Από την Ξάνθη… πρωταθλητής στο κολεγιακό

Από την Ξάνθη… πρωταθλητής στο κολεγιακό

Η πορεία του Απόστολου Ρούμογλου θυμίζει παραμύθι

Πριν καν κλείσει τα 20 του χρόνια (γεννημένος στις 15 Μαϊου του 2003) ο Απόστολος Ρούμογλου στέφθηκε πρωταθλητής κολεγιακού με τους Κονέκτικατ Χάσκις.

Η περίφημη «Τρέλα του Μαρτίου» (March Madness) έφτασε στο τέλος της με το κολλέγιο του νεαρού γκαρντ να επικρατεί άνετα στον τελικό στο NRG Stadium του Χιούστον, του Σαν Ντιέγκο Στέιτ με 76-59 ολοκληρώνοντας μια εντυπωσιακή πορεία στην τελική φάση του τουρνουά με διψήφιες διαφορές και τα στα έξι ματς.

Διαβάστε επίσης: Η νέα… εξίσωση ενός «τελικού»

Ο Απόστολος Ρούμογλου έπαιξε 1 λεπτό αλλά έζησε όλον τον αγώνα με πάθος και έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος Ελληνας πρωταθλητής στο NCAA.

Αυτός ήταν ο πέμπτος τίτλος για το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, όλοι μάλιστα την τελευταία 24ετία (1999, 2004, 2011, 2014,2023) με το απίστευτο σερί 5/5 σε τελικούς.

Ο Αντάμα Σανόγκο με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Τρίστεν Νιούτον με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ ηγήθηκαν των νικητών που πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία τους.

Ο Απόστολος Ρούμογλου που άρχισε την καριέρα του στον Αρίωνα Ξάνθης, για να κάνει έπειτα το «άλμα» στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, κυνήγησε το αμερικανικό όνειρο όταν ήρθε η πρόσκληση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μπαίνοντας σε ένα από τα καλύτερα κολέγια των ΗΠΑ.

Ο 19χρονος Ξανθιώτης μπήκε στο πρόγραμμα της σεζόν 2022-23 ως πρωτοετής του κολλεγίου UCONN και ενώ στις δύο προηγούμενες σεζόν, αγωνιζόταν στη Θεσσαλονίκη με τα χρώματα του ΠΑΟΚ

Σε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό  πριν δύο χρόνια,  ο Άρης Λυκογιάννης τον έριξε στον αγώνα (έπαιξε λίγο πάνω από 6 λεπτά) και αυτός μάλιστα έκλεισε το παιχνίδι με τρίποντο, το πρώτο του καλάθι στο επαγγελματικό μπάσκετ.

Παράλληλα αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα U18 στο FIBA European Challenges, στο οποίο είχε κατά μέσο όρο 8,4 πόντους, 2,6 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ ανά αγώνα, ενώ σούταρε 31,3% συνολικά και 37% από το τρίποντο. 

Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ όταν έκλεισε τα 18 του ενώ αγωνίστηκε συνολικά σε πέντε παιχνίδια, πέρυσι έχοντας ως μέσο όρο συμμετοχής 2.8 λεπτά, χωρίς να σκοράρει.

H πρόκληση

Το περασμένο καλοκαίρι ήρθε η πρόκληση του NCAA και ο νεαρός πέταξε τη…σκούφια του. Μπορεί να έχει μόλις 1.5 λεπτό μέσο όρο συμμετοχής στις 20 φορές που έχει αγωνιστεί αλλά ζει το όνειρό του.

Ο Ξανθιώτης καλαθοσφαιριστής προφητικά είχε προβλέψει την κατάκτηση του τίτλου όταν φιλοξενήθηκε πριν λίγο καιρό στην εκπομπή «Κόσμος των Σπορ» της ΕΡΤ3 και μεταξύ άλλων είπε τα εξής: «Πάντα σκεφτόμουν την προοπτική της Αμερικής ήθελα να παίξω μπάσκετ και παράλληλα να σπουδάσω. Δεν περίμενα πως μπορούσαμε να πάμε στο φάιναλ φορ. Από τα μέσα της περιόδου όμως άρχισα να συνειδητοποιώ πόσο καλή ομάδα είμαστε. Πιστεύω πως θα το πάρουμε. Αν κρίνω από το κλίμα, τις προπονήσεις, νομίζω ότι θα το σηκώσουμε. Είναι τρομερή εμπειρία, εδώ είναι εθισμένοι με το μπάσκετ, ο κόσμος ξέρει τους παίκτες, μας αναγνωρίζουν στην πόλη, αυτό μου δίνει μεγαλύτερη ώθηση να θέλω να βελτιώνομαι και να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω».

Αυτός μάλιστα ήταν ο πέμπτος τίτλος για το φημισμένο πανεπιστήμιο από τη βορειοανατολική πολιτεία των ΗΠΑ στη διάρκεια των τελευταίων 24 ετών, το οποίο είχε επίσης φτάσει στην κορυφή το 1999, το 2004, το 2011 και το 2014. Ταυτόχρονα ήταν ο πρώτος για τον κόουτς Νταν Χάρλι, που ανέλαβε τα ηνία το 2018 και ακολούθησε την πορεία των Τζιμ Καλχούν και Κέβιν Όλι.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Κωνσταντίνος παίζει ακόμα μπάσκετ στην γενέτειρά τους, στην Ασπίδα Ξάνθης.

Η πορεία του νεαρού άσου θυμίζει όμορφο παραμύθι αλλά ακόμα έχει πολλά κεφάλαια.

Πηγή: in.gr 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ