Η… απάντηση του «clutch» Λαρεντζάκη και ο βιονικός Γουόκαπ (vid)

Η… απάντηση του «clutch» Λαρεντζάκη και ο βιονικός Γουόκαπ (vid)

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης απέδειξε για ακόμη μία φορά το πόσο σημαντικός είναι σε κρίσιμες καταστάσεις για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Τόμας Γουόκαπ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία σημαντική νίκη κόντρα στη Παρτιζάν, όχι μόνο για την βαθμολογική θέση αλλά κυρίως για την ψυχολογία. Ξεκάθαρος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ο οποίος έκανε «όργια» για ακόμη μία φορά στην τέταρτη περίοδο και με τη βοήθεια του, εξαιρετικού αμυντικά και επιθετικά, Τόμας Γουόκαπ οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν το εμπόδιο της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο «clutch» Λαρεντζάκης στην τέταρτη περίοδο και όχι μόνο…

Ο όρος «clutch» δίνεται σε παίκτες που εμφανίζονται στις πιο κρίσιμες στιγμές ενός αγώνα. Μπορεί ο Νίκολα Μιλουτίνοφ να αναδείχθηκε ο MVP του αγώνα αλλά ο Λαρεντζάκης ήταν αυτός που όταν η μπάλα «έκαιγε», την πήρε και την έβαζε στο καλάθι των Σέρβων. Μπαίνοντας στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Έλληνας διεθνής μέτραγε μόλις 3 πόντους, παρ’ όλα αυτά οι συμπαίκτες του τον εμπιστεύτηκαν και εκείνος με τη σειρά του δεν τους απογοήτευσε.

Ο 30χρονος φόργουορντ ανέδειξε τη ψυχραιμία του και «εκτέλεσε» την Παρτιζάν όταν δεν το περίμενε. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Λάρι τέλειωσε το ματς με 19 πόντους με τους 14 να έρχονται στην τέταρτη περίοδο. Δεν έφτανε αυτό αλλά όταν έφτασε στη «γραμμή της φιλανθρωπίας» δεν δίστασε και έβαλε όλες τις βολές που του δόθηκαν (7/7).

Όταν ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση δικαιολόγησε απολύτως τον όρο «clutch» αφού ευστόχησε και πάλι σε δύο βολές μόλις 8 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Αλλά δεν ήταν μόνος του σε όλο αυτό καθώς ο Γουόκαπ έβγαλε μερικές κρίσιμες άμυνες που επηρέασαν κατά πολύ μεγάλο βαθμό την αναμέτρηση.

Το «ρομπότ» που ονομάζεται Τόμας Γουόκαπ

Από την στιγμή που έγινε γνωστό πως ο Γκος είχε τραυματιστεί και θα έχανε μία σειρά συνεχόμενων αγώνων, όλοι μέσα (και έξω) από τον Ολυμπιακό γνώριζαν ότι αυτός που θα επιβαρυνόταν περισσότερο θα ήταν το Γουόκαπ. Ο Έλληνας γκαρντ μπαίνοντας σε αυτή τη σεζόν είχε αγωνιστεί στα 72 από τα 77 παιχνίδια με τους «ερυθρόλευκους» αλλά ήδη από τόσο νωρίς καταλαβαίνει κάποιος την επίδραση που έχεις και στις δύο άκρες του παρκέ.

Για 6ο ματς φέτος αγωνίστηκε για παραπάνω από 30 λεπτά και δεν έδειξε σχεδόν ποτέ σημάδια κόπωσης. Σίγουρα όταν ξεκινάς με 0/6 τρίποντα η ψυχολογία σου έχει φτάσει στον πάτο αλλά όταν ξέρεις ότι μπορείς να «κλέψεις» ένα παιχνίδι μόνο από την άμυνά αυτό αλλάζει.

Στο τέλος της τέταρτης περιόδου εξασφάλισε το λάθος του Πάντερ, οποίος έκανε παράβαση (μπρος-πίσω) αλλά και στην παράταση όπου εκεί που το μυαλό δεν λειτουργεί πλήρως και η κούραση παίζει μεγάλο ρόλο εκείνος έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία στον Ολυμπιακό κλέβοντας την μπάλα πάλι από τον Πάντερ. Ο Γκος στη συνέχεια την εκμεταλλεύτηκε ανεβάζοντας ψυχολογικά την ομάδα με αποτέλεσμα να «σφραγιστεί» η νίκη μπροστά στα μάτια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ