Να ελεγχθούν οι προμήθειες

Να ελεγχθούν οι προμήθειες

Είναι αίτημα όλων των φιλάθλων και (λογικά) και της ηγετικής ομάδας της ΕΟΚ, ο έλεγχος να είναι ενδελεχής. Να ψάξουν τα πάντα κι εμείς θα βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά.

Διαβάσατε (αποκλειστικά) σε μας ότι επίκειται έλεγχος στην ΕΟΚ και μάλιστα θα αφορά τη χρήση της τελευταίας πενταετίας. Είμαστε βέβαιοι πως όλα θα είναι καλώς καμωμένα, καθώς δεν έχουμε αποδείξεις περί του αντιθέτου. Θέλουμε, όμως, ο έλεγχος να είναι ουσιαστικός και να φτάσει παντού, έτσι ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά. Όπου «σκιά» είναι η απουσία στοιχείων και τίποτα παραπάνω.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει καταγγελία για ανυπαρξία νόμιμων διαδικασιών από το 2010 έως σήμερα, για τις προμήθειες της ΕΟΚ πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως (ίσως και πολύ περισσότερα από 1.000.000 ευρώ ετησίως) για μετακινήσεις – διαμονές από δύο συγκεκριμένες εταιρείες. Ως εκ τούτου, το ζήτημα πρέπει να διερευνηθεί από τους αρμόδιους φορείς.

Πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος, σχετικά με τις προμήθειες, καθώς όσο κι αν ψάξαμε δεν βρήκαμε στο πρόγραμμα Διαύγεια, στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, αλλά και πουθενά στο διαδίκτυο να είναι αναρτημένη κάποια πληροφορία, σχετικά με οποιοδήποτε στοιχείο διαγωνισμού ή προμήθειας της ΕΟΚ, ή του κανονισμού προμηθειών της Ομοσπονδίας, παρόλο που διαχειρίζεται κρατικές επιχορηγήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν πρέπει να γνωρίζουμε ποιος είναι ο Κανονισμός Προμηθειών της ΕΟΚ, σύμφωνα με το άρθρο 55 του νόμου 2725/1999; Κυρίως, όμως, πρέπει να μάθουμε ποιος είναι ο κανονισμός για την Οργάνωση Υπηρεσιών Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το άρθρο 30 του νόμου 2725/1999. Η Ομοσπονδία οφείλει να έχει Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, αλλά επίσης δεν γνωρίζουμε (συγνώμη κιόλας) ποιος Διευθυντής θα μας απαντήσει, αφού δεν υπάρχει όνομα και θέση στο οργανόγραμμα.

Η ΕΟΚ φέρεται να έχει δύο βασικούς προμηθευτές, από το 2010 και μετά: Την εταιρία «ΡΕΚΑΤΑ ΤΣΟΥΡΒΑΚΑ ΑΝΤΩΑΝΕΤΤΑ ΑΚΤΙΝΑ Α.Ε. Ο.Ε.» και μια εταιρία από το Ηράκλειο Κρήτης (αν δεν κάνουμε λάθος τη «FERIAS CRETAN TRAVEL SERVICES ΙΚΕ»), με τη δεύτερη να αναλαμβάνει τις προμήθειες μετακινήσεων – διαμονών της ΕΟΚ, από το 2010. Κι έχουν γίνει πολλές διοργανώσεις στην Κρήτη (και καλώς έγιναν) τα τελευταία χρόνια.

Δεν γνωρίζουμε (και πρέπει να μας… πει ο έλεγχος) ποιο είναι το ετήσιο ύψος προμήθειας, αν έχουν γίνει -εφόσον αυτό είναι επιβεβλημένο από τον νόμο- σχετικοί διαγωνισμοί, αν έχουν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Είμαστε βέβαιοι, γνωρίζοντας τη διαδρομή των παραγόντων της ΕΟΚ, πως όλα είναι βάσει νόμου, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να βρούμε δημοσιευμένο κάτι, που να δικαιώνει αυτή τη σιγουριά μας. Ως εκ τούτου, αφού δεν γίνονται σχετικές δημόσιες αναρτήσεις, ας αποφανθεί ο έλεγχος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ