OLYMPIACOS B – DEVELOPMENT TEAM: Το πρότζεκτ που αλλάζει τον μπασκετικό χάρτη

OLYMPIACOS B – DEVELOPMENT TEAM: Το πρότζεκτ που αλλάζει τον μπασκετικό χάρτη

Το «10» παρουσιάζει ακριβώς το πλάνο του Ολυμπιακού, την ομάδα που θα αγωνίζεται στην Α2 και πως ουσιαστικά θα κινηθούν οι Ερυθρόλευκοι στο εγγύς μέλλον αναφορικά με την συγκεκριμένη προοπτική παραγωγής δικών τους ταλέντων.

Και εγένετο «OLYMPIACOS B – DEVELOPMENT TEAM», στα Ελληνικά: «OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ».

Η απόφαση των ανθρώπων του Ολυμπιακού να μην παρουσιάσει την κανονική του ομάδα στην Α2, αλλά μια αναπτυξιακή με νεαρούς αθλητές και κάποιους…παιγμένους και στην κατηγορία αλλά και στις υπόλοιπες είναι γεγονός.

Ουτε βήμα πίσω δεν έκαναν οι Ερυθρόλευκοι με ότι είχαμε εξαρχής αναλύσει εδώ στο «10» σχετικά με την ομάδα που θα κατέβει σε αυτά τα ματς και ουσιαστικά θα είναι το «φυτώριο» της πρώτης που θα παίζει μονάχα στην Ευρωλίγκα.

Οσο παραμένει η ίδια κατάσταση στην Α1 και στην ΕΟΚ, στον Ολυμπιακό δεν ενδιαφέρονται για την διεκδίκηση των εγχώριων διοργανώσεων. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, με τις υπάρχουσες συνθήκες, αποδεικνύοντας μάλιστα ακόμα και στην Αδριατική Λίγκα (είχε τεράστιες αμφιβολίες), ότι δεν αστειεύεται και έχει σκοπό να μείνει ως έχει. Με δύο ομάδες, την πρώτη στην Ευρωλίγκα και την αναπτυξιακή «OLYMPIACOS B – DEVELOPMENT TEAM».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η προοπτική των Ερυθρόλευκων να είναι φτιάξουν τα επόμενα ταλέντα που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Θα γίνουν ενεργά μέλη της και ουσιαστικά θα..ψήνονται στην συγκεκριμένη ομάδα. Υπό την επίβλεψη του προπονητή της πρώτης ομάδας αλλά και των ανθρώπων της Ακαδημίας που πολλά παιδιά της
«OLYMPIACOS B – DEVELOPMENT TEAM» καλύτερα από τον καθένα.

Που θα αγωνίζεται αυτή τώρα. Όπως γραψαμε και την πρώτη μέρα που έγινε γνωστό το όνομα της δεύτερης ομάδας των Πειραιωτών, θα παίξει στο βοηθητικό του ΣΕΦ το οποίο είναι αδειοδοτημένο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Πληροί τις προδιαγραφές της κατηγορίας, έχει βέβαια μικρή χωρητικότητα αφού μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες μόλις 350 άτομα. Το όμορφο στην ολη ιστορία είναι ότι ήδη αρκετός κόσμος του Ολυμπιακού έχει εκφράσει ενδιαφέρον να δει από κοντά αυτό το πρότζεκτ και στο Λιμάνι, ανάλογα την παρουσία του, θα αποφασιστεί εάν θα χρειαστεί προέκταση στις εξέδρες ή ακόμα και… μετακόμιση.

Στο προπονητικό τιμ της ομάδας θα είναι το σταφ των Ακαδημιών. Με πρώτο προπονητή τον Δημήτρη Τσαλδάρη και τους Αντώνη Κουρμούλη και Νίκο Μπάρλο άμεσους συνεργάτες του. Παράλληλα το ίδιο τιμ θα κληθεί να τρέξει και τις ομάδες των Εφήβων και των Παίδων, οπότε όπως είναι και λογικό, στα ματς της επαρχίας για την Α2, κάποιος θα μένει πίσω γιατί ο Ολυμπιακός δεν αλλάζει πλεύση σε αυτό το κομμάτι. Θέλει να δημιουργήσει ταλέντα για το αύριο και αυτό θα συμβεί μονάχα αν παραμείνει σε αυτό το επίπεδο το φυτώριο του. Ταυτόχρονα θα προστεθούν κι άλλοι συνεργάτες στο τιμ, με την ομάδα να είναι υπό την εποπτεία του Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος εξάλλου είναι λάτρεις των μικρών ηλικιών και των αθλητών που μπορούν να λάμψουν στο μέλλον.

Οι παίκτες; Το ρόστερ το έχουμε αναλύσει από την πρώτη μέρα και το «10» ήταν το μοναδικό μέσο που ασχολήθηκε τόσο πολύ με το συγκεκριμένο πρότζεκτ με συνεχές ρεπορτάζ.

Η ομάδα της Α2 θα έχει σε μεγάλο βαθμό πρωταγωνιστή τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι. Ο Σέρβος φόργουορντ είναι ένας παίκτης που θα είναι μεταξύ της πρώτης ομάδας και εκείνης της Α2 και ουσιαστικά ο μόνος που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Θα προπονείται και με τις δύο (με την πρώτη κατά κύριο λόγο) και θα υπολογίζεται κανονικά για την Ευρωλίγκα ως μέλος του ρόστερ του Ντέιβιντ Μπλατ.

Μαζί του θα είναι παιδιά της Ακαδημίας όπως οι Τσουμάνης, Ζευγαρας, Κολοβέρος, Οικονόμου και Μωραΐτης αλλά και παίκτες που έχουν φάει το κουτάλι αυτών των κατηγοριών.

Τέλος υπάρχει η τεράστια προοπτική του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος έκλεψε την παράσταση με την Εθνική Εφήβων και υπέγραψε στους Ερυθρόλευκους για έξι χρόνια προερχόμενος από τον Μαντουλίδη και ο επίσης συμπαίκτης του στην γαλανόλευκη, Παναγιώτης Τσάμης. Μαζί τους και ο Νίκος Αρσενόπουλος, που πέρσι έπαιξε δανεικός στο Ψυχικό, οντας εκ των βασικών αθλητών του Ρεμένταλα στην Α2 κατηγορία.

Αναλυτικά το ρόστερ της OLYMPIACOS B – DEVELOPMENT TEA

Αλέξανδρος Νικολαΐδης
Ιωσήφ Κολοβέρος
Αλεξέι Ποκουσεφσκι,
Παναγιώτης Οικονόμου
Ηλίας Μωραΐτης (ο μικρός αδερφός του παίκτη της ΑΕΚ και γιος του Κώστα Μωραΐτη)
Νίκος Αρσενόπουλος
Βαγγέλης Τζόλος
Πέτρος Νοέας
Βασίλης Χρηστίδης
Ανδρέας Πετρόπουλος
Παναγιώτης Τσάμης
Θωμάς Ζευγαρας
Ανδρέας Τσουμάνης
Νίκος Καμπούρης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ