Βάρεσε διάλυση ο Ιωνικός: Έπεσε στην ΕΣΚΑΝΑ

Βάρεσε διάλυση ο Ιωνικός: Έπεσε στην ΕΣΚΑΝΑ

Μαύρες μέρες για τον Ιωνικό που μετά τον υποβιβασμό από την Basket League, δεν θα παίξει στην Elite League αλλά στην ΕΣΚΑΝΑ.

Στην ΕΣΚΑΝΑ θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Ιωνικός!

Όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης Ιωνικός τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου οδηγούν την ομάδα στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Χαμός με σταρ του NBA και πορνοστάρ – «Με γαμ@@@@ χωρίς προφυλακτικό τόσες φορές και άφησες άλλη έγκυο»

Η ανακοίνωση του Ιωνικού: 

«Την Τρίτη 6 Ιουνίου έλαβε χώρα στο κλειστό του Πλάτωνα η ενημέρωση από πλευράς Ερασιτέχνη για την κατάσταση του τμήματος μπάσκετ της Ομάδας.

Ο Ερασιτέχνης Ιωνικός ενημέρωσε πως ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία επικοινωνία από πλευράς ΚΑΕ. Γι’ αυτόν το λόγο, προχώρησε επιστολή προς της FIBA προκειμένου να διερευνήσει το στάτους της ΚΑΕ Ιωνικός με το οποίο αγωνίστηκε την πρώτη χρονιά στην Α1 και τη διερεύνηση τυχόν χρεών. Βάσει απάντησης της FIBA, η Ομάδα μας είχε ένα BAN το οποίο ωστόσο είχε ρυθμιστεί. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον άλλοτε διοικητικό ηγέτη της τότε ομάδας, κ. Βαγγέλη Τσάπα για χρέη της ΚΑΕ σε ΙΚΑ και εφορία κατά την περίοδο της εμπλοκής του στα διοικητικά του Ιωνικού. Ο ίδιος ο κ. Τσάπας ανακοίνωσε πως θα καλύψει τυχόν οφειλές που εμπίπτουν κατά την περίοδο της παρουσίας του στον Ιωνικό.

Παράλληλα, ενημερώνουμε ότι τυχόν χρέη της ΚΑΕ Διαγόρας Δρυοπιδέων η οποία αγωνιζόταν με τη διακριτική ονομασία «Ιωνικός Μπάσκετ ΚΑΕ» ουδεμία σχέση έχουν ή βαραίνουν το Σύλλογό μας.

Βάσει των ανωτέρω, ο Α.Ο. Ιωνικός Νικαίας κατέστησε σαφές πως κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε η ομάδα να αγωνιστεί στην πιο υψηλή κατηγορία μπορεί βάσει νομοθεσίας αλλά και των νέων πια οικονομικών δυνατοτήτων που διαθέτει.

Πιο συγκεκριμένα, στο τραπέζι έπεσε η διεκδίκηση της wild card για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Παρ’ όλα αυτά, τόσο οι οικονομικές απαιτήσεις (10 χιλ. ευρώ για τη wild card και άλλα 10 χιλ. ευρώ ως εγγυητικό κεφάλαιο) όσο και η οικονομική φερεγγυότητα (να μη χρωστάει ο Σύλλογος κάτι που δε συμβαίνει με τον Α.Ο. Ιωνικό) καθιστά την εν λόγω κίνηση ως αδύνατη. Συνεπώς, η μόνη επιλογή που έχει ο Ιωνικός αυτή τη στιγμή είναι η ΕΣΚΑΝΑ. Βάσει αυτής της εξέλιξης και όταν οριστικοποιηθεί, θα λεχθούν περισσότερα για τους στόχους και κατά συνέπεια για το μπάτζετ, μεταγραφικά κλπ.

Το σίγουρο είναι ότι πάμε σε μια ολική επανεκκίνηση η οποία θα βασίζεται σε ίδιους πόρους με ξεκάθαρη φιλοσοφία ότι ο Ιωνικός επιστρέφει στη Νίκαια, χτίζεται πάνω στις Ακαδημίες του οι οποίες πια συγκαταλέγονται στις καλύτερες της Αττικής. Γνωρίζουμε πολύ καλά πια πόλη εκπροσωπούμε και είμαστε σίγουροι ότι μια νέα προσπάθεια, καθαρή και ειλικρινής θα τύχει της απήχησης τόσο της πόλης και όχι μόνο. Σε αυτό το επίπεδο, δεν περισσεύει κανείς και θα πρέπει οι χορηγοί που ήταν όλα αυτά τα χρόνια μαζί μας, οι φίλοι της Ομάδας με τα διαρκείας τους και την παρουσία τους, να πάρουν τον Ιωνικό στις πλάτες τους και να τον κρατήσουν ζωντανό. Είμαστε γεννημένοι για τα δύσκολα. Τίποτα δε μας φοβίζει και το έχουμε αποδείξει πολλάκις.

Αυτή η φιλοσοφία – στροφή, να βασιστεί περισσότερο ο Σύλλογος περισσότερο στους ίδιους του τους αθλητές-τριες, είναι μια φιλοσοφία που διέπει και τα υπόλοιπα αθλήματα όπως για παράδειγμα το τμήμα βόλεϊ ανδρών και γυναικών το οποίο άλλαξε πλάνο και θα στελεχωθεί κατά βάση από «δικά» του παιδιά.

Παράλληλα, ενημερώνουμε ότι ανεξαρτήτως της κατάληξης της ανδρικής ομάδας, η βελτίωση των υποδομών δε σταματά. Γι’ αυτόν το λόγο, προσεχώς θα λάβει χώρα ολική ανακαίνιση του κλειστού του «Πλάτωνα», με αλλαγές στην οροφή, τον φωτισμό, τα παράθυρα αλλά και με εξωτερικό βάψιμο.

Η ανακαίνιση βέβαια δε σταματά στο κλειστό του μπάσκετ καθώς πλησίον του μπάσκετ υπάρχει ο χώρος πυγμαχίας που περνά εξ ολοκλήρου στον Ιωνικό όπου και εκεί θα συντελεστεί ολική ανακαίνιση, σηματοδοτώντας παράλληλα, το νέο ξεκίνημα στο τμήμα.

Το παραπάνω σκεπτικό εντάσσεται σε μια λογική που έχει πάρει στον Ερασιτέχνη Ιωνικό τα τελευταία πέντε χρόνια πως ότι και να συμβαίνει σε αγωνιστικό επίπεδο, θέλουμε τις καλύτερες συνθήκες για τους αθλητές και τις αθλήτριές μας. Γενικότερα, η εποχή του Ιωνικού των ατελείωτων οικονομικών προβλημάτων, ενός Ιωνικού μικρού και «φοβικού», έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Μέσα σε πέντε χρόνια, ο Ιωνικός διπλασίασε τα τμήματά του, έχει ρυθμίσει τις οφειλές του ως προς το δημόσιο ενώ έχει διακανονίσει μέρος των οφειλών του σε τρίτους, έχει αυξήσει ραγδαία τους αθλητές που έχει στις τάξεις του και παρά τις καθημερινές δυσκολίες είναι εδώ για να ατενίζει το μέλλον αγέρωχα και με αισιοδοξία.

Φίλοι του Ιωνικού. Σταθείτε δίπλα στη νέα προσπάθεια. Είμαστε περήφανοι για την Ομάδα μας όπου και αν αγωνίζεται. Όλοι μαζί, θα την ξαναπάμε εκεί όπου πραγματικά της αξίζει. Στις δύσκολες στιγμές δεν περισσεύει κανείς και έχουμε όλοι μας ευθύνη και χρέος να βρισκόμαστε δίπλα στην Ομάδα μας!».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ