Παναθηναϊκός – Αναντολού Έφες 70-69: Πήραν το… θρίλερ οι Πράσινοι και κατέκτησαν το «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Παναθηναϊκός – Αναντολού Έφες 70-69: Πήραν το… θρίλερ οι Πράσινοι και κατέκτησαν το «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Με τον Κώστα Σλούκα να σκοράρει 11" πριν το φινάλε και την Έφες να αστοχεί στο τέλος, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Αναντολού με σκορ 70-69 κατακτώντας έτσι το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Tο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» κατέκτησε ο Παναθηναϊκός που επιβλήθηκε της Αναντολού Έφες με σκορ 70-69 στο ΟΑΚΑ, με τον Κώστα Σλούκα να σκοράρει 11″ πριν το φινάλε του ματς και τους Τούρκους να αστοχούν στο τελευταίο σουτ για το τελικό αποτέλεσμα.

Οι Πράσινοι είχαν καλά διαστήματα στο παρκέ, αλλά και διαστήματα που είδαν το σύνολο του Ερντέμ Τσαν να τρέχει σερί και να πλησιάζει. Κάτι που οδήγησε και στο… δραματικό φινάλε, όπου εν τέλει η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν εκείνη που έφτασε στη νίκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο, προσπαθώντας να χτυπήσει κοντά στο καλάθι κυρίως με τον Ματίας Λεσόρ που έδειχνε ορεξάτος. Η Αναντολού Έφες από την πλευρά της δοκίμαζε επιθέσεις με τους Λάρκιν και Κλάιμπερν να ηγούνται μένοντας κοντά στο σκορ. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 23-20 για τους Πράσινους.

Στο ξεκίνημα της δεύτερη περιόδου, το σύνολο του Εργκίν Αταμάν είχε εξαιρετική απόδοση με τον Μπαλτσερόφσκι να αποδεικνύεται άσος στο μανίκι του Τούρκου τεχνικού και έτσι με ένα επιμέρους 10-3 για πρώτη φορά το «τριφύλλι» έφτασε στο +10 για το 33-23. Από το πεντάλεπτο και μετά όμως ο ρυθμός έπεσε και οι δύο ομάδες έγιναν αρκετά άστοχες. Η Έφες βρήκε ευκαιρία να μειώσει, όμως ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια στο +5 (36-31).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Έφες μπήκε πολύ καλά και με ένα σερί 4-0 μείωσε στον πόντο (36-35), ωστόσο οι Πράσινοι δεν πτοήθηκαν. Όχι απλά αντέδρασαν, αλλά με καλάθια των Λεσόρ και Μήτογλου έφεραν ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα με το 49-35 χάρη στο 13-0 που έκαναν. Οι Πράσινοι έλεγχαν το ματς και μπόρεσαν να πάνε στην τελευταία περίοδο με το προβάδισμα.

Οι Τούρκοι όμως έδειξαν ξανά χαρακτήρα και κατάφεραν να επιστρέψουν εκ νέου στο ματς. Αυτή τη φορά μάλιστα βρήκαν τον τρόπο να περάσουν και μπροστά στο σκορ με τον Ελάιζα Μπράιαντ να κάνει το 69-68 με δύο βολές. Στην προτελευταία επίθεση του αγώνα ο Παναθηναϊκός αστόχησε, όμως τα επιθετικά ριμπάουντ τον κράτησαν στο ματς και ο Σλούκας με ανάποδο λέι απ στα 11″ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με το τελικό 70-69 αφού η Έφες δεν μπόρεσε να σκοράρει στη συνέχεια.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 36-31, 55-46, 70-69

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ