Το πρώτο λάθος ο Κεμζούρα το… διέγραψε

Το πρώτο λάθος ο Κεμζούρα το… διέγραψε

Ένας πραγματικός rim protector που θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή του Μιλουτίνοφ. Και που θα βάλει… ιδέες στον Σπανούλη. Αυτός είναι ο Γουίλι Ριντ που μόλις «ανακοίνωσε» την άφιξη του στο λιμάνι.

Δεν έρχεται να αλλάξει τον Ολυμπιακό. Έρχεται για να επιτρέψει στον Κεμζούρα να έχει το κεφάλι του ήσυχο στα 10-12 λεπτά που θα πρέπει να τραβά στον πάγκο, τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο ρόλος του «δεύτερου» στα σέντερ των Ερυθρόλευκων είναι συγκεκριμένος.

Παρά ταύτα; Ο κύριος που πριν από λίγο ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τα μέρη μας καθώς υπέγραψε, δεν είναι κάποιος που υπό κανονικές συνθήκες θα έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για να γίνει ρολίστας. Το ταβάνι του ταλέντου του ήταν τόσο ψηλό, που ομολογουμένως δεν ταιριάζει με τις ίδιες τις εξελίξεις. Πολλώ δε μάλλον στα 29 του χρόνια.

Ο Γουίλι Ριντ. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιώτων, που έρχεται να αντικαταστήσει τον Ρούμπιτ. Και που αναπόφευκτα μια σειρά από πληροφορίες που καλό είναι να γνωρίζεις για εκείνον που επί μια τριετία και όχι πολύ μακριά (2015-18) έβγαζε μια χαρά… μεροκάματο στα second units ομάδων του ΝΒΑ, όπως οι Nets, οι Heat, οι Clippers, οι Pistons.

Αθλητικός ψηλός. Ο ορισμός του rim protector. Καλός ριμπάουντερ και κυρίως καλός αμυντικός ακόμη και όταν χρειάζεται να χαμηλώσει. Ένα πλήρες πακέτο σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Εξ ου και τα συμβόλαια που έβρισκε σαν ρολίστας στο ΝΒΑ. Στην επίθεση είναι από εκείνους τους ψηλούς που περιμένουν τον… κοντό. Την δημιουργία. Αν μη τι άλλο όμως με τον Σπανούλη ο Ολυμπιακός όλα τα χρόνια, τέτοιους παίκτες τους αξιοποιούσε μια χαρά.

Το θέμα είναι πως θα βρει ρυθμό. Είναι εννέα μήνες εκτός εξαιτίας ενός τραυματισμού στον ώμο του. Έχει χρόνο ο Ολυμπιακός να του προσφέρει; Και τέλος πάντων πόσο εφικτό θα είναι όλο αυτό, όταν οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν ματς πρωταθλήματος. Δεν θα είναι απλή η προσαρμογή του. Και αυτό μοιάζει με το μεγαλύτερο αγκάθι σε ένα deal που σίγουρα δημιουργεί θετικές σκέψεις. Μια συμφωνία που αναβαθμίζει τη φροντ λαιν του Ολυμπιακού. Και κυρίως που μοιάζει να διορθώνει ένα σοβαρό λάθος που προέκυψε στον καλοκαιρινό σχεδιασμό.

Αν γίνει και η δεύτερη κίνηση με τον Ρότσεστι που μπορεί να είναι 34, αλλά παραμένει ένας καλός σκόρερ και δημιουργός με εμπειρίες Ευρωλίγκας; Οι Ερυθρόλευκοι σαν να μακιγιάρουν βασικές ατέλειες. Σα να βρίσκουν μια ισορροπία στο ρόστερ τους, χωρίς αυτό βεβαίως να αλλάζει ιδιαιτέρως το ταβάνι τους.  Να δούμε όμως. Διότι ο συγκεκριμένος «ανακοίνωση» μεταγραφής δεν έκανε ακόμη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ