Ολυμπιακός: Στο Καραϊσκάκη είναι πάντα αλλιώς… (vids)

Ολυμπιακός: Στο Καραϊσκάκη είναι πάντα αλλιώς… (vids)

Στο «κάστρο» του ο Ολυμπιακός πάντα βρίσκει τον τρόπο να πετύχει σπουδαίες νίκες και να «σφραγίσει» μεγάλες προκρίσεις.

Ο Ολυμπιακός άγγιξε τη νίκη στο χθεσινό παιχνίδι με την Μακάμπι στη Χάιφα, αλλά οι Ισραηλινοί με ένα τυχερό γκολ του Χαζίζα στο 90+2’ ισοφάρισαν σε 1-1, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν άτυχοι, αλλά στη ρεβάνς (27/7) τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Οι πρωταθλητές με τον κόσμο στο πλευρό τους θα πάρουν τη νίκη και μαζί το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: ΕΠΟΣ: Ο 16χρονος Δημήτρης Μελισσανίδης παίζει μπάσκετ εναντίον του ΠΑΟΚ (Pics)

Το «Γ. Καραϊσκάκης» άλλωστε αποτελεί το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού, με τον κόσμο να δίνει ώθηση στους ποδοσφαιριστές και να οδηγεί την ομάδα του μεγάλου λιμανιού σε σπουδαίες νίκες και σημαντικές προκρίσεις. Το έχουμε δει να συμβαίνει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Από το 2018/2019 που βρίσκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Πέδρο Μαρτίνς, οι Ερυθρόλευκοι έχουν «σφραγίσει» πολλές προκρίσεις στο «κάστρο» τους.

Το ίδιο θέλουν να κάνουν και απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα, σε μια αναμέτρηση που οι Πειραιώτες θα έχουν τη συμπαράσταση χιλιάδων οπαδών τους, καθώς το φαληρικό γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο και… έτοιμο για μια ακόμα σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά.

Με την ώθηση του κόσμου και το πλάνο πρόκρισης του Πέδρο Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός θα ξεπεράσει το εμπόδιο των Ισραηλινών και θα συνεχίσει στην επόμενη φάση του Champions League. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» επικρατεί ο «ερυθρόλευκος» νόμος, με τους πρωταθλητές τα τελευταία χρόνια να έχουν πετύχει σημαντικές νίκες και μεγάλες προκρίσεις.

Τη σεζόν 2018/2019, στην πρώτη του Πέδρο Μαρτίνς στο λιμάνι, ο Ολυμπιακός «σφράγισε» ουσιαστικά στο Καραϊσκάκη δύο προκρίσεις. Μια απέναντι στη Λουκέρνη και μία απέναντι στην Μπέρνλεϊ. Μπορεί και τα δύο παιχνίδια που έγιναν στο Φάληρο να ήταν τα πρώτα των ζευγαριών και όχι οι ρεβάνς, αλλά ουσιαστικά η πρόκριση είχε κριθεί πριν καν διεξαχθούν οι επαναληπτικοί, αφού τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων ήταν δύσκολα αναστρέψιμα.

Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει την Λουκέρνη με το επιβλητικό 4-0 και είχε μετατρέψει σε διαδικαστικού χαρακτήρα τη ρεβάνς στην Ελβετία. Στον επόμενο γύρο, οι Ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν την Μπέρνλεϊ. Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στο Φάληρο επικράτησαν με 3-1.Ένα αποτέλεσμα που τους έφερε αγκαλιά με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, όπου βρέθηκαν και τυπικά μετά το 1-1 στο δεύτερο ματς.

2018/2019

Ολυμπιακός – Λουκέρνη 4-0
Λουκέρνη – Ολυμπιακός 1-3
Ολυμπιακός – Μπέρνλεϊ 3-1
Μπέρνλεϊ – Ολυμπιακός 1-1

Στη δεύτερη χρονιά του Πέδρο Μαρτίνς οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν στα προκριματικά του Champions League. Στον δεύτερο προκριματικό γύρο αντιμετώπισαν την Βικτόρια Πλζεν. Στο πρώτο ματς που έγινε στην Τσεχία οι δύο ομάδες ήρθαν 0-0. Στη ρεβάνς του Φαλήρου, οι Ερυθρόλευκοι με τον κόσμο στο πλευρό τους επικράτησαν με 4-0 και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Εκεί η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο τους την Μπασακσεχίρ. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στην Τουρκία, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0. Στη ρεβάνς οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους και πετυχαίνοντας μια ακόμα νίκη (2-0) πήραν με εμφατικό τρόπο την πρόκριση για τα πλέι οφ, όπου αντιμετώπισαν την Κράσνονταρ.

Αυτή τη φορά το πρώτο ματς του ζευγαριού έγινε στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός σε ένα κατάμεστο φαληρικό γήπεδο επικράτησε με το ευρύ 4-0 και ουσιαστικά «σφράγισε» από το πρώτο παιχνίδι το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Στη ρεβάνς μάλιστα οι πρωταθλητές πέτυχαν μια ακόμα νίκη απέναντι στη ρώσικη ομάδα (1-2).

2019/2020

Βικτόρια Πλζεν – Ολυμπιακός 0-0
Ολυμπιακός – Βικτόρια Πλζεν 4-0
Μπασακσεχίρ – Ολυμπιακός 0-1
Ολυμπιακός – Μπασακσεχίρ 2-0
Ολυμπιακός – Κράσνονταρ 4-0
Κράσνονταρ – Ολυμπιακός 1-2

Τη σεζόν 2020/2021 οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια από τα πλέι οφ του Champions League, όπου αντιμετώπισαν την Ομόνοια. Ένα ζευγάρι το οποίο ουσιαστικά κρίθηκε από το πρώτο ματς, που έγινε στο Καραϊσκάκη. Οι Πειραιώτες με γκολ των Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί επικράτησαν με 2-0 και έκαναν «άλμα» πρόκρισης. Στον επαναληπτικό της Κύπρου απλά υπερασπίστηκαν το προβάδισμά τους (0-0) και πέρασαν στους ομίλους.

2020/2021

Ολυμπιακός – Ομόνοια 2-0
Ομόνοια – Ολυμπιακός 0-0

Πέρσι, οι πρωταθλητές ξεκίνησαν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Αντίπαλός τους ήταν η Νέφτσι Μπακού. Στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0, χάρη στο γκολ του Μαντί Καμαρά και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Στη ρεβάνς μάλιστα έκανε το 2/2 (0-1) και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση, όπου βρήκε την Λουντογκόρετς.

Όπως και με τους Αζέρους, έτσι και με τους Βούλγαρους, το πρώτο ματς έγινε στο Φάληρο, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1. Ο επαναληπτικός έληξε επίσης ισόπαλος (2-2), με την Λουντογκόρετς να συνεχίζει στα πλέι οφ και τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα πλέι οφ του Europa League.

Εκεί αντιμετώπισε την Σλόβαν Μπρατισλάβας, την οποία «καθάρισε» από το πρώτο παιχνίδι. Το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς επικράτησε στο πρώτο ματς που έγινε στον Πειραιά με 3-0 και μετέτρεψε σε διαδικαστικού χαρακτήρα τη ρεβάνς (2-2).

2021/2022

Ολυμπιακός – Νέφτσι Μπακού 1-0
Νέφτσι Μπακού – Ολυμπιακός 0-1
Ολυμπιακός – Λουντογκόρετς 1-1
Λουντογκόρετς – Ολυμπιακός 2-2 (6-3 πεν).
Ολυμπιακός – Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-0
Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός 2-2

Η εμπειρία του Πέδρο Μαρτίνς από προκριματικές φάσεις, η εξαιρετική παράδοση που έχει ο Πορτογάλος τεχνικός σε αυτές τις αναμετρήσεις και ο κόσμος, που αναμένεται να γεμίσει το «Γ. Καραϊσκάκης» αποτελούν… εγγύηση για την πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ