Σλούκας και Σταμολάμπρου: παρασκήνιο, αλήθειες και μύθοι

Σλούκας και Σταμολάμπρου: παρασκήνιο, αλήθειες και μύθοι

Ας δούμε τα αληθινά στοιχεία...

Για όσους παρακoλουθούν τα μεταγραφικά τεκταινόμενα, έκανε αίσθηση η μετακίνηση της Νίκης-Αννας Σταμολάμπρου στον Παναθηναϊκού. Γιατί, έστω και μετά αρκετό καιρό, ακολούθησε τη μεταγραφή του Κώστα Σλούκα.

Αγωνιζόταν η διεθνής γκαρντ στον Ολυμπιακό, έμεινε ελεύθερη και μεταπήδησε στη Λεωφόρο. Καλή παίκτρια, στέλεχος της εθνικής ομάδας και το όλο στόρι έφερε στην επιφάνεια αρκετές κουβέντες και περισσότερες συγκρίσεις. Ποια είναι, ωστόσο, η πραγματικότητα;

Ας δούμε τα αληθινά στοιχεία:

1. Ο Σλούκας ουσιαστικά ήθελε να απεγκλωβιστεί από μια κατάσταση που δεν του άρεσε. Ο ρόλος ή το πώς τον χρησιμοποιούσε ο Μπαρτζώκας, ήταν το ζητούμενο για τον ίδιο. Εκανε ένα ραντεβού με τον Ολυμπιακό, δεν βρέθηκε άκρη και ούτε θα μπορούσε να βρεθεί καθόσον δεν είναι δουλειά της ιδιοκτησίας να μοιράζει ρόλους και χρόνους στο παρκέ, οπότε ο παίκτης έφυγε και έδειξε να σκέφτεται το μέλλον του.

2. Πώς ειπώθηκε; «Εδειξε»; Κάπως έτσι. Αλλά όχι ακριβώς έτσι. Είχε πρόταση από τη Φενέρ που ήταν όμως μακριά από το όλο «παιχνίδι» που έκανε ο Παναθηναϊκός χωρίς να διαρρεύσουν πολλά γιατί δεν ήθελε να χρεωθεί μια προσέγγιση αν δεν του έβγαινε. Και όταν «χρύσωσε» τον παίκτη, είπε αυτός το «ναι». Με ορισμένους να επιμένουν πως πλήρωσε «αρκετά περισσότερα» για να πείσει τον Σλούκα.

3. Η Σταμολάμπρου στις 22 Απριλίου ανακοίνωσε πως ύστερα από πέντε χρόνια δεν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Τι προηγήθηκε; Ηταν ξεκάθαρο πως η ομάδα και ο (κόουτς) Θάνος Νίκλας θα προτιμούσαν ένα διαφορετικό μοντέλο και όχι να περνά η μπάλα κυρίως από τα χέρια της συγκεκριμένης γκαρντ. Κοινώς, ήθελαν να δώσουν τα …κλειδιά σε μια ξένη. Το έκαναν και έφεραν την έμπειρη Μπρουκ Γουίλιαμς. Αρα, εδώ ταιριάζει πως και η Σταμολάμπρου επιθυμούσε άλλο ρόλο, με τη λέξη «ρόλος» να είναι η πλέον φορεμένη στις εφετινές μπασκετικές μεταγραφές.

4. Τι έκανε η παίκτρια έκτοτε; Κυνήγησε μια μεταγραφή στο εξωτερικό και ήταν επιφυλακτική στην πρώτη κρούση από τον Παναθηναϊκό. Όπως και ο Σλούκας, αν θέλουμε να αναζητήσουμε κάποια ομοιότητα. Το σκέφθηκε αν έπρεπε να διαβεί τον Ρουβίκωνα. Της έταξαν μεταγραφές και αυτές δεν ήρθαν. Με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς ομάδα και αρχές Αυγούστου να πει το «ναι» στους Πράσινους.

5. Μια πτυχή της ιστορίας λιγότερο προβεβλημένη; Ο Παναθηναϊκός μια από τις πρώτες κινήσεις που έκανε ήταν της Λίλιαν Καρακασίδου. Πήγε με την Ελευθερία Μοσχάτου να κατακτήσει μόνη (!) το κύπελλο απέναντι στον …ΠΑΟ, με αποτέλεσμα να τη θέλουν στο Τριφύλλι ξανά στην ομάδα τους, γιατί στελέχωνε το ρόστερ και στο παρελθόν. Αλλά πριν από λίγες ημέρες, αυτή η ιδιαίτερα γρήγορη πλέι μέικερ τραυματίστηκε στον χιαστό σε τουρνουά «τρία επί τρία», αναμένεται να μείνει εκτός για μήνες και όλος ο σχεδιασμός της ομάδας βρέθηκε στον αέρα. Ανέβασε την προσφορά ο Παναθηναϊκός, το χρήμα είναι μονολεκτικά το συνώνυμο της έννοιας «έδειξαν πόσο με θέλουν» και έπεσαν οι υπογραφές. Εστω και δίνοντας υψηλότερο συμβόλαιο από το, υπό κανονικές συνθήκες, φυσιολογικό!

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ