Βίσλα Κρακοβίας – Ολυμπιακός 46-47

Βίσλα Κρακοβίας – Ολυμπιακός 46-47

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού επικράτησε στην Κρακοβία της Βίσλα με 47-46 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους της Ευρωλίγκας!

Γι’ αυτό είναι Θρύλος! Η ομάδα γυναικών του Ολυμπιακού πήρε τεράστια πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκας κερδίζοντας με 47-46 τη Βίσλα Κρακοβίας μέσα στην Πολωνία.

«Άνθρωπος της τελευταίας στιγμής» ήταν και πάλι η Πηνελόπη Παυλοπούλου, που με λέι απ στην εκπνοή, έδωσε τη νίκη και τη μεγάλη πρόκριση στις «ερυθρόλευκες». Η ίδια παίκτρια άλλωστε στον πρώτο αγώνα στο ΣΕΦ με δικό της λέι απ στο τέλος είχε ισοφαρίσει σε 63-63 το ματς.

Οι «ερυθρόλευκες» ήταν καταπληκτικές στο πρώτο ημίχρονο, καθώς είχαν βάλει το παιχνίδι στο δικό τους ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τη Σπυριδοπούλου να είναι εύστοχη, την Παυλοπούλου να δίνει λύσεις και την άμυνα να μην επιτρέπει στη Βίσλα να επιβάλει το δικό της νόμο. Έτσι λοιπόν προηγήθηκαν με 12 πόντους διαφορά 28-16 στο 15’ παίζοντας πάρα πολύ καλά και ελέγχοντας απόλυτα το παιχνίδι.

Οι Πολωνές προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση πιέζοντας την περιφέρεια του Ολυμπιακού, αλλά δεν κατάφεραν πολλά πράγματα, καθώς οι «ερυθρόλευκες» βρήκαν τρόπους να ξεπεράσουν την πίεση και να κλείσουν το πρώτο μέρος έχοντας προβάδισμα με 28-21.

Οι Πολωνές έκαναν την αντεπίθεσή τους στο τρίτο δεκάλεπτο και με την Κάναντα να ξεφεύγει από την άμυνα του Ολυμπιακού και να δίνει λύσεις στη Βίσλα. Ετσι ισοφάρισαν σε 35-35 στο 28’, ενώ στο 33’ με καλάθι της Ροντρίγκεζ πέρασαν μπροστά με 40-39 μετά από πάρα πολλή ώρα και το παιχνίδι έγινε «θρίλερ»!

Στα 49’’ η Ροντρίγκεζ με 2/2 βολές έκανε το 46-43 και στα 32’’ η Σωτηρίου μείωσε σε 46-45, η Κάναντα αστόχησε στα 16’’ σε δίποντο και η Παυλοπούλου με λέι απ έδωσε την πρόκριση με παλικαρίσιο καλάθι κάνοντας το 47-46.

Κορυφαία για τον Ολυμπιακό η Σπυριδοπούλου, ενώ πολύ καλές ήταν οι Παυλοπούλου, Σωτηρίου και Τόμας

Από τη Βίσλα διακρίθηκαν οι Ροντρίγκεζ και Κάναντα.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 21-28, 36-39, 46-47.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ