Ολυμπιακός: 4+1 λόγοι για να δεις το αποψινό φιλικό με την πρωταθλήτρια Ισραήλ

Ολυμπιακός: 4+1 λόγοι για να δεις το αποψινό φιλικό με την πρωταθλήτρια Ισραήλ

Ο Ολυμπιακός δίνει απόψε το πρώτο δυνατό τεστ κόντρα στην Χάποελ Χολόν και to10 σας παρουσιάζει 4+1 λόγους ώστε να το παρακολουθήσετε

Ο Ολυμπιακός συστήνεται σήμερα στο κοινό του αφού στις 20:30, με τηλεοπτική μετάδοση από το Cosmote Sport 4, αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Ισραήλ Χάποελ Χολόν για το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης».

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας μετράνε αντίστροφα για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων τους με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει μια πρώτη τάξεως ευκαιρία να τεστάρει την ετοιμότητα των παικτών του. Θα ειναι συνάμα η πρώτη φορά που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το νέο Ολυμπιακό καθώς τα προηγούμενα φιλικά δεν είχαν τηλεοπτική κάλυψη.

Ο Μπαρτζώκας παράλληλα έχει μαζί του και τους διεθνείς, με εξαίρεση τον τραυματία Σλούκα, δουλεύοντας πλέον στη «χημεία» του συνόλου λίγες μέρες πριν το Super Cup (1-2 Οκτωβρίου) και το πολύ πιθανό συναπάντημα με τον «αιώνιο» αντίπαλο στον τελικό.

Αν και έτσι και αλλιώς από μόνο του το ματς των «ερυθρολεύκων» αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για τους οπαδούς του να το παρακολουθήσουν, υπάρχουν και 4+1 λόγοι που το «10» σας παρουσιάζει που έχουν ενδιαφέρον να προσέξετε.

Διαβάστε επίσης: Ο άλλος Μίτσελ: Το αφιέρωμα στην οικογένεια του Ισπανού τεχνικού

1) Η εναρμόνιση με τον βασικό στόχο του Μπαρτζώκα για 5άδες που σουτάρουν από το 1 ως το 5

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην τρίτη του σεζόν πλέον στον πάγκο του Ολυμπιακού θέλει να εξελίξει ακόμα περισσότερο το πλάνο που είχε στο μυαλό του όταν ανέλαβε το 2020. Αυτό ήταν όλοι παίκτες του να έχουν ευχέρεια στο σουτ από μέση και μακρινή απόσταση και φέτος το ρόστερ του φαίνεται πιο εναρμονισμένο από ποτέ σε αυτό τον στόχο.

Ειδικά οι προσθήκες τον Πίτερς και Κάνααν είναι προς αυτή την κατεύθυνση αφού έχουν πολύ καλύτερα ποσοστά από τους προκατόχους τους που ήταν οι Ντόρσεϊ και Ζαν Σαρλ.

2) Η συνεργασία Βεζένκοφ-Πίτερς με τον Βούλγαρο να κατεβαίνει στο 3

Σήμερα ευελπιστούμε όλοι να δούμε και το δίδυμο Πίτερς – Βεζένκοφ που είναι στα χαρτιά από τα πιο επικίνδυνα που υπάρχουν στην Ευρώπη στα σουτ έξω από τα 6,75.

Και ενώ ο Βεζένκοφ είναι γνωστός για τα κατορθώματα του, ο Πίτερς είναι ένα παιδί που στην καλή του μέρα βλέπει το καλάθι σαν βαρέλι και δημιουργεί απίστευτα ανοίγματα στις αντίπαλες άμυνες.

Έτσι ο Γιώργος Μπαρτζώκας σκοπεύει να τους χρησιμοποιήσει μαζί με τον Βούλγαρο να κατεβαίνει στο «3» θέση από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του.

3) Η επιβεβαίωση της βελτίωσης του Τόμας Ουόκαπ που ήδη από τα πρώτα φιλικά δείχνει πολύ βελτιωμένος και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από πέρσι.

Επίσης αυτός που φαίνεται πιο συνεπής από ποτέ στο κομμάτι το επιθετικό είναι ο Τόμας Ουόκαπ. Ο Αμερικανός γκαρντ πέρυσι ενώ στην άμυνα ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Euroleague, επιθετικά για πολλές ομάδες δεν ήταν απειλή με συνέπεια να τον παίζουν συνέχεια under ώστε να παίρνει τα σουτ.

Πλέον όμως δείχνει πιο βελτιωμένος και η αυτοπεποίθηση του είναι στα ύψη όπως λέει και ο ίδιος και μπαίνει και αυτός στην φαρέτρα του Μπαρτζώκα ως ακόμα ένα όπλο στην επίθεση του Ολυμπιακού.

4) Το φαινόμενο Πάπας που ήρθε από το… πουθενά και κερδίζει μια θέση στο rotation

Όταν τον Αύγουστο ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε τον Τζόρτζ Πάπας οι φίλαθλοι του έλεγαν για μια κίνηση η οποία είναι απλά για να συμπληρώνει το ήδη υπάρχον ρόστερ.

Κι όμως στην προετοιμασία φαίνεται πως ο ομογενής γκαρντ ήρθε… για να μείνει και με την προσήλωσή του στα θέλω του προπονητή και το πολύ καλό τρίποντο φαίνεται πως κερδίζει μια θέση στο rotation της ομάδας καταρχήν για το πρωτάθλημα.

Τέλος αυτό το τουρνουά είναι το τελευταίο πριν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για τον Ολυμπιακό που το ερχόμενο Σαββατοκύριακο παίζει για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς αυτόν του Super Cup.

Έτσι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δούμε το επίπεδο της ομάδας του Ολυμπιακού χωρίς όμως τον τραυματία Σλούκα αλλά και το τεχνικό επιτελείο να κάνει αλλαγές με το… ρολόι αφού κανείς δεν θέλει κάποιον τραυματισμό που θα αλλάξει όλο τον προγραμματισμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ