Παντελάκης: «Χαρούμενος  όταν βλέπω τις παίκτριές μου να αποδίδουν στο γήπεδο»

Παντελάκης: «Χαρούμενος όταν βλέπω τις παίκτριές μου να αποδίδουν στο γήπεδο»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε σε εκπομπή της συνδρομητικής τηλεόρασης για την ομάδα μπάσκετ γυναικών και για άλλες προσωπικές στιγμές του.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας για τέταρτη συνεχόμενη φορά με τις Ερυθρόλευκες να αποτελούν μαζί με τις Εσπερίδες τις πολυνίκεις του θεσμού.

Ο Γιώργος Παντελάκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Pick n Roll του CosmoteSport και αναφέρθηκε στα κατορθώματα της ομάδας του Πειραιά αλλα και για άλλα ενδιαφέροντα ακόμα πράγματα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για:

Το Κύπελλο Ελλάδας που κατέκτησε στα Χανιά: «Κάναμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αναφορικά με την λειτουργία της ομάδας. Τα κορίτσια έπρεπε να προσπαθήσουν πάρα πολύ για να καταφέρουν τους φετινούς στόχους. Έχουν στερηθεί πάρα πολλά τόσο καιρό από τις συνήθειές του και όσα έκαναν πριν. Οπότε το χάρηκα περισσότερο για αυτές.

Όταν πας σε έναν τελικό και πρέπει να τον πάρεις επειδή είσαι το φαβορί, δεν είναι η χαρά μεγάλη, αλλά έχεις ικανοποίηση. Ειμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος,χαρούμενος είμαι όταν βλέπω τις παίκτριές μου να αποδίδουν μέσα στο γήπεδο. Χαρούμενος είμαι όταν είδα πως το έζησαν οι παίκτριές μου μέσα στο γήπεδο, οπότε η χαρά μου ήταν η δική τους χαρά.

-για το γεγονός ότι πήρε την θέση του Κώστα Μίσσα στον Ολυμπιακό, επειδή ήδη γνώριζε την ομάδα, όντας τόσα χρόνια στον πάγκο ως βοηθός, δήλωσε: «Προφανώς ισχύει αυτό. Θεωρώ ότι ημουν ο σωστός άνθρωπος τη σωστή στιγμή για τον σύλλογο. Γιατί ήξερα το γυναικείο μπάσκετ και ήξερα την ομάδα και τις ανάγκες της. Θεωρώ ότι ήμουν μία από τις λίγες επιλογές που υπήρχαν για αυτήν την θέση, γιατί άλλο είναι το αντρικό από το γυναικείο μπάσκετ».

-Για το αν υπάρχει εξειδίκευση ανάμεσα στο γυναικείο και το αντρικό μπάσκετ: «Θεωρώ ότι εξειδίκευση πρέπει να υπάρχει.Και όχι μονο ανάμεσα σε αντρικού και γυναικείου μπάσκετ. Όχι μόνο σε αντρικό και γυναικείο, αλλα και σε επίπεδο ακαδημιών. Πρέπει να υπάρχει εξειδίκευση. Από εκεί και πέρα ο προπονητής που θα ασχοληθεί με τις γυναίκες, αυτό που έχει σημασία για έναν προπονητή είναι η προσέγγιση σε κάθε αθλητή και η συμπεριφορά. Οπότε θα πρέπει όσο και δυνατόν και εύκολο είναι τις γυναίκες και να έχεις σωστή επικοινωνία μαζί τους».

-Για το αν είναι πιο δύσκολο σε μία γυναικεία ομάδα το πρωτάθλημα: «θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολη η καθημερινότητα σε μία γυναικεία ομάδα. Η προσπάθεια που κάνει από τη στιγμή της επανίδρυσης του τμήματος και μετά όλοι που έχουν παίξει και οι προπονητές έκαναν καλά τη δουλειά τους. Εάν δεν το κάνεις αυτό δεν μπορείς να τα καταφέρεις».

-Για το αν του έχουν λείψει οι ήττες καθώς έχει 106 νίκες σερί: «Δεν μπορεί να έρθει η κρίση αυτήν την στιγμή. Πάντως κάποια στιγμή, του χρόνου ή του παραχρόνου, η ομάδα μπορεί να χάσει. Ολοι χάνουν. Είναι σαν να περιμένουμε να πεθάνουμε. Κάποια στιγμή θα πεθάνουμε όλοι. Υπάρχει μεγάλη πίεση. Το αήττητο μας δημιουργεί πίεση και αυτό είναι καλό για εμάς. Γιατί όταν η ομάδα θέλει να κάνει πρωταθλητισμό πρέπει να μάθει να λειτουργεί με πίεση. Οπότε το έχουμε στο μυαλό μας πάντα, είμαστε προσεκτικοί σε κάθε παιχνίδι. Μπορούμε να την πατήσουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή και αυτό είναι κάτι που μας κρατάει σε εγρήγορση για κάθε παιχνίδι».

– Για το πότε ήταν η πρώτη φορά που πήγε να χάσει στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός:«Πέρσι πήγαμε να χάσουμε για πρώτη φορά. Απέναντι στον ΠΑΟΚ. Κερδίσαμε με λίγους πόντους, με την Στέλλα Καλτσίδου να βάζει τις τελευταίες βολές και το πήραμε στην τελευταία άμυνα. Για αυτό φέτος με τον ΠΑΟΚ, που ήταν το πρώτο μας παιχνίδι, επικεντρωθήκαμε σε αυτό και το κατακτήσαμε πιο εύκολα».

– για τον Αλέκο Σπανουδάκη: «Ενας άνθρωπος που άφησε το στίγμα του στο μπάσκετ. Εγώ και άλλοι 10 χιλιάδες αθλητές. Μεγάλο κεφαλαιο για το ελληνικό μπάσκετ ο Αλέκος Σπανουδάκης, ο οποίος ενέπνευσε τον κόσμο να ασχοληθεί με το μπάσκετ».

– για το που εστίασε με το που έγινε προπονητής στον Ολυμπιακό: «Αυτό που προσπάθησα να αλλάξω φέτος ήταν είχα πολύ καλές ελληνίδες παίκτριες και έφερα και κάποιες ξένες. Και αυτές οι ελληνίδες δεν είχαν πέρσι ενεργό ρόλο, είχαν δεύτερο ρόλο. Άρα αυτό το πράγμα που είχα αναλάβει ήταν να αλλάξω γρήγορα ήταν να βγουν μπροστά. Το κύπελλο δεν έχει τόσο μεγάλη αξία, είναι διαφορετικό γιατί είναι το πρώτο κύπελλο μου ως προπονητής. Για μένα έχει σημασία ότι το πήραν αυτές οι παίκτριες που δεν είχαν τέτοιο ρόλο τα προηγούμενα χρόνια. Παλιά ήταν η Μάλτση, η Καλτσίδου, η Χατζηνικολάου, η Εβίνα και γενικά οι ξένες αθλήτριες».

Για τον Παναγιώτη Φασούλα: «Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Τον έχουμε μαζί μας καθημερινά. Ο Παναγιώτης ξεκίνησε με το γυναικείο βλέποντας τη κόρη του να παίζει μπάσκετ. Η φιλία του με τον χορηγό της ομάδας, Γιώργο Λεριώτη, τον έφερε κοντά σε μας. Πιστεύω ότι είναι ένας θρύλος του μπάσκετ, μεγάλο κεφάλαιο για μας. Μπορεί να εμπνεύσει άντρες μπασκετμπολίστες, φαντάσου τις γυναίκες. Είναι η θετικότητα του χαρακτήρα του και το πώς διαχειρίζεται πράγματα στην ομάδα. Είναι ένας άνδρας που έχει παίξει μπάσκετ, το γνωρίζει περισσότερο από άλλους τόσους στην χώρα. Είναι ένας άνθρωπος που όταν σου λέει κάτι τον ακούς με προσοχή και τον καταλαβαίνεις και έχει δίκιο.

Για το τι δίδαξε η Ευρώπη τον Ολυμπιακό: «Ότι θα πρέπει να γίνουμε πιο αθλητικοί. Πράγματα που υστερούσαμε και πρέπει να βελτιώσουμε. Σίγουρα ενέπνευσε τις παίκτριες να δουλέψουν πιο σκληρά γιατί δεν είχαμε μεγάλες διαφορές στο ταλέντο.

Ηταν ματς που χάθηκαν στα τελευταία λεπτά και που δεν πιστέψαμε ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε ο αντίπαλος ήταν ανώτερος στα χαρτιά και όταν έμπαινε μέσα στο γήπεδο και περιμέναμε ότι θα είναι κάτι διαφορετικό, φτάναμε κοντά αλλά στο τέλος χάναμε τις δυνάμεις μας. Η αθλητικότητα είναι το μοναδικό μειονέκτημα που ειχαμε από τις άλλες ομάδες. Εκτος από τις εμπειρίες που ζήσαμε στο ευρωπαϊκό μπασκετικό επίπεδο, πετύχαμε και δύο τρία σημαντικά πράγματα. Αρχικά να μάθουμε τι χρειάζεται να κάνουμε, είναι να μάθουμε τι πρέπει να φτιάξουμε ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί με τις άλλες ομάδες. Το δευτερο όπλο για εμάς είναι ότι στο κανάλι τις FIBA στα views η ομάδα μας ήταν τρίτη σε views σε σύνολο 16 ομάδων. Φαντάσου ότι όταν μία ομάδα παίρνει δύο νίκες μέσα στον όμιλο, ήταν ένα μεγάλο όπλο για εμάς να προχωρήσουμε και να φτιάξουμε μία καλύτερη ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει μία δυναμική στην Ευρώπη που μπορεί μετά από αυτό και χορηγικά να αρπάξει την ευκαιρία και να το χρησιμοποιήσεις. Γενικότερα ανήκουμε εκεί».

Για την στιγμή που τον έχει σημαδέψει: «Μέχρι την επόμενη. Είναι πρόσφατη και ήταν έντονο το συναίσθημα με την επιτυχία της ομάδας και την πρόκριση στην Ευρωλίγκα. Τα πρόβλήματα που είχαμε γιατί πήγαμε στην Πολωνία , έχοντας χάσει την Ρασίντ με ρήξη Αχιλλείου, είχαμε χάσει με έναν τραυματισμό την Νικολοπούλου και εκκρεμούσε ένα ΑΣΕΑΔ για την Σταμολάμπρου. Ηταν ένα παιχνίδι που στην Αθήνα μας είχε ξεφύγει και το φέραμε στην ισοπαλία. Μετά ακολούθησε ένα ματς στην Πολωνία που ήμασταν μπροστά σε όλο το ματς, στράβωσε λίγο στο τέλος. Ένα καλάθι που μπήκε στο τέλος. Ηταν σαν εξώφυλλο. Ήταν η πρώτη μου μπασκετική εικόνα και εμπειρία σαν πρώτος προπονητής στον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η πιο σημαντική ανάμνηση από το μπάσκετ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ