WNBA: Η 40χρονη Ταουράσι υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τους Φοίνιξ Μέρκιουρι

WNBA: Η 40χρονη Ταουράσι υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τους Φοίνιξ Μέρκιουρι

H Νταϊάνα Ταουράσι θα αγωνιστεί τουλάχιστον για 19η σεζόν στο πρωτάθλημα το 2023.

Η πρώτη σκόρερ όλων των εποχών στο WNBA, Νταϊάνα Ταουράσι, υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τους Φοίνιξ Μέρκιουρι, όπως ανακοίνωσε η ομάδα.

Η συμφωνία σημαίνει ότι η 40χρονη και τρεις φορές πρωταθλήτρια του WNBA, της οποίας το όνομα βρίσκεται στη «Βίβλο» των ρεκόρ του Φοίνιξ, θα αγωνιστεί τουλάχιστον για 19η σεζόν στο πρωτάθλημα το 2023.

Διαβάστε επίσης: Τικ τακ, τικ τακ: Ο χρόνος του Ντέγιαν Ράντονιτς στον Παναθηναϊκό, τελείωσε

«Η Νταϊάνα Ταουράσι θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της ομάδας και είμαστε ευγνώμονες για την πίστη που δείχνει στον οργανισμό μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής των Μέρκιουρι, Τζιμ Πίτμαν.

Το συμβόλαιο σημαίνει επίσης ότι η Ταουράσι θα θητεύσει ξανά στο πλευρό της Μπρίτνεϊ Γκράινερ, η οποία αφέθηκε ελεύθερη πέρυσι από τη Ρωσία στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων και αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να επιστρέψει στους Μέρκιουρι.

Η 40χρονη, την οποία επέλεξε το Φοίνιξ στο ντραφτ του WNBA του 2004, κατέχει ρεκόρ franchise σε 16 κατηγορίες (μεταξύ αυτών κυριαρχεί σε πόντους που έχουν σημειωθεί, αμυντικά ριμπάουντ, ασίστ και κλεψίματα). Πέντε φορές Ολυμπιονίκης, η Ταουράσι είχε μέσο όρο 16,7 πόντους, 3,9 ασίστ και 3,4 ριμπάουντ κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2022.

Επίσης τον περασμένο Ιούλιο πρόσθεσε άλλη μια διάκριση στο βιογραφικό της, όταν έγραψε το όνομα της δίπλα σε αυτά των σπουδαίων Μάικλ Τζόρνταν και Ντιρκ Νοβίτσκι ως οι μόνοι παίκτες στην ιστορία του WNBA/NBA ηλικίας 40 ετών και άνω που σημείωσαν σε έναν αγώνα 30 πόντους. Η κανονική σεζόν του 2023 στο WNBA έχει προγραμματιστεί να εκκινήσει στις 19 Μαΐου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ