Εφές Αναντολού – Ολυμπιακός 78-70

Εφές Αναντολού – Ολυμπιακός 78-70

Ο Ολυμπιακός χωρίς Σπανούλη και Παπανικολάου παρουσίασε ένα κάκιστο πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο και ένα πολύ βελτιωμένο στο δεύτερο, αλλά τελικά ηττήθηκε από την Εφές Αναντολού για το Gomelsky Cup με 78-70.

Όντας διπρόσωπος και κακός για  ένα ημίχρονο ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 78-70 από την Αναντόλου Εφές στον πρώτο ημιτελικό του Γκομέλσκι Καπ. Οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν να χάνουν με 27 πόντους στα μέσα της τρίτης περιόδου, προσπάθησαν για την ανατροπή όμως ήταν ήδη αργά.  Πολύ καλός ο Βεζένκοφ ο οποίος ήταν ο λόγος για να χαμογελά ο Μπλατ, την ώρα βέβαια που είδε αρκετές ανορθογραφίες τις οποίες πρέπει να διορθώσει.  Εννοείται έλειπαν οι Σπανούλης και Παπανικολάου, όμως η εικόνα της ομάδας για κάτι παραπάνω από 20 λεπτά ήταν κάκιστη.

Απαράδεκτο πρώτο ημίχρονο

Καλό το ξεκίνημα της Εφές με τον Ντανστον να κάνει το 5-0, ο Ολυμπιακός παρέμεινε άστοχος και ένα διποντο του Πλάις έδωσε αέρα 10 πόντων στην ομάδα της Τουρκίας  (14-4). ΛεΝτέι και Μιλουτίνοφ έδωσαν πόντους στο ποστ για το 21-12 με τον Στρέλνιεκς να κλείνει την περίοδο στο 21-15.

Από εκεί και έπειτα οι Ερυθρόλευκοι έμειναν… άσφαιροι. Η μπάλα δεν έμεινε με τίποτα ο Μπομπουά έδειχνε.. καυτός και έδωσε διάφορα 11 πόντων στην Εφές. Ο Βεζένκοφ μείωσε στο 28-19 όμως ο Γάλλος γκαρντ των Τούρκων ήταν ασταμάτητος και έστειλε την διαφορά σε ανεπίτρεπτα επίπεδα για την περίοδο που διανύουμε. Ο Μίτσιτς έστειλε το ματς στο 42-21,  ο ΛεΝτέι πέτυχε ένα τρίποντο όμως ο Μόερμαν απάντησε και οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 51-28 υπέρ της Εφές.  Μια εμφάνιση που σίγουρα προβλημάτισε τον Μπλατ που έβλεπε τον Ολυμπιακό να μένει στους 28 πόντους στο ημίχρονο και να έχει δεχθεί 51 στην πρεμιέρα του στο Γκομέλσκι Κάπ.

Ανέβασε στροφές ελέω Βεζένκοφ

Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν παρόμοια και στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου.  Παρότι ο ΛεΝτέι μείωσε σε 30-51, ήρθαν 4 σερί πόντοι από τον Πλάις για να πάει το ματς στο 30-55. Τα λάθη δεν σταμάτησαν για τους Πειραιώτες, ο Μόερμαν ήταν αιτία κινδύνου για πολλαπλά προβλήματα και η διαφορά παρέμεινε στους 25 πόντους με τρία λεπτά για τη λήξη του δεκαλεπτου  (34-59). Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και ως ένα σημείο τα κατάφερε. Δύο τρίποντα από Τίμα και Βεζένκοφ απέφεραν το 40-61 και ο Βουλγαροκύπριος γκαρντ των Πειραιωτών έκανε το 62-43 και 62-47 με το τέλος της τρίτης περιόδου.

Στρέλνιεκς και Μιλουτίνοφ ανέλαβαν δράση  και γρήγορα ροκάνισαν κι άλλο τη διαφορά. Ο Μιλου έπραξε το 66-54 και στην πορεία ο ΛεΝτέι  το 66-57 με γκολ φάουλ.  Για πάνω από 8 λεπτά ο Ολυμπιακός είχε οδηγήσει στα σχοινιά την Εφές και η επίθεση είχε βρει κάπως τον δρόμο της. Ο Στρέλνιεκς με 2/2 βολές μείωσε εκ νέου στους εννιά (68-59) με τον Μόερμαν να υποπίπτει σε βήματα με έξι λεπτά να μένουν για το τέλος.

Ένα αντιαθλητικό φάουλ του Τίμα όμως ήταν η αιτία για να βρεθεί πάτημα για σκορ για την Εφές, ο Σιμόν πέτυχε τις βολές και πάλι η ομάδα του ξέφυγε με 13 (72-59). Ο Βεζένκοφ πήρε την επίθεση επάνω του χωρίς να έχει αυτό αποτέλεσμα όμως δεν..  μάσησε και σκόραρε για το 72-63. Στην επόμενη φάση έδωσε την ασίστ  στον Μιλουτινοφ για το -7 (72-65). Ο Σιμόν και πάλι από τις βολές ξεκόλλησε την Εφές, ο Μιλουτινοφ από το βολές το 74-66 όμως το δίποντο του Μίτσιτς ουσιαστικά τελείωσε τα όνειρα για ολική επαναφορά για τον Ολυμπιακό. Το 77-70 του Γκος με 14 δευτερόλεπτα να απομένουν δεν ήταν αρκετό με το συγκρότημα του Μπλατ να χάνει και να παίζει πλέον στον μικρό τελικό του Γκομέλσκι Κάπ.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ