Νίκη Λευκάδας – Ολυμπιακός 69-78

Νίκη Λευκάδας – Ολυμπιακός 69-78

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού επικράτησε της Νίκης Λευκάδας (78-69) και σήκωσε το 4ο συνεχόμενο Κύπελλο Ελλάδας παρατείνοντας το αήττητο ρεκόρ της σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, στα 106 θετικά αποτελέσματα.

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού χτίζει τη δική της αυτοκρατορία!

Οι Ερυθρόλευκες κατέκτησαν ένα ακόμα Κύπελλο Ελλάδας, το 4ο διαδοχικό, επικρατώντας στον τελικό του Final 4 των Χανίων της Νίκης Λευκάδας με 78-69.

Η ομάδα του Γιώργου Παντελάκη είχε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, θέτοντας γερές βάσεις για να βάψει ερυθρόλευκο το τρόπαιο. Με κορυφαίες τις Τζόνσον, Τόμας, Νικολοπούλου, ο Ολυμπιακός «έχτισε» διαφορά ασφαλείας από το πρώτο ημίχρονο του αγώνα που έκλεισε στο 29-45 και δεν δυσκολεύτηκε να τη διατηρήσει στο δεύτερο μισό.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη Λευκάδας προσπάθησε να αντιδράσει, ψαλίδισε τη διαφορά και κοίταξε για μερικά λεπτά κατάματα τις Ερυθρόλευκες, τρέχοντας ένα σερί 9-0 που της επέτρεψε να μειώσει στους 5 πόντους (45-50). Όμως οι τυπικά φιλοξενούμενες βρήκαν λύσεις επιθετικά και διέσπασαν την προσηλωμένη άμυνα των παικτριών του Δουβίτσα.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός με μεγάλα σουτ από Τόμας και Νικολοπούλου έδειξε ότι… δεν έχει αντίπαλο, πήρε το ροζ φύλλο αγώνα και κατέκτησε το τέταρτο Κύπελλο στην Ιστορία του στο γυναικείο μπάσκετ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που κατέχουν οι Εσπερίδες Καλλιθέας.

Νίκη Λευκάδας (Δουβίτσας): Τσινέκε Κ., Τσινέκε Ελ. 15, Σύρρα, Παπαμιχαήλ 7, Τζόνσον Ουόκερ 11, Μπαλτά, Σμιθ 11(1), Νάιτ 25(2).

Ολυμπιακός (Παντελάκης): Τόμας 13(2), Σταμάτη 2, Αυτζή, Σπυριδοπούλου 9(2), Παυλοπούλου 4, Νικολοπούλου 18)2), Σωτηρίου 7(2), Τίκβιτς 2, Λίτσι, Τζόνσον 16, Κοσμά 3(1), Σταμολάμπρου 4.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 29-45, 49-59, 69-78.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ