Μπάνκι: «Δεν θα δείτε τον Αντετοκούνμπο, η ΑΕΚ εκπροσωπεί την Ελλάδα»

Μπάνκι: «Δεν θα δείτε τον Αντετοκούνμπο, η ΑΕΚ εκπροσωπεί την Ελλάδα»

Ο Λούκα Μπάνκι ξεκαθάρισε στα διεθνή ΜΜΕ πως δεν πρόκειται να δουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά την ΑΕΚ, που αποτελεί ένα μεγάλο μέγεθος στην Ελλάδα με αξίες.

Ο Λούκα Μπάνκι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το Διηπειρωτικό απάντησε σε ερώτηση για το γεγονός ότι οι Βραζιλιάνοι γνωρίζουν μόνο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο από την Ελλάδα και λίγα πράγματα για την ΑΕΚ.

Ο Ιταλός τεχνικός σύστησε στον κόσμο και τα διεθνή ΜΜΕ την Ένωση με ιδιαίτερο τρόπο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν θα δουν τον Greek Freak στην ομάδα του, αλλά ένα μεγάλο μέγεθος που θα εκπροσωπήσει επάξια την χώρα και που αντιπροσωπεύει αξίες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπάνκι:

«Είναι η ώρα που θα δεις την ομάδα μου και δεν θα δεις τον Αντετοκούνμπο. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Μιλάμε για ομαδική δουλειά. Αυτός ο τύπος και η οικογένειά του έχουν ξεχωριστή ιστορία. Έχουν μεγάλη σύνδεση με την χώρα και το πώς ωρίμασε. Δεν είμαι ο κατάλληλος να μιλήσει γι αυτόν, γιατί είμαι μόλις έναν χρόνο στην Ελλάδα. Όλη η χώρα είναι περήφανη γι αυτόν και το δείχνει και βελτιώνεται.

Η ταυτότητά μας είναι ξεκάθαρη στο παρκέ. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει πίσω της κόσμο και στον ελληνικό αθλητισμό είναι δυνατή. Η ομάδα μου θα εκπροσωπήσει κάποιες αξίες του DNA της ομάδας. Θέλουμε να παίξουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Θέλουμε να ανταγωνιστούμε. Δεν θα είναι εύκολο.

Είχαμε ένα μεγάλο ταξίδι και βρεθήκαμε σε διαφορετικό περιβάλλον. Αυτό το συνηθίζουμε. Έχουμε μεγάλο κίνητρο να δείξουμε τις αξίες μας και το στυλ παιχνιδιού μαςι και στο τέλος θέλουμε να δείιξουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Πρόσφατα υπήρχαν δύο ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, που έπαιξαν τέτοια παιχνίδια και ο στόχος μας είναι να εκπροσωπήσουμε την χώρα με τον καλύτερο τρόπο, όπως κάνει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ