Ξύπνησαν μνήμες του μεγάλου Άρη στο ΟΑΚΑ

Ξύπνησαν μνήμες του μεγάλου Άρη στο ΟΑΚΑ

Ο Γιάννης Καστρίτης "κλείδωσε" τον Παναθηναϊκό με άμυνα για σεμινάριο και ο Αταμάν δεν μπορούσε να βρει λύση, όποιο σχήμα κι αν δοκίμασε.

Πριν το τζάμπολ του σημερινού αγώνα στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη, κανείς μάλλον δεν θα πόνταρε τα λεφτά του σε μια νίκη των «κίτρινων» αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο.

Ο Άρης εμφανίστηκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ πανέτοιμος για να κάνει «ζημιά» στον Παναθηναϊκό και με μια εμφάνιση που θύμισε περασμένα μεγαλεία κατάφερε να «κλειδώσει» τους πράσινους και να πάρει την μεγάλη νίκη με 73-70.

Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωσε Ντάρκο Κοβάσεβιτς ο Ολυμπιακός

Μια νίκη που αν μη τι άλλο είχε «φαρδιά – πλατιά» την υπογραφή Καστρίτη, καθώς ο προπονητής των φιλοξενούμενων έδειξε (και) στο σημερινό παιχνίδι ότι έχει δημιουργήσει μια ομάδα που αρνείται να χάσει, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος.

Ο Άρης είναι μια πολύ «σκληρή» ομάδα, μια ομάδα που ο προπονητής της γνωρίζει τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες της και είναι γεγονός ότι οι «κίτρινοι» ζόρισαν πολύ τον Παναθηναϊκό με την άμυνα που έπαιξαν.

Ειδικά στο πρώτο αλλά και στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Άρης έπαιξε άμυνα για σεμινάριο, την οποία δεν μπόρεσε να σπάσει ο Αταμάν. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» δοκίμασε πολλά σχήματα για να βρει λύσεις αλλά το εύκολο καλάθι δεν υπήρξε για τον Παναθηναϊκό και δεν είναι τυχαίο ότι στο πρώτο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» βρήκαν μόλις δέκα πόντους και στο τελευταίο δεκατρείς.

Για να συμβεί βεβαίως αυτό υπήρξε η απόλυτη εφαρμογή ενός εξαιρετικού πλάνου από τον Γιάννη Καστρίτη, καθώς ο κόουτς των φιλοξενούμενων εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Λεσόρ και αυτή η απουσία αποδείχθηκε καταλυτική για την επικράτηση του Άρη.

Ο Άρης μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης σε δύσκολη θέση καθώς ο Παναθηναϊκός είχε καλύψει την διαφορά (είχε φτάσει στο δεύτερο δεκάλεπτο και τους 19 πόντους) αλλά οι «κίτρινοι» δεν το έβαλαν κάτω.

Όχι μόνο δε λύγισαν αλλά με το ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου έστειλαν «μήνυμα» στον αντίπαλο τους ότι το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει. Ο Άρης έκλεισε την άμυνα του, βρήκε μεγάλα σουτ στο φινάλε (δύο τρίποντα από τον Τολιόπουλο) και η μεγάλη νίκη των φιλοξενούμενων γράφτηκε στην ιστορία.

Οι «πράσινοι» έμειναν ξανά πολύ χαμηλά στην επίθεση καθώς πέτυχαν 70 πόντους κι αυτό είναι ένα θέμα που σίγουρα προβληματίζει τον Αταμάν το τελευταίο διάστημα, καθώς ο Παναθηναϊκός μένει χαμηλά στο σκορ.

Έγινε και στο Κάουνας, είχε γίνει και στο Βελιγράδι απέναντι στην Μακάμπι, ενώ έγινε και στην σημερινή αναμέτρηση απέναντι στον Άρη.

Όπως και να ‘ χουν τα πράγματα η ουσία είναι ότι ο Άρης έκανε τη «ζημιά» στον Παναθηναϊκό «προστατεύοντας» με εξαιρετικό τρόπο το καλάθι του και αυτή η νίκη είναι μια μεγάλη απόδειξη της δουλειάς που κάνει ο Γιάννης Καστρίτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ