Ο «Τίγρης» υποκλίθηκε στα παιδιά

Ο «Τίγρης» υποκλίθηκε στα παιδιά

Η συγκίνηση του Μπάνε Πρέλεβιτς σε αυτή τη συνάντηση ήταν έκδηλη.

Ένας παίκτης που δεν φοβόταν ποτέ να βγει μπροστά δεν φοβήθηκε και στο βιβλίο με την αυτοβιογραφία του να βάλει φωτογραφία εξωφύλλου τη ήττα που θα ήθελε να ξεχάσει τον τελικό κυπελλούχων στη Νάντ το 1991.

Ο λόγος για τον μεγάλο Μπάνε Πρέλεβιτς που με αφορμή το βιβλίο του «Η δύναμη της ήττας» από τον εκδοτικό οίκο mvp (όπως ήταν και αυτός στα περισσότερα παιχνίδια του) είχε μια πολύ όμορφη συνάντηση στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.

Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωσε Ντάρκο Κοβάσεβιτς ο Ολυμπιακός

Ο εμβληματικός βετεράνος άσος συνάντησε, μίλησε και συζήτησε με παιδιά, μικρά και μεγάλα και…πιο μεγάλα, που για χάρη του ξανάγιναν για λίγο τα…παιδιά των εφηβικών τους χρόνων.

Αντικείμενο συζήτησης; Δύσκολο αλλά και πολύ επίκαιρο. Η δύναμη της ήττας! Πόσο τελικά δύναμη έχει η αποτυχία, η ατυχία, το λάθος, η κακιά στιγμή η ήττα; Και πώς μπορεί να γίνει διαχειρίσιμη και κίνητρο βελτίωσης ή όπως πολύ σωστά είπε ο Μπάνε σημείο κι αφετηρία επανέναρξης; Με αφορμή το ίδιο το βιβλίο του Μπάνε, με τον ομώνυμο τίτλο έγινε μια πολύ όμορφη συζήτηση, που η επιτυχία της ήταν ότι πέρα απ’ τα μηνύματα, συμμετείχαν σ’ αυτήν ενεργά και με καταιγισμό ερωτήσεων τα ίδια τα παιδιά. Συγκίνηση, χιούμορ, αλληλεπίδραση ήταν στο πρόγραμμα. Η έκπληξη ήταν το μήνυμα του επίσης εμβληματικού και μεγάλου αντιπάλου του Μπάνε Πρέλεβιτς στα γήπεδα, του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Στον Μπάνε δόθηκε τιμητική πλακέτα απ’ το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, για την προσφορά του στον αθλητισμό και τα μαθήματα ζωής που δίνει στα παιδιά και μια μπλούζα του παιχνίδι-αθλήματος Run and Out, που δημιουργήθηκε στο 10ο Δημοτικό κι έχει αποσπάσει το Ευρωπαϊκό Βραβείο Fair Play απ’ τις Ολυμπιακές Επιτροπές. Το καλύτερο όμως το είχαν ετοιμάσει οι μαθήτριες και μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του Σχολείου. Δύο πίνακες ζωγραφικής φτιαγμένους με αγάπη, αφιερωμένους στον Μπάνε Πρέλεβιτς.

Η συγκίνηση του Μπάνε ήταν ξεχωριστή γιατί αυτή τη φορά η αποθέωση (αλλά και οι «καυτές» ερωτήσεις) προέρχονταν από παιδιά !

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ