Πανιώνιος – ΑΟ Μυκόνου 91-78: Ο ιστορικός «πάτησε» τη Μύκονο και ανέβηκε στην Elite League

Πανιώνιος – ΑΟ Μυκόνου 91-78: Ο ιστορικός «πάτησε» τη Μύκονο και ανέβηκε στην Elite League

Ο Πανιώνιος σε μια «Ιστορική» μέρα για το σύλλογο επικράτησε άνετα της Μυκόνου με 91-78 και επέστρεψε στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Μεγάλη μέρα η σημερινή για τον Πανιώνιο και τη Νέα Σμύρνη. Ο «Ιστορικός» γύρισε εκεί που ανήκει. Σε ένα κατάμεστο «Ανδρέας Βαρικας» κέρδισε πολύ πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ, στον τελικό των playoffs της Β’ Εθνικής, την ομάδα από το νησί των Ανέμων και του χρόνου θα αγωνίζεται στην Elite League.

Η Μύκονος μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι χωρίς να έχει επηρεαστεί από την καυτή ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι Νεοσμυρνιώτες φίλαθλοι. Προηγήθηκε μέχρι και με 5 πόντους(13-18) πριν ισορροπήσει το παιχνίδι και φέρει μπροστά τον Πανιώνιο ο Χάλαρης με μεγάλα καλάθια.

Διαβάστε επίσης: Ο Γκουντογκάν έστειλε τη Μάντσεστερ Σίτι στο +4 από την Άρσεναλ (2-1) – Ανάσταση για Τσέλσι και Λάμπαρντ (1-3)

Στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου ο Ιστορικός έγινε το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης και ξέφυγε γρήγορα στο σκορ (37-26) για να αυξήσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά (45-28) με τρίποντο του Χάλαρη. Στο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν στο 53-39 και ο Πανιώνιος χάρη στην πολύ καλή άμυνα που έπαιξε στην 2η περίοδο (κράτησε τη Μύκονο για περισσότερο από 4 λεπτά άποντη) έχτισε μια καλή διάφορα.

Με την έναρξη της 3ης περιόδου νέο ξέσπασμα για τον Πανιώνιο που με τρίποντο από την κορυφή του Βεργίνη «έφυγε» στο +17 (66-49). Στο δεύτερο μισό της περιόδου οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με καλή άμυνα μείωσαν την διαφορά στους 12 (71-59).|

Εκρηκτικός ο Πανιώνιος στην αρχή του 4ου δεκαλέπτου, κρατώντας την Μύκονο στο 0 για παραπάνω από 3 λεπτά έφτασε την απόσταση στους 17 πόντους και ουσιαστικά «τελείωσε» το ματς (76-59). Το «Ανδρέας Βαρίκας» ξέσπασε και ένα πάρτι ξεκίνησε στη Νέα Σμύρνη τη στιγμή που ο Γιώργος Παπαδιονυσίου ευστόχησε για τρεις και η διαφορά πήρε τη μεγαλύτερη τιμή της,+22, για τον Πανιώνιο (90-68). Το παιχνίδι τελείωσε με αλλαγές από τους δύο προπονητές που έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες τους και η Μύκονος περιόρισε την ήττα της στα τελευταία λεπτά για το τελικό 91-78.

Πλέον ο Ιστορικός παίρνει την άνοδο…αρχικά για την Elite League, αν και όλα δείχνουν πως δεν θα αργήσει η στιγμή που θα τον ξαναδούμε στα μεγάλα σαλόνια. Μια εξαιρετική σεζόν που συνδυάστηκε από την παρουσία στο Final 8 του Κυπέλλου έφτασε στο τέλος της και η «Πλατεία» μπορεί ξανά να είναι περήφανη για το καμάρι της.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 53-39, 71-59, 91-78

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ