμε στα ημιτελικά των playoffs του πρωταθλήματος. Στο Κύπελλο κάθε φορά αναδεικνύεται η περιοχή που φιλοξενεί το Final-4. Τα Χανιά μπορούν να γίνουν από τους μεγαλύτερους αθλητικούς προορισμούς και όχι μόνο. Θέλω να ευχηθώ υγεία στις ομάδες και να επιτευχθεί το όραμα της νέας διοίκησης της ΕΟΚ για το μπάσκετ Γυναικών, γιατί οι εργατοώρες είναι ίδιες με το μπάσκετ Ανδρών».

Τις παίκτριες του ΟΑ Χανίων εκπροσώπησε η Γεωργία Τσιχλάκη: «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Θα λάβουμε για πρώτη φορά μέρος σε ένα Final-4 εδώ και ελπίζουμε για το καλύτερο. Είμαι σίγουρη πως θα γίνουν πολύ ωραία παιχνίδια».

«Θα είναι μια γιορτή για το μπάσκετ Γυναικών που θα βοηθήσει στην ανάπτυξή του. Θα λάβουν μέρος οι καλύτερες ομάδες και παίκτριες, οπότε ελπίζουμε να γίνουν αγώνες υψηλού επιπέδου», είπε με τη σειρά του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μάρτιν Ζίμπαρτς, και συνέχισε: «Για μας το Κύπελλο είναι ένας στόχος από την αρχή της σεζόν και θα είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε, αρχικά, την πρόκριση στον τελικό. Σε τέτοια παιχνίδια παίζει μεγάλο ρόλο ο αριθμός των κατοχών και οι αποφάσεις τις κατάλληλες στιγμές. Η ομάδα που θα κάνει αυτά τα πράγματα καλύτερα θα κερδίσει στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό».

Η αρχηγός των «ερυθρολεύκων», Εβίνα Σταμάτη, τόνισε: «Ευχαριστούμε την πόλη των Χανίων κι όσους βοήθησαν για να διεξαχθεί εδώ το Final-4. Για μας το Κύπελλο είναι ένας από τους στόχους μας και ήρθαμε εδώ για να το διεκδικήσουμε. Η ψυχολογία μας είναι ανεβασμένη, για μας είναι ένας ημιτελικός, αλλά με ψυχολογία τελικού. Στο Κύπελλο όλες οι ομάδες έχουν από 25% να το κατακτήσουν, είναι διαφορετικό από το πρωτάθλημα. Όποιος είναι καλύτερα προετοιμασμένος και παίξει με περισσότερο πάθος κι αυταπάρνηση θα το κερδίσει. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια, να γεμίσει το γήπεδο και να απολαύσει ο κόσμος μπάσκετ».

Η τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ελένη Καπογιάννη, υπογράμμισε: «Ευχαριστούμε τα Χανιά για τη φιλοξενία. Είναι ευχάριστο που ο θεσμός επανέρχεται μετά από δύο χρόνια. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το Κύπελλο, γι’ αυτό έχουμε προετοιμαστεί. Κάθε ομάδα κάνει την προετοιμασία ανάλογα με τον αντίπαλο και τον θεσμό. Εμείς προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να αναδείξουμε τα καλά μας στοιχεία. Δεν παίζει κανέναν ρόλο η προϊστορία, όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες και θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή επιτυχία. Εύχομαι να χαρεί ο κόσμος τα παιχνίδια και να δουν όλοι ότι αξίζει το μπάσκετ Γυναικών περισσότερη προβολή».

«Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να κατακτήσει το τρόπαιο», ξεκαθάρισε με τη σειρά της η αρχηγός των «πρασίνων», Λολίτα Λύμουρα, και πρόσθεσε: «Παίζουμε με έναν αντίπαλο που μας έχει κερδίσει δύο φορές στο πρωτάθλημα, αλλά το Κύπελλο είναι διαφορετικό. Όποια ομάδα παίξει δυνατά για 40 λεπτά, δείξει πίστη στο πλάνο της και έχει πάθος, θα κερδίσει. Εύχομαι να γεμίσει το γήπεδο και να δουν όλοι τι σημαίνει γυναικείο μπάσκετ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ