Ολυμπιακός – Ρίγα 68-77: Οι διαιτητικές αποφάσεις έκριναν το παιχνίδι στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός – Ρίγα 68-77: Οι διαιτητικές αποφάσεις έκριναν το παιχνίδι στο ΣΕΦ

Τραγική η διαιτησία στο Ολυμπιακός – Ρίγα. Οι διαιτητές έκαναν τα πάντα για να δώσουν τη νίκη στην ομάδα της Λετονίας.

Σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τα τραγικά λάθη των διαιτητών, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού ηττήθηκε από τη Ρίγα με 68-77 για την 2η αγωνιστική EuroCup Women.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η διαιτητικά τριάδα έκανε τα πάντα για να πάρει ισχυρό προβάδισμα νίκης η Ρίγα, με τις αποφάσεις τους να προκαλούν εκνευρισμό στις παίκτριες του Ολυμπιακού. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι ψηλές της πειραϊκής ομάδας χρεώθηκαν με 5 φάουλ μέσα σε τέσσερα λεπτά: 3 η Βίτολα, 2 η Μόρισον.

Διαβάστε επίσης: Πειραιάς: 41χρονος πρώην ποδοσφαιριστής «εγκέφαλος» σε καρτέλ με 67 κιλά κοκαΐνης

Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι του ομίλου, η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο και… έσπρωξε ουσιαστικά τη Ρίγα στη νίκη. Μάλιστα, παρότι το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο, η FIBA έστειλε στο ΣΕΦ μια διαιτητή που δεν είχε καμία ευρωπαϊκή εμπειρία, όπως η Μπόγκνα Μποτκόβιντσκα, με τα λάθη της να δημιουργούν εκνευρισμό στις Ερυθρόλευκες. Σαν να μην έφτανε η άπειρη Πολωνή, το ίδιο τραγικές ήταν και οι αποφάσεις των Σινεμ Τετικ και Σισιλ Κουνγορ από την Τουρκία.

Το παιχνίδι δεν απέκτησε ποτέ ρυθμό από τον τρόπο που το διαχειρίστηκε η διαιτητική τριάδα, με τον Ολυμπιακό μοιραία να χάνει από τη Ρίγα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο αποψινό παιχνίδι δεν αγωνίστηκε η Μπρουκ Γουίλιαμς, η οποία τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση. Η Αμερικανίδα ήταν εξαιρετική τόσο στην αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής στην Τουρκία με την Μελιγκάζι Καϊσέρι όσο και στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ηρακλή.

Οσον αφορά σε αυτές που αγωνίστηκε, πρώτη σκόρερ ήταν η Χριστινάκη με 18 πόντους, ενώ είχε επίσης 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ακολούθησε η Βίτολα με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Τρίτη σκόρερ των «ερυθρόλευκων» ήταν η Νικολοπούλου με 11 πόντους, ενώ μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Ρίγα προηγήθηκε με 2-11, ευστοχώντας σε τρία τρίποντα μέχρι τα 7:18, με την Νικολοπούλου να μειώνει από τη γραμμή των 6,75μ. σε 5-11 (6:38). Το λέι απ της Λάμπερτ από το οποίο διαμορφώθηκε το 5:13, στα 5:30, έφερε το πρώτο τάιμ άουτ από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Οι φιλοξενούμενες έφτασαν στο 5-20 με δυο εύστοχες βολές, με τη Χριστινάκη να μειώνει με το δεύτερο «ερυθρόλευκο» τρίποντο σε 8-20 (3:20) και την Μόρρισον να γράφει το 10-20, 2:33 πριν την ολοκλήρωση της 1ης περιόδου η οποία έκλεισε με buzzer beater δίποντο της Σπυριδοπούλου για το 14-24. Οι φιλοξενούμενες μπήκαν πιο δυνατά στην έναρξη της δεύτερης περιόδου και με ένα 12-0 σερί, ξέφυγαν με 14-36 (5:57). Ο Ολυμπιακός βρήκε σκορ με λέι απ της Κολάτου για το 16-36 (5:40), με την Ελεάννα Χριστινάκη να σημειώνει το 18-38, με δυο εύστοχες ελεύθερες βολές (4:04) και το 20-41 με δίποντο (3:15). Η Κριστίν Βίτολα με δυο εύστοχες βολές μείωσε σε 22-41 (2:46) και με τον ίδιο τρόπο σημείωσε το 25-41 (1:53). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με buzzer beater της Ελεάννας Χριστινάκη η οποία έγραψε το 28-45.

Στην έναρξη της τρίτης περιόδου, οι «ερυθρόλευκες» έσφιξαν την άμυνα τους και με ένα 6-0 σερί που προήλθε από τους πόντους των Νικολοπούλου, Βίτολα και Μόρρισον, μείωσαν σε 34-45 μέχρι τα 4:41 αλλά η Ρίγα απάντησε με τρίποντο της Κλαβέ για το 34-48 (4:28). Με τον ίδιο τρόπο η Ρένια Καρλάφτη σημείωσε το 37-51 (2:40) με την Αγγελική Νικολοπούλου με νέο τρίποντο να διαμορφώνει το 40-53 (1:44). Από ωραία προσωπική ενέργεια της Χριστινάκη με καλάθι και φάουλ και μια εύστοχη βολή προήλθε το 43-56 (1:13) και με τον ίδιο τρόπο η Αγγελική Νικολοπούλου, έγραψε το 46-59 (0:34), για να κλείσει η περίοδος με το σκορ στο 46-61.

Στην τελευταία περίοδο και χωρίς τον Θάνο Νίκλα στον πάγκο, ο οποίος είχε αποβληθεί, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά και να επανέλθει στη διεκδίκηση του ματς. Στα 2:33 με τρίποντο της Σπυριδοπούλου πλησίασε στο 64-72, με τη Βίτολα να ρίχνει τη διαφορά σε μονοψήφια νούμερα σημειώνοντας το 66-75, 1:47. Στον υπολειπόμενο χρόνο διαμορφώθηκε το 68-77 που ήταν και το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 14-24, 28-45, 46-61, 68-77

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θάνος Νίκλας): Κάντζι 3(1), Καρλάφτη 3(1), Σπυριδοπούλου 5(1), Σύρρα, Βίτολα 17, Χριστινάκη 18(1), Κολλάτου 2, Μόρισον 9, Νικολοπούλου 11(2)

Δηλώσεις:

Θάνος Νίκλας: «Δεν ήμασταν καθόλου έτοιμοι πνευματικά να ξεκινήσουμε το παιχνίδι. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο η ΤΤΤ Riga κυριάρχησε με πολλά τεχνικά ριμπάουντ, με πολλά ελεύθερα σουτ. Αυτό το γνωρίζαμε, ότι θα πάνε τόσο επιθετικά, όμως δυστυχώς δεν μπήκαμε έτοιμοι. Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη για την ήττα και για το ότι η ομάδα δεν ήταν έτοιμη πνευματικά να μπει στο παιχνίδι. Συνεχίζουμε, ένα κακό αποτέλεσμα, το οποίο αφήνουμε πίσω και θα επικεντρωθούμε στα επόμενα παιχνίδια».

Ελεάννα Χριστινάκη: «Κάναμε ένα πολύ κακό ημίχρονο, είχαν διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι μας. Κάναμε υπερπροσπάθεια να φέρουμε κοντά το σκορ. Σίγουρα, η απώλεια της Γουίλιαμς στα γκαρντ ήταν μια σημαντική απώλεια, γιατί έπρεπε να αλλάξει σχεδόν όλο το ροτέισον, να έχουμε διαφορετικούς ρόλους σε αυτό το παιχνίδι. Αν και αυτό μπορεί να συμβεί, πρέπει να είμαστε περισσότερο προετοιμασμένες. Σε αυτό το επίπεδο, οι πιο επιτυχημένες ομάδες είναι αυτές που προσαρμόζονται πιο εύκολα στα προβλήματα και στις αλλαγές, οπότε θεωρώ ότι είναι ένα καλό μάθημα για να προσαρμοζόμαστε σε ό,τι προκύψει. Παλέψαμε πάρα πολύ στο δεύτερο ημίχρονο και νομίζω, αυτή πρέπει να είναι η εικόνα μας. Από ‘κει και πέρα, θα δουλέψουμε περισσότερο, είχαμε θέμα στα ριμπάουντ. Στην πορεία, πιστεύω θα είμαστε καλύτερα».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ