Η καρδιά της Αθήνας χτύπησε στους ρυθμούς της ΟΣΕΚΑ (pics)

Η καρδιά της Αθήνας χτύπησε στους ρυθμούς της ΟΣΕΚΑ (pics)

Μάγεψαν οι αθλητές μπάσκετ με αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ), στην εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπων με Αναπηρία

Η πλατεία Συντάγματος μετατράπηκε σε γήπεδο και για δύο ημέρες, το Σάββατο και την Κυριακή, φιλοξένησε τους αθλητές της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ). Μπάσκετ, χορός, μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, αλλά και άνθρωποι απ’ όλους τους χώρους (πολιτική, αθλητισμός, τοπική αυτοδιοίκηση), που έσπευσαν να δείξουν ότι είναι δίπλα στους μπασκετμπολίστες με αμαξίδιο.

Η ΟΣΕΚΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, για την εκδήλωση, η οποία έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρώπων με Αναπηρία (3 Δεκέμβρη):

«Είναι κάποιες ημέρες που ακόμα κι εμείς, παρότι βιώνουμε καθημερινά την εξέλιξη του μπάσκετ με αμαξίδιο στη χώρα, εντυπωσιαζόμαστε! Το Σαββατοκύριακο στο Σύνταγμα έγιναν τόσα πολλά πράγματα, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, που πρέπει να δούμε ξανά και ξανά το βίντεο και τις φωτογραφίες, για να τα αντιληφθούμε.
Αυτό που περιμέναμε ήταν να δούμε τους αθλητές της ΟΣΕΚΑ να… μαγεύουν με τις ικανότητές του. Κι όντως, το 3o Hope Streetball ήταν το καλύτερο. Φανταζόμαστε μέχρι το… επόμενο. Είναι αλήθεια πως το θέαμα ήταν υψηλής ποιότητας κι ο κόσμος χειροκρότησε όχι μόνο την προσπάθεια, αλλά και το αποτέλεσμα.

Είναι απίστευτο το πόσο πολλοί και πόσο σημαντικοί άνθρωποι έδωσαν το παρών στην εκδήλωση. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης (εκπροσωπώντας και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη), και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, έδειξαν ότι η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού στηρίζει τις εκδηλώσεις της ΟΣΕΚΑ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δεν έβαλαν απλά την αιγίδα τους στην εκδήλωσή μας, που έγινε για να τιμηθεί η 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπων με Αναπηρία, αλλά ήρθαν στο Σύνταγμα, χαιρέτησαν έναν προς έναν τους αθλητές μας, βράβευσαν και βραβεύτηκαν, συμμετείχαν ενεργά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Δημόπουλος, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Δήμου Αθηναίων, Άννα Ροκοφύλλου, ο Πρόεδρος του Τεχνόπολις, Κωνσταντίνος Δέδες, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης (κι ως σημαντικό μέλος του Δήμου Αθηναίων, κι ως πρώην αθλητής), ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, Χρήστος Παπαφιλίππου, ήταν κάποιοι από εκείνους που τίμησαν και τιμήθηκαν.

Το μπάσκετ ήταν όλο εκεί. Από τον εμβληματικό προπονητή, Μιχάλη Κυρίτση, τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα, Δημήτρη Παπανικολάου, τον Κώστα Αλεξανδρίδη (ΠΣΑΚ), μέχρι τη χαριτόβριτη Δώρα Παντέλη, ήρθαν, είδαν, χειροκρότησαν και χειροκροτήθηκαν.

Ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, βρέθηκε σε οικείο χώρο. Στηρίζει την ΟΣΕΚΑ και πάντα είναι στο πλευρό της. Όπως σταθερά την στηρίζει και ο ΟΠΑΠ, με τον Διευθυντή Επικοινωνιών της ΟΠΑΠ Α.Ε., Γιάννη Ρόκκα, να δοκιμάζει και τις δυνάμεις του, αγωνιζόμενος πάνω σε αμαξίδιο. Στο πλευρό της ΟΣΕΚΑ ήταν και η εταιρία Chipita, η οποία πρόσφερε στους συμμετέχοντες μία τσάντα με τα εξαιρετικά της προϊόντα.

Φέτος στην εκδήλωση φιλοξενήθηκαν και τα «Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου», με τον κ. Γιώργο Λιναρδάτο να είναι εκεί, αλλά και μαθητές που αγωνίστηκαν πάνω σε αμαξίδιο. Και βέβαια, ξεχωριστό κομμάτι της Εκδήλωσης ήταν η «Κιβωτός του κόσμου» με τα παιδιά να απολαμβάνουν το παιχνίδι.
Ήταν ένα διήμερο γεμάτο μπάσκετ, μηνύματα, αγάπη. Κυρίως αγάπη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ