Πέθανε ο εμβληματικός Αλέκος Σπανουδάκης

Πέθανε ο εμβληματικός Αλέκος Σπανουδάκης

Ο Αλέκος Σπανουδάκης που διετέλεσε αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού που κέρδισε το πρώτο πρωτάθλημα στην Ιστορία του τμήματος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Ημέρα πένθους για τον μπασκετικό (και όχι μόνο) Ολυμπιακό. Ανήμερα των 94ων γενεθλίων του Συλλόγου, ένας από τις εμβληματικές μορφές του τμήματος μπάσκετ, ο Αλέκος Σπανουδάκης, απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών.

Ο Σπανουδάκης ήταν ο αρχηγός αλλά και ο ηγέτης της ομάδας που κατέκτησε τα δύο πρώτα πρωταθλήματα μπάσκετ το 1949 και το 1960, ενώ ήταν και 28 φορές διεθνής με την Εθνική, όντας παρών στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου το 1949 στο Κάιρο.

Ήταν ένας από τους πρωτοπόρους μπασκετμπολίστες της εποχής του και θεωρείται ο πρώτος Ευρωπαίος που εισήγαγε το jump shoot ως τρόπο σκοραρίσματος.

Ακόμα και όταν τελείωσε η αθλητική του καριέρα, ο Σπανουδάκης προσέφερε από άλλα πόστα στην αγαπημένη του ομάδα. Στο διάστημα μάλιστα που διετέλεσε προπονητής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, ανακάλυψε και προώθησε τον 10χρονο τότε Γιώργο Σιγάλα, τον μετέπειτα αρχηγό της ομάδας τη χρυσή δεκαετία του ’90.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο λυπηρό γεγονός του θανάτου του Σπανουδάκη, αποχαιρετώντας τον αγαπημένο Κυρ Αλέκο με τα εξής λόγια:

«Τη μέρα των γενεθλίων του Θρύλου «επέλεξε» ο Θρυλικός Αλέκος Σπανουδάκης να κάνει το μεγάλο ταξίδι.

Ο πρώτος και εμβληματικός αρχηγός, ο άνθρωπος που μαζί με τον αείμνηστο αδερφό του Γιάννη και τους υπόλοιπους Θρύλους οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση των δυο πρώτων πρωταθλημάτων της ιστορίας και στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Το κενό τεράστιο. Ο κυρ Αλέκος δεν θα είναι τον Αύγουστο στην πρώτη προπόνηση της σεζόν οπως έκανε εδώ και δεκαετιες για να δει από κοντά τα παιδιά όπως τα έλεγε, να μιλήσει με τον προπονητή, να μιλήσει σ’ όλους για το μεγαλείο του Θρύλου και να δώσει τις ευχές του.

Καλό σου ταξίδι μεγάλε Αλέκο Σπανουδάκη. Η οικογένεια του Ολυμπιακού πενθεί και σου υπόσχεται ότι θα προσπαθεί πάντα να έχει ψηλά τον Θρύλο σου.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θρυλικού μας αρχηγού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ