Βασιλακόπουλος τέλος! Το όριο ηλικίας δεν είναι στην ατζέντα της ΔΟΕ

Βασιλακόπουλος τέλος! Το όριο ηλικίας δεν είναι στην ατζέντα της ΔΟΕ

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν ασχολήθηκε επί της ουσίας, αλλά ακόμα κι αυτή η επιστολή, δεν περιλαμβάνει τρόπο για να σωθεί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος

Πέρασαν αρκετές ημέρες (πάνω από μήνας) για να πάρει θέση η ΔΟΕ. Κι η θέση που πήρε ήταν… για τα μάτια του κόσμου, για να βγάλει από πάνω της τον… ψόγο ότι δεν ασχολήθηκε με τα δρώμενα στην Ελλάδα. Εξέφρασε την άποψη ότι το όριο στις θητείες δεν θα έπρεπε να έχει αναδρομική ισχύ, χωρίς όμως να θέσει ζητήματα «απαγόρευσης», ή… νότας διαμαρτυρίας. Ως εκ τούτου, η όποια αντίδραση (αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι) είναι αναιμική, αλλά κυρίως απρόσφορο μέσο για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Βλέπετε, ακόμα κι αν η αναδρομικότητα της ισχύς του νόμου ήταν… κόκκινη γραμμή (που δεν είναι, ή -για να είμαστε απόλυτα σωστοί- δεν αναφέρεται στη συγκεκριμένη ανακοίνωση), ο πρόεδρος της ΕΟΚ δεν μπορεί να κατεβεί στις επερχόμενες εκλογές (τον Σεπτέμβριο του 2020), καθώς τον πιάνει το όριο ηλικίας.

Επ’ αυτού δεν ανέφερε λέξη η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, γεγονός που σημαίνει ότι είτε συμφωνεί, είτε αδιαφορεί. Ως εκ τούτου, το τέλος της εποχής Βασιλακόπουλου είναι δεδομένο, καθώς και η τελευταία ελπίδα που είχε, αυτό τουλάχιστον που έβγαινε από τους… κύκλους πέριξ της ΕΟΚ, ότι δηλαδή η ΔΟΕ θα έβαζε τα δύο πόδια του Αυγενάκη σε ένα παπούτσι, αποδείχθηκε όνειρο θερινής νυκτός, εν μέσω Χειμώνα.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, αν καταφέρει να ξεπεράσει έναν πολύ δύσκολο Ιανουάριο (θα καταλάβετε σύντομα τι εννοούμε), θα τερματίσει -στην καλύτερη γι’ αυτόν περίπτωση- τη θητεία του και μετά θα αποχωρήσει, καθώς ΔΕΝ μπορεί να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ