The decision: Ο Γιάννης αλλάζει το μέλλον της Εθνικής

The decision: Ο Γιάννης αλλάζει το μέλλον της Εθνικής

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιστρέφει στην Εθνική ομάδα και φέρνει άλλο... αέρα στο ήδη «αστεράτο» ρόστερ της γαλανόλευκης.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προετοιμάζεται για το Eurobasket και η επιστροφή του στην εθνική ομάδα έχει προκαλέσει ενθουσιασμό σε όλους τους Έλληνες. Ο σταρ του NBA πήρε την μεγάλη απόφαση να ξαναφορέσει την γαλανόλευκη, γεμίζοντας με ποιότητα και… μπόλικο κύρος την ομάδα του Ιτούδη.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Στο Καραϊσκάκη είναι πάντα αλλιώς… (vids)

Είναι αν μη τι άλλο μεγάλη υπόθεση να έχεις στο ρόστερ σου ένα τόσο «βαρύ» όνομα. Ένα όνομα που κουβαλάει ένα πρωτάθλημα στο NBA, και δύο βραβεία mvp.

Ο Giannis, έρχεται να αυξήσει την αυτοπεποίθηση της «επίσημης αγαπημένης», καθώς και τις… πιθανότητες της για μεγάλα πράγματα στο Eurobasket της Ρώμης.

Αφού λοιπόν οι Έλληνες ευχαριστήσουν την θεά τύχη που οι Μιλγουόκι Μπακς «άφησαν» τον 27χρονο να αγωνιστεί με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, (αν και όταν είσαι ο Γιάννης μάλλον δεν ρωτάς) μπορούν να περιμένουν με ανυπομονησία πλέον να τον απολαύσουν και στα δικά μας μέρη.

Γιάννης και Εθνική

Το 2014, ο Φώτης Κατσικάρης  κάλεσε τον φόργουορντ των «ελαφιών»  στην προετοιμασία της Εθνικής ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. Το 2015 συμμετείχε  στο Ευρωμπάσκετ, όπου η Ελλάδα βγήκε 5η με μόλις μία ήττα (7-1). Είχε μέσο όρο 6,3 πόντους και 4,3 ριμπάουντ ανά αγώνα με 45,8 % ποσοστό ευστοχίας σε 6 παιχνίδια.

Η Ελλάδα πέρασε με ευκολία από τους ομίλους, χωρίς να χάσει αγώνα και έφτασε στους προημιτελικούς, όπου και ηττήθηκε από την Ισπανία και γνώρισε τον αποκλεισμό.

Με το τέλος της συμμετοχής της εθνικής στη διοργάνωση, ο Αντετοκούνμπο είχε  τρία νταμπλ νταμπλ και ατομική επίδοση σκοραρίσματος με 17 πόντους εναντίον της Ισπανίας, και ήταν πρώτος σε ριμπάουντ για την ομάδα. Τα ποσοστά του στην διοργάνωση  ήταν 9,8 πόντοι, 6,9 ριμπάουντ, και 1,1 ασίστ ανά αγώνα.

Η επόμενη συμμετοχή του με την εθνική Ελλάδας, ήταν στα προκριματικά του Τορίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, όπου είχε μέσο όρο 15,3 πόντους, 5,7 ριμπάουντ, 2,0 ασίστ, 0,7 κλεψίματα, και 2,0 κοψίματα σε συνολικά 3 αγώνες.

Η Ελλάδα δεν είχε κατφέρει να προκριθεί καθώς έχασε από την Κροατία με 66-61.

Ακόμα ήταν στην Εθνική του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Κίνα το 2019 καθώς και στο τουρνουά Ακρόπολις, την ίδια χρονιά.

Το 2020, μετά από ψηφοφορία  βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα της Εθνικής Ομάδας των τελευταίων είκοσι χρόνων (2000-2020) στο Ευρωμπάσκετ, μαζί με τους Διαμαντίδη, Παπαλουκά, Σπανούλη και Πρίντεζη.

Ο Γιάννης του 2022

Ο Αντετοκούνμπο πλέον είναι πιο ώριμος παίκτης από ότι ήταν την τελευταία φορά που συμπορεύθηκε με την Εθνική Ελλάδος. Είναι δεδομένο πως μόνο θετικά πράγματα μπορεί να προσφέρει και από αγωνιστικής άποψης αλλά και σε επίπεδα ψυχολογίας.

Έρχεται με σκοπό να βοηθήσει και όχι να πάρει τη δόξα από κάποιον άλλον, τι ανάγκη έχει άλλωστε.

Εξάλλου το κλίμα στην Εθνική είναι καλό και αυτό φάνηκε στην αναμέτρηση με το Ηνωμένο Βασίλειο. Φέρνοντας λοιπόν αέρα NBA, θα ενσωματωθεί στο σύνολο του Ιτούδη και θα πάει μέχρι την Ρώμη χέρι-χέρι με τον Θανάση, τον Σλούκα, τον Καλάθη, και τα υπόλοιπα αστέρια του ρόστερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ