Ο Φριντέτ ανεβάζει τα ποσοστά του Παναθηναϊκού

Ο Φριντέτ ανεβάζει τα ποσοστά του Παναθηναϊκού

Ο Τζίμερ Φριντέτ αποδεικνύει από την αρχή της σεζόν ότι με την παρουσία του, ο Παναθηναϊκός θα «σουτάρει» καλύτερα από τη γραμμή των βολών και έξω από τα 6,75μ.!

Ποια ήταν η μεγάλη αδυναμία του Παναθηναϊκού την προηγούμενη σεζόν; Τα σουτ εκτός πεδιάς… Ο Ρικ Πιτίνο είχε επισημάνει πολλές φορές ότι το ρόστερ δεν είχε αξιόπιστους σουτέρ και πως εάν είχε τη δυνατότητα, θα ήταν το πρώτο που θα διόρθωνε. Τελικά, ο Αμερικανός προπονητής δεν συνέχισε στο ΟΑΚΑ, ωστόσο ο αντικαταστάτης του είχε την ίδια άποψη: ο Αργύρης Πεδουλάκης ήθελε παίκτες οι οποίοι να απειλούν από το 6,75μ.

Πράγματι, ο φετινός Παναθηναϊκός έχει σχεδιαστεί για να είναι αποτελεσματικός στα τρίποντας, όμως υπάρχει κάποιος που ξεχωρίζει… Αρκετοί «πράσινοι» έχουν καλά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων, αλλά σαν τον Τζίμερ Φριντέτ κανείς… Ο 30χρονος γκαρντ κάνει καριέρα χάρη στην ικανότητα του να σκοράρει από μακρινές αποστάσεις και αυτός ήταν ο λόγος που τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός.

Τα πρώτα δείγματα του Φριντέτ είναι χαρακτηριστικά: σε τρία επίσημα παιχνίδια, δύο για την Α1 και ένα για τη Euroleague, έχει 7/12 στα τρίποντα! Δηλαδή, στον πρώτο καιρό του με το Τριφύλλι ο Φριντέτ σουτάρει με 58,33% έξω από τα 6,75μ.! Εξαιρετικό, ειδικά  αν αναλογιστεί κάποιος τα ποσοστά της ομάδας την προηγούμενη σεζόν.

Βέβαια, συνολικά ο Φριντέτ έχει αρχίσει με θετικό πρόσημο τη σεζόν. Ο Αμερικανός σκόραρε 13 πόντους εναντίον της ΑΕΚ σε 22:07’, με 3/3 δίποντα και 3/5 τρίποντα, πέτυχε 24 πόντους εναντίον του Λαυρίου σε 23:03’ με 7/7 βολές, 4/5 δίποντα και 3/5 τρίποντα, ενώ στη Euroleague με τον Αστέρα σημείωσε 11 πόντους σε 25:16’ με 2/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 4/4 βολές. Στη σούμα, ο Φριντέτ έχει σκοράρει 48 πόντους σε τρία παιχνίδια.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στις επιδόσεις του Φριντέτ στις βολές. Ο 30χρονος μπασκετμπολίστας έχει 11/11 μέχρι στιγμής, όταν πέρυσι εκτός από τα τρίποντα, ο Παναθηναϊκός έχανε πολλούς πόντους από την αστοχία των παικτών του στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο Φριντέτ έχει 100% μέχρι τώρα και έρχεται να προσθέσει αξιοπιστία στο Τριφύλλι…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ