Καντζούρης: «Θεώρησα ότι είναι η καλύτερη επιλογή να βγω εκτός Ελλάδος»

Καντζούρης: «Θεώρησα ότι είναι η καλύτερη επιλογή να βγω εκτός Ελλάδος»

Για την επιλογή του να δουλέψει στο εξωτερικό μίλησε ο Ηλίας Καντζούρης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο πρότζεκτ της Λιμόζ, αλλά και στον Φαμπιέν Κοζέρ.

Ο Ηλίας Καντζούρης αποχώρησε από την ΑΕΚ, ωστόσο δεν άργησε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του αφού θα καθίσει στον πάγκο της Λιμόζ.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο «Web Radio» της ΕΟΚ, αναφέροντας πως θεώρησε καλύτερη επιλογή να φύγει στο εξωτερικό, ενώ στάθηκε και στο πρότζεκτ της νέας του ομάδας.

Oι δηλώσεις που έκανε ο Ηλίας Καντζούρης:

Για το πώς βρέθηκε στη Γαλλία και τη Λιμόζ: «Έχω πολλά χρόνια γνωριμίας με το sports director που βρίσκεται εκεί πέρα. Βρεθήκαμε και αντίπαλοι φέτος στο γύρο των “16”. Κάποια στιγμή με το τέλος της δικής μου αγωνιστικής περιόδου προέκυψε η πρόταση, τα “ζύγισα” όλα τα δεδομένα, τα στάθμισα και θεώρησα ότι είναι η καλύτερη επιλογή να βγω για άλλη μια φορά εκτός Ελλάδος. Η ελληνική πραγματικότητα σε πολλά πράγματα με βρίσκει αντίθετο, οπότε θεωρώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία. Για ‘μένα είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη, γιατί μιλάμε για ένα απ’ τα πλέον ιστορικά κλαμπ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γι’ αυτήν τη νέα “σελίδα”».

Για το πρότζεκτ της Λιμόζ: «Μιλάμε για μια ομάδα πολύ ιστορική, με πολύ μπασκετικό κοινό και γενικότερα όλο το πρότζεκτ είναι κάτι πάρα πολύ ελκυστικό. Είναι μια ομάδα που βρίσκεται σε μια πόλη που ζει και αναπνέει για το μπάσκετ. Εγώ είχα την τύχη, μιλώντας και πιο παλιά με ανθρώπους που το έζησαν αυτό, να μου δώσουν ακριβώς μια ιδέα για το πώς λειτουργεί η ομάδα, πώς η πόλη ζει και αναπνέει για την ομάδα μπάσκετ, η οποία είναι το καμάρι της. Θα έλεγα ότι στο δικό μου μυαλό, έτσι όπως μου τα περιέγραψαν τα πράγματα, μου ήρθε κατευθείαν στο μυαλό η Μπάμπεργκ που ήταν μια αντίστοιχη περίπτωση. Μιλώντας και με τους ανθρώπους εκεί, υπάρχει ένα πλάνο, ένα σχέδιο, φιλοδοξία να κάνουν βήματα προς τα πάνω ώστε να ξαναβρεθούν στα υψηλά στρώματα του γαλλικού πρωταθλήματος σε πρώτη φάση και από ‘κει και πέρα να χτίσουν κάτι που θα έχει ένα όραμα, το οποίο έχει να κάνει σίγουρα και με τα υψηλότερα στρώματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Για τις ακαδημίες της Λιμόζ: «Υπάρχουν 2-3 παιδιά που θα τα έχουμε μαζί μας στην 1η ομάδα, τα οποία προέρχονται απ’ τις ακαδημίες της Λιμόζ. Σίγουρα πρέπει να πάω πρώτα απ’ όλα εκεί, να δω από κοντά κάποια πράγματα. Είναι δεδομένο ότι η δεξαμενή των εγχώριων παικτών είναι πάρα πολύ μεγάλη σε όλες τις ομάδες, έχουμε δει πόσο πρωταγωνιστούν όλες οι μικρές εθνικές ομάδες των Γάλλων. Υπάρχουν μπασκετικές ακαδημίες στη Γαλλία σε αρκετές πόλεις και αυτό δίνει έναν άλλον τόνο στο κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας. Σίγουρα υπάρχουν παιδιά που θα είναι μαζί μας κατά τη διάρκεια της χρονιάς με την πρώτη ομάδα. Θα πάω εκεί και θα τα δω όλα από κοντά».

Για τον Φαμπιέν Κοζέρ που τον είχε στη Μπάμπεργκ: «Είναι ένα παιδί που αποτελεί την επιτομή του πολύ χρήσιμου παίκτη στα ψηλότερα στρώματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το 2017-18 που ήμασταν μαζί στο Μπάμπεργκ και πήραμε το νταμπλ αναδείχθηκε MVP του Κυπέλλου, του πρωταθλήματος και των τελικών. Πήγε στη Ρεάλ και προσαρμόστηκε κατευθείαν, έπαιζε όσο χρειαζόταν και έδινε τα πάντα. Το πιο σημαντικό απ’ όλα για ‘μένα είναι ότι έχει τέτοιο χαρακτήρα και τέτοια μαπσκετική προσωπικότητα που πάντα στα μεγάλα παιχνίδια ήταν παρών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ