«Σε μειονεκτική θέση η Γκράινερ στη φυλακή επειδή είναι Αμερικανίδα και γκέι»

«Σε μειονεκτική θέση η Γκράινερ στη φυλακή επειδή είναι Αμερικανίδα και γκέι»

Για το τι θα συναντήσει στις φυλακές της Ρωσίας η Μπρίτνεϊ Γκράινερ, μίλησε η Όλγκα Ρομάνοβα, μέλος μιας ομάδας που αποκαλύπτει τι συμβαίνει στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Πριν από λίγες μέρες, η Μπρίτνεϊ Γκράινερ μεταφέρθηκε σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα όπου και θα εκτίσει μέρος της ποινής των εννέα ετών που της έχει επιβληθεί για την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών.

Η Όλγκα Ρομάνοβα, μέλος μιας ομάδας που αποκαλύπτει τι συμβαίνει στις φυλακές της Ρωσίας, σε συνέντευξή στην ιστοσελίδα «Politico» αποκάλυψε (πριν μεταφερθεί στις εν λόγω φυλακές η Γκράινερ) πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα για τη δύο φορές Ολυμπιονίκη με τη Εθνική των ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις της Όλγκα Ρομάνοβα:

«Οι φυλακές γυναικών στη Ρωσία είναι πιο διαβόητες από τις ανδρικές. Δεν υπάρχουν κανόνες και άτομα που κατέχουν δύναμη. Η καθεμία παλεύει για τον εαυτό της, όλα είναι ανοικτά, μπορείς να προδώσεις, να κακοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν κανόνες συμπεριφοράς. Δεν νομίζω ότι κάποια θα την προστατεύσει. Οι Αμερικάνοι δεν θα με πιστέψουν, αλλά τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν ισχύουν στις ρωσικές φυλακές, δεν υπάρχει δικαίωμα στην υγεία, στην αξιοπρέπεια, στη ζωή. Τίποτα, ξεχάστε το.

Θα έχει διαφορετική μεταχείριση, θα τη δουν ως απειλή επειδή είναι γκέι και Αμερικανίδα. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να της επιτεθούν στο μπάνιο και θα ακούσει προσβολές που δεν θα έπρεπε να ακούει ανθρώπινο ον. Η παραμονή της εκεί θα την αλλάξει για πάντα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ