Ολυμπιακός – Ηρακλής 97-63

Ολυμπιακός – Ηρακλής 97-63

Οι νταμπλούχες Ελλάδας έκαναν… πλάκα στον αγώνα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και πέτυχαν μια ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Την 13η νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ  του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκες μετέτρεψαν σε παράσταση για ένα ρόλο τον αγώνα με τον Ηρακλή στο ΔΑΚ Γλυφάδας και επικράτησαν εύκολα με 97-63.

Η ομάδα του Γιώργου Παντελάκη συνέχισε την απόλυτα νικηφόρα πορεία της στη φετινή Α1 και διεύρυνε το σερί που τρέχει τα τελευταία χρόνια στις εγχώριες διοργανώσεις. Πρώτη σκόρερ για τις νταμπλούχες Ελλάδας ήταν η Ιβάνα Τίκβιτς με 22 πόντους, ενώ την ακολούθησε η Λικέντρα Τζόνσον με 17 πόντους.

Κυρίαρχες οι Ερυθρόλευκες

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε από την αρχή τις… άγριες διαθέσεις του. Οι παίκτριες του Παντελάκη στα μέσα της πρώτης περιόδου προηγήθηκαν με 15-9, ενώ το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου τις βρήκε στο +15 (29-14). Στις αρχές της δεύτερης περιόδου η Νικολοπούλου εκτόξευσε τη διαφορά στους 22 πόντους (36-14), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 51-29. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τις Ερυθρόλευκες να παραμένουν σοβαρές και να φτάνουν εύκολα στη νίκη. Ο Ηρακλής δεν κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα στις νταμπλούχες Ελλάδας, οι οποίες ανέβασαν τη διαφορά στους 34 πόντους (97-63) και κατέγραψαν μία ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 29-14, 51-29, 76-41, 97-63

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παντελάκης): Τόμας 6 (3/6 διπ.), Σταμάτη  5 (4 ασ., 1 κλεψ.), Αυτζή 8 (2 ριμπ., 2 κλεψ.), Σπυριδοπούλου, Παυλοπούλου 2 (5 ασ. , 3 κλεψ.), Νικολοπούλου 9 (4 ριμπ., 7 ασ., 4 κλεψ.), Σωτηρίου 13 (2/3 τρ., 6 ριμπ., 3 ασ., 3 κλεψ.), Τίκβιτς 22 (9/15 διπ., 8 ριμπ., 2 ασ., 1 κοψ.), Λίτση 2, Τζόνσον 17 (7/8 διπ., 8 ριμπ.), Κοσμά 13 (2/3 τρίπ., 5 ριμπ.), Σταμολάμπρου.

Ηρακλής (Κατωπόδη): Τσουμπερλή 10, Δόμνα 1, Πετρίδου, Γιαννουδή 2, Μπράιαντ 14, Κατωπόδη, Παππά 2, Λογδανίδυ 10, Κλιματσάκη 2, Λιούις 22 (6).

Ο Γιώργος Παντελάκης είπε μετά το παιχνίδι ότι: «Αρχικά θέλουμε να αφιερώσουμε αυτή τη νίκη στα θύματα της Θύρας 7. Δεν τους ξεχνάμε ποτέ και αυτό ήταν το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε από την μεριά μας. Οσο για το ματς με τον Ηρακλή, ήταν μία ακόμα αναμέτρηση για το ελληνικό πρωτάθλημα και σκοπός μας ήταν να συνεχίσουμε το αήττητο σερί μας στην Ελλάδα. Τα καταφέραμε και είμαι ικανοποιημένος που δουλέψαμε κάποια πράγματα ενόψει της Carolo Basket που αντιμετωπίζουμε σε μερικές ημέρες για την Ευρωλίγκα».

Η Αφροδίτη Κοσμά δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι: «Μετά το κακό παιχνίδι που είχαμε στην Λετονία θέλαμε να δουλέψουμε πάνω στα λάθη που κάναμε. Στην επίθεση είχαμε ένα καλό ποσοστό αλλά στην άμυνα είχαμε κάποια κομμάτια που έπρεπε να ήμασταν καλύτερες. Από αύριο συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι με την Carolo Basketπου εννοείται ότι θέλουμε τη νίκη, είναι το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας και θέλουμε να κλείσουμε τις υποχρεώσεις μας εδώ με θετικό πρόσημο. Τέλος θέλουμε να αφιερώσουμε αυτήν τη νίκη στα θύματα της Θύρας 7. Δεν τους ξεχνάμε και είναι πάντα δίπλα μας».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ