Ολυμπιακός: Οι 29 ασίστ για 10 λάθη και το τρίποντο-φαρμάκι (45%, vids)

Ολυμπιακός: Οι 29 ασίστ για 10 λάθη και το τρίποντο-φαρμάκι (45%, vids)

Αυτός ο Ολυμπιακός τρομάζει αντιπάλους, Σεπτέμβρη μήνα…

Με δύο νίκες επιστρέφει στις αποσκευές του από την Κύπρο ο Ολυμπιακός. Και μάλιστα η δεύτερη (Ερυθρός Αστέρας) εξελίχθηκε σε παράσταση απέναντι σε μια κλασική ομάδα Euroleague. Έναν αντίπαλο που νίκησε τους Ερυθρόλευκους πέρσι εντός και εκτός έδρας.

Και αν τα φιλικά είναι πάντα ένα εργαλείο στα χέρια των προπονητών; Η αλήθεια είναι πως το δείγμα γραφής που άφησε ο Ολυμπιακός σε κοινή θέα ξεσήκωσε ήδη αρκετούς. Γιατί κάποια πράγματα ήδη μοιάζουν σαν σκηνές από τα προσεχώς. Χωρίς τον Κώστα Σλούκα χθες οι Πειραιώτες, έναν κατεξοχήν δημιουργό και η στατιστική τους έγραψε 29 ασίστ για 10 λάθη. Ένας συσχετισμός που αποτελεί «όνειρο» για κάθε τεχνικό τιμ. Και που ουσιαστικά δεν είχε μεγάλη διαφορά από τον αντίστοιχο της Παρασκευής στο φιλικό με τη Χάποελ Χολόν. Εκεί ο Ολυμπιακός είχε 27-12.

Διαβάστε επίσης: Εγκώμια Βατσλίκ για Χάμες και Μαρσέλο: «Κόλλησε αμέσως με την ομάδα- Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο»

Κάπως έτσι την Παρασκευή η συγκομιδή της επίθεσης έφτασε στο 88 και το Σάββατο στους 94. Γιατί; Διότι ασίστ σημαίνει εκτέλεση με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις σε ένα ρόστερ που πλέον είναι γεμάτο από σουτέρ: Είχε 45% στο τρίποντο με τον Αστέρα ο νταμπλούχος και 38% με την πρωταθλήτρια Ισραήλ. Έβαλε 26 τρίποντα σε δύο παιχνίδια με συνολικό ποσοστό 26/67 (39%).

Για να γίνει πιο κατανοητό; Οι Σέρβοι είχαν 10 ασίστ για 16 λάθη χθες και οι Ισραηλινοί 21 ασίστ για 20 λάθη! Και όλα αυτά σε ματς που οι προπονητές του Ολυμπιακού μοίρασαν το χρόνο με το ρολόι.

Έχει πάρα πολλές επιλογές το Ερυθρόλευκο ρόστερ. Έχει ως σήμα κατατεθέν την ομοιογένεια που εγγυάται ο περσινός κορμός. Και μια λεπτομέρεια που την καταλαβαίνει όποιος παρακολουθεί με συνέπεια project να εξελίσσονται. Παίκτες που δεδομένα θα είναι καλύτεροι από του χρόνου. Προσαρμοσμένοι σε αυτό που η ομάδα ζητά. Και στην προκειμένη περίπτωση απελευθερωμένοι από το σερί τίτλων που η ομάδα κατέκτησε στο σαρωτικό περσινό πέρασμα της.

Το παράδειγμα του Τόμας Ουόκαπ είναι μακράν το πιο χαρακτηριστικό. Δώδεκα ασίστ μοίρασε στα δύο ματς του τουρνουά στην Κύπρο, ο Αμερικάνος. Και όλοι έχουν να το λένε πως το καλοκαίρι δούλεψε πάρα πολύ. Και περιμένουν να δουν μεγάλη βελτίωση από εκείνον και στην εκτέλεση.

Είναι πολύ απαιτητικό το πρόγραμμα του Ολυμπιακού εξ αρχής. Και εντός συνόρων και στην Ευρωλίγκα. Το να μπει η ομάδα φουριόζα είναι «κλειδί» και επιβεβαιώθηκε πέρσι. Μόνο που σε αντίθεση με πέρσι; Φέτος αν γίνει δεν θα αποτελέσει έκπληξη για κανέναν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ