Περιστέρι – Ολυμπιακός 64-84: «Μιλού» και Γκος έστησαν πάρτι στον ημιτελικό

Περιστέρι – Ολυμπιακός 64-84: «Μιλού» και Γκος έστησαν πάρτι στον ημιτελικό

Άνετα ο Ολυμπιακός στον τελικό. Με τους νέους... παλιούς, να ξεσαλώνουν.

Ο Ολυμπιακός με καταιγισμό τριπόντων (52%) έριξε 20άρα στο Περιστέρι (64-84) και με πρωταγωνιστές τους Γκος και Μιλουτίνοφ πάει για κούπα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπόρεσε να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα στον ημιτελικό απέναντι στο Περιστέρι, που φάνηκε ανταγωνιστικό για μεγάλο διάστημα του αγώνα, όμως στο τέλος υπέκυψε στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης: Ρεσιτάλ πάσας και… σουτ: 16 ασίστ ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο

Στο ξεκίνημα του αγώνα, η πρώτη περίοδος είχε καταπληκτικό ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει μέχρι και με 13 πόντους (3-16) και τον Παπανικολάου να έχει πάρει πάνω του τις περισσότερες επιθέσεις.

Το Περιστέρι έβγαλε αντίδραση και μείωσε στη λήξη του δεκαλέπτου, με 2 τρίποντα όμως ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την περίοδο στο +7 (20-27).

Το Περιστέρι μπήκε με μεγάλη έκρηξη στη δεύτερη περίοδο και προσπέρασε στο σκορ για μοναδική φορά στο παιχνίδι, κάνοντας το 30-29.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είδε τον Γκος να αναλαμβάνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα και με επιμέρους 12-0 ξέφυγε με 30-41, για να ολοκληρώσει το ημίχρονο στο +10 (36-46).

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην μεγαλύτερη διαφορά του μέχρι εκείνη τη στιγμή (+14, 44-58) και η διαφορά στην 3η περίοδο παρέμεινε διαρκώς σε διψήφιο νούμερο για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο στο 50-63.

Οι «Ερυθρόλευκοι» έπαιξαν σκληρά, όπως ζήτησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και στο 4ο δεκάλεπτο και με το Περιστέρι να χαλαρώνει στην άμυνα, γεγονός που δημιούργησε εκνευρισμό στον Βασίλη Σπανούλη, ξέφυγαν στο σκορ.

Εφτασαν στο +20 με ένα επιμέρους 8-0 από 55-67, σε 55-75 και κάπου εκεί το παιχνίδι είχε τελειώσει. Το σκορ έληξε με τρίποντο του Πάπας που είχε περάσει ο Μπαρτζώκας στο παιχνίδι για το τελικό 64-84 και την εικοσάρα του Ολυμπιακού στον ημιτελικό.

Πρωταγωνιστές στη νίκη του Ολυμπιακού, οι Μιλουτίνοφ και Γκος που ήταν πρώτοι σκόρερ για τους «Ερυθρόλευκους», με 16 πόντους ο καθένας, με τον Σέρβο να κάνει double double καθώς είχε και 10 ριμπάουντ.

Αλλους 12 πόντους πρόσθεσε ο Παπανικολάου, ενώ Λαρεντζάκης και Γουόκαπ είχαν 8 πόντους. Για την ομάδα του Σπανούλη, πρωταγωνιστής και πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Χαντς με 24 πόντους (19 στο ημίχρονο), με τον Γουίλιαμς να βάζει 12.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε το παιχνίδι με 50% στα δίποντα (19/38), το καταπληκτικό 52% στο τρίποντο (12/23) και 22 ασίστ, με μοναδικό ψεγάδι το χαμηλό ποσοστό στις βολές (58.8% – 10/17).

Δείτε τα highlights από τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στο Περιστέρι:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ