Ολυμπιακός: Όνειρο Φαλ και άμυνα-τρόμος σε νύχτα με 24% στο τρίποντο

Ολυμπιακός: Όνειρο Φαλ και άμυνα-τρόμος σε νύχτα με 24% στο τρίποντο

Ο Ολυμπιακός απλά δεν έχει σχέση με τον Παναθηναϊκό. Επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά.

Πάρτι Σούπερ Καπ ο Ολυμπιακός στη Ρόδο. Και μεταξύ μας; Σα να λέμε ότι ο Ήλιος βγήκε από την Ανατολή. Διότι όλα τα κλισέ του μπάσκετ είναι ωραία, και το ζευγάρι των αιωνίων είναι δεδομένα ξεχωριστό.

Εδώ όμως υπάρχει μια ομάδα με… 5.000 κυβικά στη μηχανή της, και μια άλλη που ακόμη δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί καν τον όρο. Ο Παναθηναϊκός αυτή η στιγμή ομάδα δεν είναι. Μπορεί στο μέλλον να τα καταφέρει. Προς το παρόν είναι μια σούμα καλών παικτών που δεν έχουν ρόλους και που ακόμη δεν έχουν βρεθεί στο γήπεδο. Πως λοιπόν να μην τελειώσει το ματς με χαλαρό +15;

Διαβάστε επίσης: Του κάνει… πλάκα: Στο 8-0 το σερί του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό!

Δεν έχουν σχέση οι δύο τους. Όπως δεν είχαν και πέρσι. Και δεν μπορούν να έχουν αν δεν περάσουν μήνες, αν ο Παναθηναϊκός δεν αρχίσει να αποκτά έστω μια υποτυπώδη ομοιογένεια. Οι Πράσινοι που σε αυτή τη φάση δεν έχουν ακόμη και τον βασικό τους πλέι-μέικερ, τον Νέιτ Γουόλτερς που έχει υποστεί θλάση και όπως φαίνεται θα απουσιάσει για καιρό.

Είχε ο Ολυμπιακός χθες βράδυ μόλις 24% στο τρίποντο σε ένα ποσοστό που σε άλλες συνθήκες θα ήταν συνθήκη για την μοίρα του ματς. Τα έσπασε με 7/29. Ακόμη και έτσι όμως έκανε περίπατο. Γιατί; Διότι του έφτασε απλά η άμυνα του για να το κάνει. Με σκορ γυναικείου τελείωσε ο Παναθηναϊκός: Έβαλε 52 με 10/26 δίποντα δίνοντας την αίσθηση ότι βλέπει την αντίπαλη ρακέτα σαν ναρκοπέδιο.

Τρομοκράτησε την ομάδα του Ράντονιτς ο Φαλ ο οποίος ήταν απολαυστικός κάνοντας στο γήπεδο ένα σωρό διαφορετικές δουλειές (μήπως προσέξατε τις 5 ασίστ;): Βγήκε ως το τρίποντο και κυνήγησε προσπάθειες για να τις αλλοιώσει. Έγινε εφιάλτης στο δεύτερο ημίχρονο. Και ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να μην ξέρει τι να κάνει τη μπάλα.

Το ένα λάθος πίσω από το άλλο στην Τρίτη περίοδο που τελικά έκρινε και τη βραδιά: Ήταν 37-34 το ημίχρονο για τον Ολυμπιακό, πήγαν οι δύο ομάδες με 56-43 στην τελευταία περίοδο. Είχαν ήδη ολοκληρωθεί η σεμνή τελετή.

Πως ο Ολυμπιακός «έπνιξε» τον αντίπαλο του; Πηγαίνοντας σε όλες τις «αλλαγές» όπως ο Γιώργος Μπαρτζώκας το συνηθίζει. Και όταν ακολουθείς τον αντίπαλο σε αυτό το μοτίβο άμυνας και τελικά έχεις και 11 ριμπάουντ παραπάνω, τότε προφανώς έχεις κάνει κάτι παραπάνω από τη μισή δουλειά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ