Ολυμπιακός: Πώς να χάσει με παρόντα τον Ζάρκο

Ολυμπιακός: Πώς να χάσει με παρόντα τον Ζάρκο

Τον είδαν, τον χειροκρότησαν, έμαθαν οι νεότεροι τι ήταν για τον Ολυμπιακό και διαπίστωσαν πως με τη δική του αύρα η ομάδα του Μπαρτζώκα επέστρεψε στις νίκες

Οι θύμησες χτύπησαν δυνατά την πόρτα του Σεφ. Ξανά ύστερα από χρόνια στο φαληρικό γήπεδο ο μεγάλος Ζάρκο Πάσπαλι.

Όπως τότε…Τη δεκαετία του ’90 που φόρτωνε με πόντους τα αντίπαλα καλάθια και χάρισε αμέτρητες βραδιές που δεν ξεχνιούνται. Οι 54 με τη Δάφνη. Οι 43 με την ΑΕΚ. Και τόσα άλλα θαυμαστά επιτεύγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη από έναν παίκτη-καλαθομηχανή, που (ειδικά) τα δύο πρώτα του χρόνια στο Λιμάνι, βοήθησε τον Ολυμπιακό να αναγεννηθεί και να κατακτήσει τρόπαια.

Ναι, έφυγε για τον ΠΑΟ και πλήγωσε πολλούς που ένιωσαν προδομένοι όπως όταν τους αφήνει ένας μεγάλος έρωτας, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται πως ο Ζάρκο έχει ερυθρόλευκα συναισθήματα.

Τον είδαν, τον χειροκρότησαν, έμαθαν οι νεότεροι τι ήταν για τον Ολυμπιακό και διαπίστωσαν πως με τη δική του αύρα η ομάδα του Μπαρτζώκα επέστρεψε στις νίκες. Με τρόπο σχεδόν …μεταφυσικό ανέτρεψε τη διαφορά που είχε πάρει στην τρίτη περίοδο η Παρτιζάν, το ματς πήγε στην παράταση και εκεί ήρθε ένας θρίαμβος που μπορεί να δώσει την ώθηση που τόσο θέλει ο Ολυμπιακός.

Η ποιότητά του, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν φτάνει ακόμη αυτή της περασμένης σεζόν

Το 2-2 στην Ευρωλίγκα δεν είναι κάποιο ρεκόρ θαυμαστό. Ούτε το γεγονός πως οι δύο νίκες (με Παναθηναϊκό και Παρτιζάν) προέκυψαν ύστερα από ισάριθμες παρατάσεις. Μάλλον έτσι θα πάει η σεζόν, τουλάχιστον στην αρχή της. Ο Ολυμπιακός θα κάνει νίκες έχοντας παλέψει σαν θηρίο στο παρκέ.

Η ποιότητά του, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν φτάνει ακόμη αυτή της περασμένης σεζόν. Το δε rotation, απελπιστικά μικρό μολονότι είμαστε ακόμη στον Οκτώβριο. Τρεις παίκτες, ο Πάπας, ο Τανούλης και ο Αμπόσι είχαν DNP. Δεν αγωνίστηκαν. Αντίθετα, έσπασαν τα κοντέρ ο Γουόκαπ με 37′ συμμετοχής, ο Παπανικολάου με 40’ και ο Γουίλιαμς – Γκος με 31’. Αραγε πόσο θα αντέξουν;

Για να αντιληφθεί κάποιος τη διαφορά, η Παρτιζάν είχε περισσότερους να αγωνίζονται νορμάλ χρονικό διάστημα και μόνο τους Βούκσεβιτς και Γιάμαραζ να παίζουν είτε καθόλου ( ο πρώτος) είτε μόνο 3’ (ο δεύτερος).

Λείπουν, συνεπώς, οι Μακ Κίσικ, Μπραζντέικις και Σίκμα; Ασφαλώς. Σίγουρα και σε ό,τι αφορά στην ετοιμασία της ομάδας. Την προπόνηση που δεν γίνεται κανονικά. Γιατί προκειμένου να συμπληρωθούν οι ομάδες, μετέχουν και άγουρα παιδιά, οπότε δεν γίνεται η καλύτερη δουλειά που θα επιθυμούσε ο Μπαρτζώκας. Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει και η διάθεσή του να στηρίξει μια ομάδα που απέδωσε την τελευταία διετία το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη είναι, αναμφίβολα, ένα στοιχείο ενθαρρυντικό. Αλλά είναι σαφές πως «κάτι χρειάζονται» οι Ερυθρόλευκοι. Παίκτη; Παίκτες; Με δεδομένο ότι και ο Λούντζης, στέλεχος της εθνικής ομάδας, αγωνίστηκε μόλις 6’, γίνεται πασιφανές πως με μόλις οκτώ παίκτες απόλυτα ενεργούς, τα …κουκιά δεν βγαίνουν.

Ισως η ώρα των συσκέψεων, ώστε να έχουν όλοι μια καθαρή εικόνα της κατάστασης , να μην αργεί. Γιατί πολύ απλά, το σκηνικό με την Παρτιζάν και δεν θα επαναλαμβάνεται συνέχεια. Δεν θέλει κανείς οπαδός να αγωνιά και να στρεσάρεται. Φυσικά, ούτε και ο καταπληκτικός Ζάρκο!

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ