Ο Ανδρέας Ζαγκλής έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου γυάλινου δαπέδου στην Ισπανία (vid)

Ο Ανδρέας Ζαγκλής έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου γυάλινου δαπέδου στην Ισπανία (vid)

Ο Ανδρέας Ζαγκλής αποκάλυψε το νέο πρωτοποριακό ASB γυάλινο δάπεδο, στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών Κ-19, στην Ισπανία.

Το μπάσκετ αλλάζει επίπεδο και γίνεται πιο καινοτόμο και διαδραστικό, με νέες τεχνολογίες να μπαίνουν στο άθλημα, όπως το πρωτοποριακό ASB γυάλινο δάπεδο, που παρουσίασε ο Ανδρέας Ζαγκλής στην Ισπανία.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η FIBA παρουσίασε ένα τέτοιο είδους δάπεδο και μάλιστα σε επίσημη διοργάνωση της, που δίνει τη δυνατότητα για προβολή στατιστικών και άλλων στοιχείων την ώρα του αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Τριάδα Φαλ, Μιλουτίνοφ, Βούκσεβιτς (pic)

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είναι μια ιστορική ημέρα για τη FIBA και για τις παίκτριες που βρίσκονται εδώ στη Μαδρίτη και στις οποίες δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστούν σε αυτή την εκπληκτική και καινοτόμο επιφάνεια.

Υπήρξε πολλή προσμονή μέχρι αυτή τη στιγμή και το γεγονός ότι μπορέσαμε επιτέλους να αποκαλύψουμε αυτό το γήπεδο με γυάλινο δάπεδο είναι πραγματικά συναρπαστικό.

Είναι επίσης σημαντικό ότι οι πρώτοι αγώνες που θα διεξαχθούν πάνω σε αυτό θα είναι τέσσερις άκρως ανταγωνιστικοί προημιτελικοί Παγκόσμιου Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών FIBA U19.

Με αυτήν την επιτυχημένη παγκόσμια πρεμιέρα του γυάλινου δαπέδου LED, έχουμε ακόμα παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο ενώνουμε δύο στρατηγικές προτεραιότητες που είναι η διεύρυνση της οικογένεια της FIBA, υποστηρίζοντας και ενθαρρύνοντας την καινοτομία στο μπάσκετ και το «Γυναίκες στο μπάσκετ» εισάγοντας το γυάλινο πάτωμα LED σε μια γυναικεία διοργάνωση».

Το πρώτο παιχνίδι που έγινε σε γυάλινο δάπεδο ήταν ο προημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών Κ-19, ανάμεσα σε Γαλλία και Ιαπωνία, με τις «Τρικολόρ» να επικρατούν στην παράταση με 80-78.

Δείτε το βίντεο αποκάλυψης του δαπέδου από τον Έλληνα Γ. Γραμματέα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ