Απίστευτο: Ο «φάρος» Βασιλακόπουλος είναι εδώ!

Απίστευτο: Ο «φάρος» Βασιλακόπουλος είναι εδώ!

Η ΕΟΚ και ο Βασιλακόπουλος έβγαλαν ανακοίνωση κατά του Βασιλειάδη, χωρίς να λένε τίποτε, την εβδομάδα που διέρρευσε η πληροφορία για πιθανή συμμετοχή του Παναγιώτη Γιαννάκη στις εκλογές της Ομοσπονδίας!

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ενδιαφέρεται για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Και εμφανίστηκε για να το προστατεύσει από τους… κακούς που θέλουν να χαλάσουν τη γαλήνη και την… υγεία του. Σε ένα φανταστικό περιβάλλον, σε ένα παράλληλο σύμπαν, κάπου όπου θα τα πουλάκια θα κελαηδούν και ρυάκια θα πάρουν τη θέση του τσιμέντου, θα μπορούσαν να ισχύουν οι πρώτες προτάσεις του κειμένου που διαβάζετε.

Αλλά το σοκ είναι τόσο μεγάλο, που ούτε να αστειευτείς δεν μπορείς με το θράσος και την αλαζονεία του της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ και του ανθρώπου που την κουμαντάρει εδώ και… αιώνες. Διότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο ίδιος που φρόντισε να κρύβεται προκλητικά όλο αυτό το διάστημα της «φωτιάς» στο ελληνικό μπάσκετ, ο ίδιος που διοικεί την ΕΟΚ με όρους «μαγαζιού», αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση-απάντηση στον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ζητώντας «σοβαρότητα, ψυχραιμία και όχι άσκοπες αντιπαραθέσεις και αχρείαστες δημόσιες δηλώσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση Βασιλακόπουλου και ΕΟΚ:

«Η ΕΟΚ τονίζει για μία ακόμη φορά ότι είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τους Νόμους του Κράτους και το νομικό πλαίσιο της ΔΟΕ και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, FIBA, της οποίας είναι τακτικό μέλος. Όλα τα άλλα είναι για την δημιουργία εντυπώσεων με την μετάθεση ευθυνών και παραποίηση της αλήθειας.

Δυστυχώς για τον εκπρόσωπο της Πολιτείας ο οποίος για μία ακόμη φορά στοχοποιεί αδίκως τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, ο οποίος ως γνωστόν δεν έχει την δυνατότητα ούτε την αρμοδιότητα να νομοθετεί και συγχέει ηθελημένα για λόγους  προσωπικούς, προεκλογικούς και ψηφοθηρικούς το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Basket» με το «Basket στην Ελλάδα».

Το πράττει δε ενόψει Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όπου το Ελληνικό Basket θα είναι παρόν και μάλιστα επικεφαλής ομίλου, παρά τα εμπόδια που στην πορεία στήθηκαν από διάφορες πλευρές και είναι πανέτοιμο για μία ακόμη φορά να εκπροσωπήσει επάξια τη Χώρα μας.

Για τους επισήμως «ανησυχούντες» και ανεπίτρεπτα «νεκρολογούντες» το «Ελληνικό Basket» είναι πολύ καλά θεμελιωμένο με την συμβολή των ανθρώπων της παραγωγικής διαδικασίας και δεν κινδυνεύει να δικαιώσει τους δημιουργούς και τους προφήτες «κατάρρευσης και θανάτων».

Στην παρούσα φάση περισσότερη σοβαρότητα, ψυχραιμία και ευθύνη χρειάζεται και όχι άσκοπες αντιπαραθέσεις και αχρείαστες δημόσιες δηλώσεις».

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ…

Ισως είναι τυχαίο το timing, ίσως και όχι. Αλλά αν μη τι άλλο, το γεγονός ότι ο Βασιλακόπουλος και η αιωνόβια ομάδα συνεργατών του, αποφάσισαν να πάρουν θέση για τα τεκταινόμενα στο μπάσκετ (χωρίς να πουν τίποτε, ως συνήθως) μετά την είδηση ότι ο Παναγιώτης Γιαννάκης σκέφτεται να κατέβει αντίπαλος του «φάρου» για τις εκλογές της ΕΟΚ, έχει τη σημασία του. Και δύσκολα είναι τυχαίο…

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Τι το φοβερό είπε ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης και… προκάλεσε την ανακοίνωση της ΕΟΚ; Το εξής φοβερό: Οτι και η Ομοσπονδία φέρει ευθύνη για τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ! Και ότι θα πρέπει να κάνει κινήσεις για να διορθωθεί η κατάσταση. Δηλαδή είπε το προφανές. Το… τίποτε ουσιαστικό. Κι όμως, ο Βασιλακόπουλος εμφανίστηκε με… στόμφο. Και μια κάποια αγωνία, είναι η αλήθεια. Διότι έως τώρα η ΕΟΚ βρισκόταν στο απυρόβλητο. Πλέον, το μόνο που συμβαίνει, είναι να εκτίθεται διαρκώς. Και η ίδια και οι προθέσεις της.

Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, ο Βασιλειάδης είπε τα εξής σε ερώτηση του «Action 24» για την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το Ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ και την ΕΟΚ: «Υπάρχει ένα πρόβλημα δεδομένο, αναγνωρισμένο από όλους που ζητάνε κάποιους κανόνες για τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα, αναφορικά και με την διαιτησία. Αυτό μπορεί να γίνει και είχε συμφωνηθεί και στην σύσκεψη που είχαμε στο γραφείο μου, ακόμα και αν χρειαστεί νομοθέτηση, σε κάτι που πρώτα θα αποφασίσουν τα όργανα του μπάσκετ, εάν θέλουν να φύγει η διαιτησία από την δικαιοδοσία της ΕΟΚ, όπως συμβαίνει στην Ισπανία.

Ο κ. Βασιλακόπουλος οφείλει, από την πλευρά της Ομοσπονδίας, να πάρει άμεσα πρωτοβουλία, αλλιώς αυτός που έστησε το ελληνικό μπάσκετ, θα το δει να καταρρέει. Διαφωνώ με την στάση του Ολυμπιακού που θέλει να αποχωρήσει, παρόλα αυτά υπάρχει η ανάγκη ενός νέου πλαισίου λειτουργίας. Εχει περάσει ένας μήνας από την συνάντηση που είχαμε και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Τι περιμένουμε; Εάν φύγει ο Ολυμπιακός από την Λίγκα, ποιο θα είναι το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν για τους υπόλοιπους; Πρέπει η Ομοσπονδία να βρει μία λύση, χωρίς να υποκύψει ενδεχομένους σε εκβιασμούς.

Ο μόνος που θα χάσει θα είναι το άθλημα. Ολοι έχουν ευθύνες. Η Ομοσπονδία οφείλει «χθες» να πάρει πρωτοβουλίες. Θα είμαστε μάρτυρες του θανάτου του ελληνικού μπάσκετ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ