Ο Γκουντογκάν έστειλε τη Μάντσεστερ Σίτι στο +4 από την Άρσεναλ (2-1) – Ανάσταση για Τσέλσι και Λάμπαρντ (1-3)

Ο Γκουντογκάν έστειλε τη Μάντσεστερ Σίτι στο +4 από την Άρσεναλ (2-1) – Ανάσταση για Τσέλσι και Λάμπαρντ (1-3)

Με τον Γκουντογκάν να πετυχαίνει και τα δύο γκολ (έχασε πέναλτι για το χατ-τρικ), η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 2-1 της Λιντς και ξέφυγε με +4 από την Άρσεναλ. Επιτέλους νίκη για την Τσέλσι, με 3-1 στην έδρα της Μπόρνμουθ.

Δέκατη σερί νίκη και +4 από την Άρσεναλ για τη Μάντσεστερ Σίτι! Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιλκάι Γκουντογκάν, οι «Πολίτες» επικράτησαν με 2-1 της Λιντς στο «Etihad» και τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της Premier League είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα κατάφερε να τελειώσει ουσιαστικά το ματς πριν συμπληρωθεί μισή ώρα. Στο 19′ ο Γκουντογκάν έκανε το 1-0 με πλασέ στην κίνηση από ασίστ του Μαχρέζ και οκτώ λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε και το 2-0 με σουτ από νέα ασίστ του Αλγερινού.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός Β’ – ΟΦ Ιεράπετρας 3-2: Ματσάρα, επική ανατροπή και 6η συνεχόμενη νίκη για τους ερυθρόλευκους

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Χάαλαντ επιθετικά, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του αφού δύο φορές σημάδεψε το δοκάρι, με κεφαλιά στο 48′ και με πλασέ στο 62′. Στο 84′ η Σίτι κέρδισε πέναλτι, ο Γκουαρντιόλα έδωσε εντολή να το εκτελέσει ο Χάαλαντ, αλλά το ανέλαβε ο Γκουντογκάν για να κάνει χατ-τρικ και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Σαν να μην έφτασε αυτό, ένα λεπτό αργότερα η Λιντς μείωσε σε 2-1 με γκολ του Ροδρίγο από αδράνεια της άμυνας, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο στα τελευταία λεπτά και η Σίτι πήρε ακόμη μία νίκη.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ακάντζι, Ακέ (55’ Γουόκερ), Λιούις, Λαπόρτ, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Φόντεν, Άλβαρες (86’ Σίλβα), Χάαλαντ.

Λιντς: Ρόμπλες, Φίρπο, Έιλινγκ, Βέμπερ, Φόρσοου (81’ Στράουκ), Ρόκα (57’ Γκρίνγουντ), Χάρισον (65’ Σάμερβιλ), Κρίστενσεν, ΜακΚένι, Νιοντό (57’ Ροδρίγο), Μπάμφορντ (81’ Αάρονσον)

Στα υπόλοιπα ματς, η Τσέλσι νίκησε με 3-1 εκτός έδρας την Μπόρνμουθ, με τους «μπλε» να επιστρέφουν στα «τρίποντα» μετά από 7 ματς (4 σερί ήττες) στο πρωτάθλημα! Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Λάμπαρντ στον πάγκο της ομάδας, αφού στα έξι παιχνίδια που είχε ως τώρα, σε Premier League και Champions League δεν κατάφερε να πάρει ούτε ισοπαλία. Γκάλαχερ, Μπαντιασίλ και Φέλιξ πέτυχαν τα γκολ της Τσέλσι ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Βίνα.

Σημαντικό βήμα για την ευρωπαϊκή της έξοδο έκανε η Τότεναμ με τη δύσκολη νίκη επί της Γουέστ Χαμ με 1-0. Το γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Χάρι Κέιν που έγραψε ιστορία καθώς έφτασε τα 209 και πέρασε στη δεύτερη θέση των σκόρερ στην ιστορία της Premier League αφήνοντας πίσω τον Ρούνεϊ με 208. Τέλος, η Γουλβς «κλείδωσε» την παραμονή της στην Premier League με το εντός έδρας 1-0 επί της Άστον Βίλα, χάρις στο γκολ του Τότι, στο 9′

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής:

Μπόρνμουθ-Τσέλσι 1-3

(21′ Βίνα – 9′ Γκάλαχερ, 82′ Μπαντιασίλ, 86′ Ζοάο Φέλιξ)

Μάντσεστερ Σίτι-Λιντς 2-1

(19, 27′ Γκουντογκάν – 85΄ Ροντρίγκο)

Τότεναμ-Κρίσταλ Πάλας 1-0

(45+1′ Κέιν)

Γουλβς-Άστον Βίλα 1-0

(9′ Τότι)

Λίβερπουλ-Μπρέντφορντ 19:30

Νιούκαστλ-Άρσεναλ 7/5

Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Γ. 7/5

Φούλαμ-Λέστερ 8/5

Μπράιτον-Έβερτον 8/5

Νότιγχαμ Φόρεστ-Σαουθάμπτον 8/5

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ