Πιστιόλης: «Υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού»

Πιστιόλης: «Υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού»

Ο Αντρέας Πιστιόλης μίλησε για την εμπειρία του στο τουρκικό ντέρμπι, για τη μετακίνησή του στη Γαλατασαράι, αλλά και για τους ανθρώπους στην Τουρκία.

Ο Αντρέας Πιστιόλης έχει αναλάβει εδώ και λίγο καιρό τις τύχες της Γαλατασαράι, με τον Έλληνα τεχνικό να δίνει μάλιστα και το πρώτο του ντέρμπι στη γειτονική χώρα, αντιμετωπίζοντας τη Φενέρμπαχτσε.

Ο 43χρονος προπονητής παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα «Fanatik», μιλώντας για την αναμέτρηση με τη Φενέρ, για την ανάληψη της ηγεσίας της Γαλατά, αλλά και για τον τουρκικό λαό.

Η συνέντευξη που έδωσε ο Αντρέας Πιστιόλης:

«Γνωρίζω πολύ καλά τον ανταγωνισμό Φενέρμπαχτσε-Γαλατασαράι. Υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού. Αυτοί οι αγώνες μερικές φορές μπορεί να είναι τρελοί. Είχα εμπειρία σε αυτό. Ήταν μια σημαντική εμπειρία για μένα, αλλά ως κάποιος που έχω βιώσει ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός εδώ και χρόνια, είμαι πολύ συνηθισμένος σε αυτού του είδους την ατμόσφαιρα.

Από την πρώτη μέρα των προπονήσεων, προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε για τον αγώνα ψυχικά παρά τεχνικά και τακτικά. Έπρεπε να παλέψουμε, να συγκεντρωθούμε και να είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους αρνητικές συνθήκες που θα συναντούσαμε. Αν και το κάνουμε αυτό πριν από όλους τους αγώνες στο μυαλό μας στείλαμε το μήνυμα «Πάμε σε πόλεμο, θέλουμε να κερδίσουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή». Προσπαθήσαμε να το χαράξουμε στη μνήμη των παικτών. Δεν είχαμε άλλη σκέψη αλλά να κερδίσουμε.

Ξέραμε ότι στο γήπεδο θα γίνει μεγάλος αγώνας λόγω της φύσης του ντέρμπι. Κάναμε αυτό, που είναι πολύ σημαντικό για μένα. Προετοιμαστήκαμε για τη μάχη, συγκεντρωθήκαμε και νικήσαμε. Όταν μείναμε πίσω στο σκορ και τον αγώνα αντιδράσαμε γρήγορα και προσαρμοστήκαμε. Έτσι μαζί με τους παίκτες μου, βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε».

Ας περάσουμε στη μεταγραφή σου στη Γαλατασαράι. Πώς ένιωσες όταν ήρθε η πρώτη προσφορά;

«Δουλεύω ως βοηθός προπονητή για περισσότερα από 15 χρόνια. Για να είμαι ειλικρινής, τα τελευταία χρόνια ένιωθα έτοιμος για πρώτος προπονητής και περίμενα μια πρόταση. Όταν έλαβα την πρόταση, ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Δέχτηκα αυτήν την προσφορά χωρίς κανένα δισταγμό. Μετά την πρόταση της μεταγραφής μου ήμουν πολύ χαρούμενος. Τελείωσε σε 1-1,5 μέρα.

Εργάστηκα στην Μπάνβιτ στην Τουρκία πριν ένα χρόνο. Είναι μια χώρα που αγαπώ πολύ. Μου αρέσει να ζω εδώ. Εξάλλου, η Γαλατασαράι είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. Είναι ένα μέρος με μεγάλες δυνατότητες και εκατομμύρια οπαδούς. Έχω και στενές φιλίες με κάποιους από τους ανθρώπους εδώ, έχω καλές σχέσεις και ήταν εγγύηση ότι θα είχα ένα καλό εργασιακό περιβάλλον».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ