Απάτησα τον/η σύντροφό μου, να το πω;

Απάτησα τον/η σύντροφό μου, να το πω;

Συνήθως η απάντηση είναι «ναι», ωστόσο δεν είναι όλες οι σχέσεις ίδιες. Ούτε οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτές.

Όποιος έχει απατήσει, έχει σκεφτεί αν πρέπει ή όχι να παραδεχτεί στον σύντροφό του ότι τον πρόδωσε. Είναι δύσκολο να πάρεις μία τέτοια απόφαση, γιατί ίσως να μη θέλεις να χωρίσεις, μπορεί να μη θέλεις να πληγώσεις αυτό το άτομο. Εμείς δε μπορούμε να σου υποδείξουμε τι θα κάνεις, αλλά μπορούμε να σου προτείνουμε και να σε βοηθήσουμε να βάλεις τις σκέψεις σου σε μία σειρά.Η σχέση έχει αρχίσει να φτάνει στην ημερομηνία λήξης της;

Ορισμένες φορές οι άνθρωποι απατούν επειδή κατά βάθος η σχέση έχει ήδη τελειώσει γι’ αυτούς. Ίσως πρακτικά να είσαι ήδη single και να μη θέλεις να παραδεχτείς ότι πρέπει να το γνωστοποιήσεις και στον σύντροφό σου. Σε αυτήν την περίπτωση, δε χρειάζεται να τον/ην πληγώσεις κι άλλο, απλώς χώρισε.

Έκανες σεξ;

Μπορεί να φιλήθηκες με κάποιον και να μην έμεινες εκεί. Ίσως σε αυτήν την περίπτωση να είναι καλύτερο και για εσένα να το πεις στον σύντροφό σου. Ίσως και να μην αντέξεις να το κρατήσεις μυστικό.

Θα νιώθεις ενοχές αν δεν το πεις;

Όταν νιώθεις ενοχές για κάτι, συμβαίνει συνήθως επειδή πιστεύεις ότι δεν θα έπρεπε να το έχεις κάνει. Επιπλέον είναι διαφορετικό να φλερτάρεις εδώ και καιρό με κάποιον και διαφορετικό να υπέκυψες υπό την επήρεια αλκοόλ. Σίγουρα, αν φλερτάρεις για καιρό με κάποιον σημαίνει ότι υπάρχουν κι άλλα προβλήματα στη σχέση, τα οποία θα πρέπει να τα συζητήσετε. Ίσως ξεκινώντας από την απιστία σου.

Ήταν συναισθηματική απιστία;

Η συναισθηματική απιστία υπάρχει, αλλά για να μετρήσει θα πρέπει να το έχεις φτάσει στα άκρα. Για παράδειγμα, το να μιλάς με άτομα του αντίθετου φύλου φιλικά, δεν είναι κακό. Οι μετά-τη-δουλειά έξοδοι, όπου υπάρχουν και συνάδελφοι του αντίθετου φύλου, πάλι δεν είναι κάτι επιλήψιμο. Όταν προτιμάς την πλατωνική συντροφιά ενός άλλου ανθρώπου, όμως, και σκέφτεσαι να το πας παρακάτω, τότε ίσως και να πρέπει να το πεις –ειδικά αν δεν έχεις σκοπό να ξεφύγεις σύντομα από αυτήν την κατάσταση.

Κάνατε διάλειμμα;

Αν η σχέση σας είναι από αυτές που οι άνθρωποι τη μία μέρα χωρίζουν και μετά από δύο μέρες είναι πάλι μαζί, μπορείς προφανώς να κάνεις ό,τι θέλεις. Αυτό σημαίνει άλλωστε και η λέξη «χωρίζουμε». Σιγουρέψου μόνο ότι έχετε καταλάβει και οι δύο το ίδιο. Μην την πατήσετε σαν τον Ρος και την Ρέητσελ.

Είναι επικίνδυνος/η;

Αν έχεις παρατηρήσει σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί και να γίνει βίαιος, τότε θα πρέπει να προσέχεις πολύ. Αν πραγματικά έχεις δει αυτά τα σημάδια ή έχεις ακούσει απειλές τις οποίες θεώρησες «κόυφιες», τότε πρέπει απομακρυνθείς άμεσα και να μιλήσεις με κοντινούς σου ανθρώπους.

Το κάνεις επειδή θέλεις να εκδικηθείς για κάτι;

Αρχικά, να τονίσουμε ότι τέτοια συναισθήματα δεν πρέπει να βασανίζουν καμία σχέση. Αν κάποιος από τους δύο νιώθει ότι θέλει να εκδικηθεί τον σύντροφό του, τότε σίγουρα αυτή η σχέση δεν έχει μέλλον. Σε αυτήν περίπτωση θα αποφασίσεις εσύ αν θα το πεις και θα χωρίσεις ή αν… θα χωρίσεις χωρίς να το πεις.

Ήταν στην αρχή;

Στην αρχή της σχέσης, σε αυτό το σημείο που βγαίνετε αλλά δεν έχετε κάνει την άβολη συζήτηση για το αν είστε μαζί, πολλά λάθη μπορούν να γίνουν –και από τις δύο μεριές. Καλό είναι να μην ξέρει ούτε εκείνος/η τι έκανες πριν μιλήσετε για αποκλειστικότητα, ούτε εσύ όμως.

Θέλεις πραγματικά να δουλέψει αυτή η σχέση;

Συνήθως η καλύτερη συμβουλή είναι να μην κρύψεις κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι όμως είναι διαφορετικές και η φύση των σχέσεων επίσης διαφορετικοί. Κάποιοι πιστεύουν ότι η απιστία ενοχλεί μόνο αν μάθεις γι΄αυτή. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου είναι το αν θέλεις να είσαι με αυτόν τον άνθρωπο και αν ναι, τι πρέπει να κάνεις από εδώ και πέρα για να μην υποπέσεις στο ίδιο αμάρτημα. Το πώς θα το κάνεις αυτό κι αν πρέπει πράγματι να το πεις, το γνωρίζεις εσύ καλύτερα.

Πηγή: in2life.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ