Ο Βασιλακόπουλος μίλησε, έριξε «μπηχτές», αλλά… δεν μίλησε!

Ο Βασιλακόπουλος μίλησε, έριξε «μπηχτές», αλλά… δεν μίλησε!

Ο πεφωτισμένος ηγέτης του ελληνικού μπάσκετ και πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, απείλησε ότι θα κάνει αποκαλύψεις, αλλά δεν τις έκανε, «αν και θα έπρεπε»!

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι εδώ. Αποφάσισε να μιλήσει μετά τα όσα έχουν συμβεί στο ελληνικό μπάσκετ. Και τι είπε Το απόλυτο τίποτα. Λόγια του αέρα. Να ‘χαμε να λέγαμε. Αυτό είπε. Το απόλυτο τίποτα. Αντί να πάρει θέση για όσα συμβαίνουν στο άθλημα του οποίου προΐσταται από την εποχή των παγετώνων, αποφάσισε να μην πει το παραμικρό. Αποφάσισε να κάνει υψηλή κριτική χωρίς ονόματα, χωρίς να πει έστω κάτι για την ταμπακιέρα.

Ισως δεν του τα είχαν γράψει καλά στο χαρτί, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε. Ισως δεν ήθελε, γιατί ξέρει πως ό,τι και να πει θα είναι κατά βάση διασκεδαστικά ανακριβές από την αποτύπωση της πραγματικής αλήθειας. Ισως γιατί αδιαφορεί ό,τι και να του λένε, όσα και να του προσάπτουν; Ισως επειδή ο ναρκισσισμός της διοίκησής του έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στην ιστορία της παγκόσμιας ερευνητικής ψυχολογίας; Ισως όλα τα παραπάνω;

Οπως και να έχει, το σημαντικό είναι ότι ο πεφωτισμένος ηγέτης του ελληνικού μπάσκετ μίλησε. Βρέθηκε στην Κρήτη και στο περιθώριο της κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου U19, που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο το προσεχές καλοκαίρι, αποφάσισε να μας πει τις απόψεις του για το… παγκόσμιο μπάσκετ. Αλλά με αιχμές και για το εσωτερικό μπάσκετ. Μόνο αιχμές, χωρίς καμία ευθεία αναφορά, χωρίς καν να έχει το σθένος να κατηγορήσει ανοιχτά τον Ολυμπιακό, μετά τον ανένδοτο που κήρυξε στην ΚΕΔ και τους διαιτητές του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Βασιλακόπουλος, λοιπόν, μεταξύ των αναφορών του στη διοργάνωση της Κρήτης και το μπάσκετ ως άθλημα, πέταξε και τις… μπηχτές του. Καταρχάς μίλησε για «δεξιοτέχνες της εντύπωσης»

, για «δεξιοτέχνες», που «προσπαθούν και επιβάλλουν την μετατόπιση της ευθύνης. Δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, αλλά προσπαθούν να τις μεταθέσουν για να ικανοποιήσουν προσωπικές επιδιώξεις». Ουσιαστικά ήταν ένα συγκεκαλυμμένο μήνυμα για τους αδερφούς Αγγελόπουλους και τον Ολυμπιακό. Αλλά όχι σαφές ή ευθύ. Μέσω… παράκαμψης και μέσω… Λαμίας, για όσους καταλάβουν. Για να πει ότι κάτι είπε.

Αν και το ποιο ωραίο από όσα είπε ο Βασιλακόπουλος ήταν αυτό το «…δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω, αν και θα έπρεπε να πούμε και να αποκαλύψουμε πολλά»! Αλλά δεν τα είπε, δεν τα αποκάλυψε τα «πολλά»…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΟΚ κατά την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου U19:

«Μου ετοίμασαν ένα κείμενο, αλλά δεν πιστεύω να το ακολουθήσω. Θα προσπαθήσω στο μέτρο του δυνατό να το ακολουθήσω. Βρισκόμαστε στο ιστορικό νησί της Κρήτης, η οποία έχει μια ιστορία χιλιάδων ετών. Μια πολύ μεγάλη ιστορική διαδρομή. Πρωταγωνίστησε σε όλες τις κοινωνικές εκφράσεις, αλλά πάνω απ’ όλα στην προώθηση και στην καθιέρωση της δημοκρατικής πορείας αυτού του τόπου. Οι Κρητικοί ήταν πάντα πρωταγωνιστές και έχουν πολλά θύματα στο βωμό της πάλης για την ελευθερία.

Ο αθλητισμός προέρχεται από το ρήμα αθλούμαι, που προέρχεται από τον Θεό Άθλο! Και από εκεί βγήκε τη λέξη αθλητισμός. Ζούμε την εποχή που κυριαρχείται από την δεξιοτεχνία και τους δεξιοτέχνες της εντύπωσης. Το ζητούμενο δεν είναι η εντύπωση αλλά το αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα αυτοί οι δεξιοτέχνες προσπαθούν και επιβάλλουν την μετατόπιση της ευθύνης. Δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, αλλά προσπαθούν να τις μεταθέσουν για να ικανοποιήσουν προσωπικές επιδιώξεις.

Δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω, αν και θα έπρεπε να πούμε και να αποκαλύψουμε πολλά. Σήμερα έχουμε το άνοιγμα της αυλαίας μιας σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης, γιατί απευθύνεται στο μέλλον του αθλήματος. Υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να εμπορευματοποιήσουν το άθλημα.

Πολιορκείται το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα και από κλάδους που εμφανίστηκαν ξαφνικά και επιθυμούν την εμπορευματοποίηση να την επιβάλλουν χωρίς φραγμούς. Και δυστυχώς κάμπτονται και οι αντιστάσεις της κοινωνίας. Βλέπουμε ότι και την εγχώρια αθλητική παραγωγή δεν την υπερασπιζόμαστε. Στην Ελλάδα με το ζόρι καταφέρνουμε, στην μεγάλη κατηγορία, με αγώνες και με συμπαράσταση των φορέων, έχουμε κρατήσει 6 μη Έλληνες και το θεωρούμε επίτευγμα.

Κάποιοι θέλουν να φέρουν 12 ξένους στο πρωτάθλημα. Αυτό θα περιθωριοποιήσει τα νιάτα. Θα βρούμε και κάποιον να αντικαταστήσει τον Μπουρούση που βαριόμαστε να τον βλέπουμε. Ελπίζουμε να είναι αντάξια. Τα παιδιά που συνεχίζουν στην Εθνική αποτελούν παράδειγμα και θα ήθελα από τους νέους που θα τους δει όλος ο κόσμος να λάβουν ως παράδειγμα τη διαδρομή αυτών των παιδιών και να έχουν αντάξια παρουσία. Η Κρήτη δεν δίνει εξετάσεις, αυτό που ζητάει το δικαιούται».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ