«Σεισμός» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: Οριστικά στην Αδριατική Λίγκα το Ντουμπάι

«Σεισμός» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: Οριστικά στην Αδριατική Λίγκα το Ντουμπάι

Σημαντική εξέλιξη για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς η ΑBA League ψήφισε υπέρ της εισόδου ομάδας από το Ντουμπάι στη Λίγκα, σύμφωνα με τη Mozzart Sport.

Μία εξέλιξη «τομή» για το ευρωπαϊκό μπάσκετ συντελέστηκε, καθώς όπως αναφέρει η Mozzart Sport, η ABA League ψήφισε υπέρ της εισόδου ομάδας από το Ντουμπάι στο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με το σερβικό δημοσίευμα, τα εννέα από τα έντεκα μέλη του συμβουλίου ψήφισαν υπέρ στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ η Μπούντουτσνοστ δεν έδωσε το «παρών». Mετά, από αυτό το ψήφισμα οι ομάδες της λίγκας θα αυξηθούν σε 16, από 14 που ήταν έως τώρα.

Διαβάστε επίσης: Ανοίγει και το δεύτερο πέταλο στην OPAP Arena για το Ελλάδα-Καζακστάν

Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα από το Ντουμπάι θα λάβει μέρος στη λίγκα από την επόμενη κιόλας σεζόν (2024-25) μέχρι την αγωνιστική περίοδο 2026-27, ενώ υπάρχει πιθανότητα επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Φυσικά, αυτή η εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο για την είσοδο του Ντουμπάι και στην Euroleague, αφού βασική προϋπόθεση ήταν η συμμετοχή σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, με την Αδριατική Λίγκα να φιλοξενεί τον σύλλογο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Επόμενο βήμα είναι η συμμετοχή της ομάδας από το Ντουμπάι στο Eurocup, από εκεί που θα παλέψει για να πάρει το εισιτήριο για την Euroleague.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ