Ολυμπιακός – Σοπρόν 63-52

Ολυμπιακός – Σοπρόν 63-52

Οι Ερυθρόλευκες με μια ονειρική εμφάνιση επικράτησαν με 63-52 της Σοπρόν και πέτυχαν την πρώτη νίκη στην ιστορία τους στην Ευρωλίγκα!

Την πρώτη της νίκη στην Ευρωλίγκα πέτυχε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού! Οι Ερυθρόλευκες με μια φανταστική εμφάνιση επικράτησαν στην Χαλκίδα της Σοπρόν με 63-52, για την 9η αγωνιστική της διοργάνωσης και έγραψαν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία του συλλόγου!

Οι νταμπλουχες Ελλάδας με μαεστρικό κοουτσάρισμα από τον Γιώργο Παντελάκη υπέταξαν την ουγγρική ομάδα και απέδειξαν περίτρανα ότι έχουν την ποιότητα για να σταθούν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Μια νίκη που έχει τεράστια σημασία για τον Ολυμπιακό, καθώς είναι η πρώτη στην ιστορία της ομάδας στην Ευρωλίγκα!

Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες ήταν η Τζέσικα Τόμας, η οποία ολοκλήρωσε τον αγώνα με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Από κοντά ακολούθησε η Λικέντρα Τζόνσον, με την Αμερικανίδα σέντερ να σκοράρει 11 πόντους και να κατεβάζει 10 ριμπάουντ. Από τις ηττημένες διασώθηκε η Κουεράλτ Κάσας, με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Οι Ερυθρόλευκες έσπασαν το ρόδι και πανηγύρισαν μαζί με τον κόσμο τους την ιστορική νίκη. Πλέον, στρέφουν το βλέμμα τους στα επόμενα παιχνίδια τους, στοχεύοντας σε νέες νίκες και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Η εικόνα του αγώνα:

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο, με τον Ολυμπιακό να ξεκινάει καλύτερα και να προηγείται με 10-5 και την ουγγρική ομάδα να απαντάει με 6-0 σερί για το 10-11. Η ομάδα του Γιώργου Παντελάκη βρήκε ρυθμό μέσα από την άμυνά της και έφτασε ξανά στο +5 (16-11), με τις φιλοξενούμενες, ωστόσο, να μειώνουν και πάλι τη διαφορά στους 2 (16-14). Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τον Ολυμπιακό να έχει το πάνω χέρι και να κλείνει το ημίχρονο στο +3 (28-25).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Ερυθρόλευκες έσφιξαν την άμυνά τους και με μπροστάριδες στην επίθεση τις Σωτηρίου, Τόμας και Σπυριδοπούλου άνοιξαν τη διαφορά στους 11 πόντους (41-30). Η ουγγρική ομάδα δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Ολυμπιακού, με τις νταμπλούχες Ελλάδας να κλείνουν την τρίτη περίοδο στο +14 (50-36), ενώ λίγο πριν το τέλος του αγώνα έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στους 18 πόντους (58-39). Η κόρνα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή, με τις παίκτριες και τον Παντελάκη να πανηγυρίζουν μια ιστορική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 28-25, 50-36, 63-52

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ