Ντιναμό Κουρσκ – Ολυμπιακός 75-58

Ντιναμό Κουρσκ – Ολυμπιακός 75-58

Οι Ερυθρόλευκες στο πρώτο ημίχρονο κοίταξαν στα μάτια την πανίσχυρη Ντιναμό Κουρσκ, αλλά στο δεύτερο μέρος δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων και γνώρισαν την ήττα από τη ρωσική ομάδα.

Την ήττα στη Ρωσία με 75-58 από την Ντιναμό Κουρσκ γνώρισε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, για την 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι Ερυθρόλευκες στο πρώτο ημίχρονο κοίταξαν στα μάτια την πανίσχυρη αντίπαλό τους, αλλά στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσαν να φανούν ανταγωνιστικές, με τις Ρωσίδες να παίρνουν τελικά τη νίκη.

Το έργο της ομάδας του Γιώργου Παντελάκη ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολο, καθώς είχε απέναντί της μια πολύ ποιοτική ομάδα, η οποία σε 10 αγώνες μετράει ισάριθμες νίκες! Παρόλα αυτά οι νταμπλούχες Ελλάδας ήταν ανταγωνιστικές για 20 λεπτά και έδειξαν για μια ακόμα φορά ότι μπορούν να σταθούν στο κορυφαίο επίπεδο.

Οι Ερυθρόλευκες παρά την ήττα, κέρδισαν πολύτιμες εμπειρίες, που θα τις βοηθήσουν να βελτιωθούν ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων που ακολουθούν σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και φυσικά στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός μετά το αποψινό παιχνίδι έχει ρεκόρ 1-9, με την ομάδα του Παντελάκη να στρέφει πλέον το βλέμμα τις στις εγχώριες διοργανώσεις.

Πρώτη σκόρερ για τις φιλοξενούμενες ήταν η Λικέντρα Τζόνσον με 14 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησαν οι Παυλοπούλου και Σωτηρίου με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα. Από τις νικήτριες πρώτη σκόρερ ήταν η Μπρεάνα Στιούαρτ με 21 πόντους.

Η εικόνα του αγώνα:

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι στο σκορ, με την Ντιναμό Κουρσκ να προηγείται με 6-4 και τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει με την Λικέντρα Τζόνσον. Ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου οι Ρωσίδες έκαναν το 13-11 με την Στιούαρτ, με τις νταμπλούχες Ελλάδας να ισοφαρίζουν εκ νέου σε 13-13 με την Σωτηρίου. Η πρώτη περίοδος, ωστόσο, ολοκληρώθηκε με τις γηπεδούχες στο +5 (18-13). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενες μπήκαν καλύτερα στο παρκέ, έτρεξαν ένα σερί 9-2 και προηγήθηκαν 22-20. Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό να στέκεται πολύ καλά και να δείχνει εξαιρετικά στοιχεία.

Η κόρνα της λήξης για το πρώτο ημίχρονο βρήκε την Ντιναμό Κουρσκ να έχει ισχνό προβάδισμα ενός πόντου (35-34). Στο δεύτερο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε άρδην, με τις Ρωσίδες να παίρνουν τα ηνία του αγώνα, να δημιουργούν πολλά προβλήματα στις Ερυθρόλευκες και στο τέλος της τρίτης περιόδου να φτάνουν τη διαφορά στους 11 πόντους (53-42). Στην τέταρτη περίοδο η Ντιναμό παρέμεινε σοβαρή, δεν άφησε τον Ολυμπιακό να μειώσει και πήρε τη νίκη με 75-58.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 35-34, 53-42, 75-58.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ