Μιλουτίνοφ σε Super Ενισχυμένη απόδοση!

Μιλουτίνοφ σε Super Ενισχυμένη απόδοση!

«Φυσική» μάχη στο μισό γήπεδο για τον Ολυμπιακό στο Μιλάνο.

Οι ερυθρόλευκοι ταξιδεύουν στη Λομβαρδία για να αντιμετωπίσουν την Αρμάνι, με τις δύο ομάδες να ταλαιπωρούνται από αντίστοιχης φύσεως προβλήματα. Τόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας όσο και ο Έτορε Μεσίνα προσπαθούν αυτήν την περίοδο να διαχειριστούν απουσίες ζωτικής σημασίας και παράλληλα να πλάσουν την επίθεση των συνόλων τους στο μισό γήπεδο. Και οι δύο ομάδες παρουσιάζουν μια προβληματική εικόνα στην παραγωγική τους διαδικασία σε σετ καταστάσεις.

Για τον Ολυμπιακό αυτή είναι μια νέα πραγματικότητα η οποία αναμφίβολα είναι συνδεδεμένη (και) με τα προβλήματα τραυματισμών που βιώνει. Στο ματς με τη Μπαρτσελόνα, η ελληνική επίθεση φάνηκε ρηχή από λύσεις όταν οι Καταλανοί έπληξαν την επικοινωνία της, την κυκλοφορία της μπάλας και κατά συνέπεια τη ροή, τοποθετώντας τους Πειραιώτες σε αχαρτογράφητα νερά σε όρους ανάπτυξης. Όταν η άμυνα μπαίνει στις γραμμές πάσας και απενεργοποιεί τα ερυθρόλευκα «κοψίματα» προς το καλάθι, αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό να παίξει ατομικά, στοιχειοθετείται αυτομάτως μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τους παίχτες του κόουτς Μπαρτζώκα.

Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός με το physicality, τη συνοχή και την καλή του επικοινωνία στο αμυντικό κομμάτι έφτασε κοντά στη νίκη, πριν το παραγωγικό μπλακ-άουτ των τελευταίων λεπτών στο παιχνίδι με τους Ισπανούς. Πλέον καλείται να αντιμετωπίσει μια ομάδα που θα ακολουθήσει ανάλογο (με αυτή της Μπαρτσελόνα) πλάνο στα μετόπισθεν, στοχεύοντας στο να οικοδομήσει μια αντίστοιχη αμυντική συνθήκη. Το έκανε και πέρυσι άλλωστε.

Ο Έτορε Μεσίνα θα εστιάσει στο να αμυνθεί σωστά στην καρδιά του «ζωγραφιστού» (έχει τους παίχτες για να το κάνει) , στην αναχαίτιση των «κοψιμάτων» και στην άμυνα σε απόσταση μιας πάσας, υποδεικνύοντας στους χειριστές της ελληνικής επίθεσης να κοιτάξουν πρωτίστως το καλάθι και την προσωπική φάση. Όπως γίνεται κατανοητό, είναι σημαντικό να μπορέσει ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος να βρεθεί στο παρκέ και να προσφέρει σκορ με εκτέλεση μέσης απόστασης από καταστάσεις ένας εναντίον ενός.

Είναι δεδομένο ότι οι Λομβαρδοί θα επιτεθούν με τον Μίροτιτς στον Πίτερς, ενεργοποιώντας «απομονώσεις» στο low post ή με αντίστοιχες καταστάσεις πρόσωπο στην πλευρά. Το ίδιο μπορούν όμως να κάνουν και οι ερυθρόλευκοι. Ο Αμερικανός φόργουορντ αποτελεί την πιο αποτελεσματική παραγωγική πηγή στην παρούσα φάση μαζί με τον Μιλουτίνοφ και μπορεί να πληγώσει μέσα από handoffs ή στατική εκτέλεση την ιταλική άμυνα.

Ο Έτορε Μεσίνα προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα στον «άσσο» καθώς ο τραυματισμός του Μάοντο Λο έχει αφήσει τον Κέβιν Πάνγκος  μόνο ως προς την κάλυψη της θέσης. Ο Σικελός ανεβάζει εκεί τον Φλακαντόρι και φυσικά το πολυεργαλείο Ντέβον Χολ (παίζει από το «1» μέχρι το «3»), με τον Αμερικανό όμως να αντιμετωπίζει ένα μυϊκό πρόβλημα τον τελευταίο καιρό, το οποίο καθιστά το στάτους του αβέβαιο. Οι ερυθρόλευκοι θα πιέσουν τα γκαρντ του αντιπάλου (πιθανόν ο Λούντζης να έχει ειδικό ρόλο εδώ) ευελπιστώντας ότι έτσι θα βραχυκυκλώσουν την επίθεση τους στο μισό γήπεδο η οποία χαρακτηρίζεται από στατικότητα, τουλάχιστον αυτήν την περίοδο. Αρκετή προσοχή στον Stefano Tonut ο οποίος είναι παίχτης ειδικών αποστολών και βρίσκεται σε καλή κατάσταση αλλά και στον συνδυασμό ταχύτητας και ενέργειας που φέρνει ο Άλεξ Πόιθρες στο «ζωγραφιστό». Ο Αμερικανός «κουμπώνει» σωστά με τον Γιοχάνες Φόιγκτμαν. O Γερμανός έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στην Πόλη –γράφοντας 21 πόντοι και 7 ριμπάουντ- στην πρεμιέρα (85-82 η Φενέρ).

Πόντοι O/U Stefano Tonut  Over 4.5 σε απόδοση 2.00 στη Stoiximan

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Assago του Μιλάνου για να παίξει το δικό του μπάσκετ, με στόχο να επιβάλλει τα θέλω και τον ρυθμό του. Η περιφερειακή του άμυνα, οι προσωπικές μονομαχίες (κομβικός παράγοντας) και γενικότερα η απόδοση του στα μετόπισθεν στο μισό γήπεδο θα καθορίσουν τις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν και το πλαίσιο της αναμέτρησης απέναντι σε ένα αντίπαλο που έχει βάθος, ποιότητα αλλά και αντίστοιχα προβλήματα να διαχειριστεί.

Bet Builder με Πόντοι Under 161.5 και Nikola Milutinov Πόντοι  10+ σε απόδοση 2.10 στη Stoiximan

 Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ